Kærestetur til Paris – en miniguide

Kærestetur til Paris – en miniguide

Jaeh, altså jeg er ikke rejseblogger. Og har det lidt stramt med at kalde dette en guide, fordi tænk, hvis jeg lokker folk ud på en dagstur, de ikke synes var fed! Så lad os kalde det en lille opsummering af min tur med Mads til Paris. Fire dage, ét styk 32 ugers baby i maven og meget få ambitioner om at se det ene eller det andet. Vi tog af sted for at mærke stemningen, føle varmen og være sammen. Derfor finder du heller ikke museer, Champs-Élysées, Eiffel-tårnet eller Triumfbuen på listen 😉

HER BOEDE VI

Jeg fandt et fint tilbud på booking.com på det fineste hotel i 10. arr. Det hedder La Planque og var så charmerende. Parisisk, men med et moderne twist. Vi valgte ikke morgenmad til da vi bookede, men endte med at spise på hotellet alligevel, da morgenmaden var så fin og med god kaffe og the og hjemmebag til 13 euro pr. person. Og så er deres morgenmads-“område” så charmerende med masser af lys og en lille gård, hvis vejret er godt.

Det var ikke helt billigt, men det er hoteller i Paris sjældent. Vi betalte cirka 6800 kr. for et superior værelse. Superior værelser er højere oppe i etagerne, så der kommer mere lys ind. Men på vores værelse var der ikke som sådan udsigt. Det var ikke så stort, men fint indrettet. Så to sum it up – gør det for beliggenheden og for stemningen og for at føle sig velkommen. Ikke for store, komfortable værelser med udsigt. Dem er der i øvrigt ikke voldsomt mange af i Paris.

Området

Det er mange år siden, at jeg har været i Paris. Jeg husker, at jeg dengang elskede Marais, men der var ikke lige et hotel, der talte til mig (ej heller prismæssigt) og derfor prøvede jeg med et nyt arrondissement. La Planque ligger i 10. arrondissement i et område kaldet Belleville (der spreder sig over flere arrondissementer) og lige om hjørnet fra Saint-Martin kanalen. Og kæmpe anbefaling! Masser af unge mennesker og parisere, det føles lokalt og er absolut ikke turistet modsat fx. Marais, hvor vi også sad ved siden af amerikanere og hollændere på caféerne. Og det afspejler priserne også på caféerne, der ikke var tårnhøje som i de lidt mere “kendte” områder.

Området minder lidt om Vesterbro og Nørrebro kombineret. Det er multikulturelt og edgy med fed street-art, grønthandlere, små independent butikker og charmerende caféer. Hvis du har været i London, så minder det lidt om Shoreditch-distriktet. Om aftenen sad der unge mennesker i hundredevis langs kanalen med vin og takeaway – virkelig en skøn stemning og smukt med de mange fine broer over kanalen.

DET SÅ VI

Vi startede turen med at checke vores hood ud. Hvis jeg havde været frisk på at gå mere, så havde vi taget en guidet tour, der fortæller om kunsten på murerne og menneskene bag. Det har vi prøvet i London og det var så fedt at høre om historierne bag malerierne og alle de budskaber, der hører til. Pludselig ser man street art og små beskeder på gaderne i hele Paris. Som de sagde på vores tour i London, “kig altid op” og det gør vi nu og fandt en masse fede detaljer i Paris lavet af kendte og ukendte street kunstere. Vi valgte dog denne gang selv at gå i området omkring Rue Denoyez og vi fandt vej til Rue Saint-Maur, hvor vi faldt over en smuk katolsk kirke, der stod i flot kontrast til de farvede vægge.

I en lidt anden retning fandt vi Quai de Valmy med en masse små, lækre og skøre butikker i gaderne omkring Valmy og et smukt kunstværk af en pige med ballonhår. Gaden ligger langs floden, så har man lidt flere kilometer i benene end jeg, så ville jeg gå en tur opad og se, hvad byen bragte.

Det var også denne tulletur, der tilfældigvis førte os til Parc de Belleville. I virkeligheden skulle jeg bare hvile mig lidt, men da jeg trykkede på Google Maps så jeg, at parken faktisk er ‘kendt’ for en virkelig smuk udsigt over byen og Eiffel-tårnet. Hvis I er der i aftentimerne, så kan I se solen gå ned bag tårnet.

Kæmpe overraskelse og jeg føler, at vi fandt en lille perle, som ikke så mange kender til. Vi stod i hvert fald og nød udsigten helt alene og på toppen ligger der et par charmerende caféer (vi spiste her) kun besat af unge franske studerende(ish). Hvis du er i nærheden, så tag lige derop og nyd udsigten uden at dele den med mange andre.

Vi sluttede dagen af i Marais. Jeg har ikke så mange tips, da vi bare gik lidt rundt og fornemmede stemningen. Men jeg blevet lidt overrasket over mængden af turister i forhold til, hvad vi lige var kommet fra. Jeg er jo selv turist, og er ikke for fin til at mænge mig 😀 Men det tager bare lidt af charmen, når man deler café med en masse andre engelsktalende og en cola til 5-6 euro.

Jeg var dog ret vild med Marais sidst, jeg besøgte Paris, så jeg gik nok bare ned af de forkerte gader. Her må I lige lave lidt bedre research end mig 😉

Vi måtte også besøge Luxembourg-haven, selvom vi har været der mange gange før. Mads er kommet der maaange gange med sine forældre (der rejser til Paris næsten hvert år – måske hverandet) og jeg kan mærke, at det bringer minder frem fra dengang han var barn. Vi sad i en time i solen i stolene omkring springvandet i midten og drak kaffe og så på både lokale og turister lege med både, som man kan lege. Derefter gik vi ned forbi legepladserne og tennisbanerne og den lille rosenhave. Det er jo “bare” en park, men den er altså smuk og altid et besøg værd.

Jeg ville gerne opleve Saint-Germain-des-Pres, som i mine øjne er Paris’ Østerbro eller Frederiksberg. Det pæne, klassiske (og dyre) kvarter, men som stadig har masser af meget charme. Vi forlod parken i den nordlige ende ved Rue de Vaugirard og Rue Bonaparte og efter 5 minutter kom vi tilfældigvis forbi Saint Sulpice-kirken, som kun er en anelse mindre end Notre Dame og derfor Paris’ næststørste kirke.

I det her område handler det bare om at blive lidt væk. Hvis du holder dig til de store veje, så er der masser af shopping. Nogle gader er til at betale og på andre gader (fx Rue du Dragon) finder du luksus. Så I må hive Google Maps frem og se, hvad I er til. Jeg kunne godt lide at se på butikker på Rue du Four og jeg noterede metrostationen Mabillon ned, fordi det er et område af Saint-Germain-des-Pres med masser af caféer, små gader, liv og butikker. Vi spiste den lækreste pizza på Rue des Canettes som er en fin lille gade. Der var egentlig ikke overdrevet hyggeligt på selve restauranten, men det var godt besøgt som take-away. Men hvis I stroller lidt rundt på de små gader, så finder I mange skønne, parisiske caféer.

Måske er dette område turistet, men det var slet ikke min oplevelse, som det var med Marais. Derfor var det trods alle butikkerne stadig meget charmerende.

DET SPISTE VI

Jeg blev anbefalet SÅ mange restauranter. Men vi havde kun tre aftener og på grund af maven, så skulle det helst ikke være restauranter, der lå alt for langt væk. En hel dags vandren gjorde mig ret øm i bækkenet og jeg skulle ikke have langt hjem.

Første aften spiste vi på La Parade Restaurant lige rundt om hjørnet fra hotellet, som Mads havde læst om hjemmefra. Ikke en dyr restaurant eller en “big deal”, men maden var bare så velsmagende, lemonaden var hjemmelavet, der var naturvine og masser af lokale, der drak drinks og øl ude på gaden. Ja, vi spiste klokken 19, ing 😀 Ikke særlig mange lokale havde sat sig til bords endnu, så selve middagen var vi ret ene om. Men vi sad på fortovet og nød livet gå forbi og delte retter inspireret af det asiatiske køkken på forskelligt porcelæn. Meget parisisk eller… måske meget Vesterbrosk. Hvis du bor eller er i området, så kan jeg altså godt anbefale det.

Dagen efter spiste vi på et meeeget Instagram-venligt sted lidt længere væk fra hytten. Mads havde booket bord på Mon Square tæt ved metrostationen Invalides. Det var til den dyre side, men det var til gengæld også lækkert. Vi startede med at nyde en drink i solen og hvis budgettet ikke er til en middag, så tag en drink i stedet eller en kaffe. Der er sol på fortovet sen eftermiddag/aften og der er DJ (i hvert fald om fredagen). Overraskende nok, så var vi kun blandt lokale, men mon ikke de også får besøg af en del tosser som os, der tager billeder af deres smukke interiør.

Alle gæsterne var i øvrigt på vores alder eller lidt ældre. Jeg havde troet, at jeg ville være alt for gravid og gammel til så chic et sted, men jeg passede fint ind <3

På sidstedagen spiste vi ved kanalen Saint-Martin lige ved hotellet. Hver aften gik vi forbi La Marine, og der var altid proppet, så vi skulle også prøve sidste aften. Vi kunne sidde udenfor og kigge på alle de unger mennesker ved kanalen. Menukortet er meget fransk og maden kom meget hurtigt. Det er sådan et sted, hvor man sidder i timer og drikker vin og ryger cigaretter udenfor (altså det gjorde vi ikke) og ikke nødvendigvis bruger 4 timer på at spise tre retter. Det er ret uhøjtideligt. Men maden smagte stadig godt og derfor får I en anbefaling med. Mest af alt, fordi jeg er ret vild med området og stemningen.

Frokosten blev alle dage indtaget på tilfældige caféer, der så hyggelige ud. Vi har ikke på et tidspunkt fået dårlig mad eller oplevet dårlig service. Skal jeg give ét morgenmads- og frokoststed videre, som 6-7 af jer uafhængigt har anbefalet (og i området omkring hotellet), så er det Holybelly. Den vil jeg prøve næste gang!

Desuden gik vi også forbi en restaurant på hjørnet af Rue Deguerry og Rue Saint-Maur (igen i vores hood), der hed Marchon, som så sindssygt lækker ud. I hvert fald stilen og interiøret. Desværre er menuen alt efter råvarerne og kokken, og da Mads er allergisk over for en del og ikke bryder sig om ost – ja, så er vi mest komfortable med at kende menukortet. Havde jeg været af sted med en veninde eller forældre, så havde jeg prøvet den. Sig til hvis I gør!

Jeg håber, at I kan lade jer inspirere. Smid endelig jeres egne anbefalinger til områder, hoteller, parker, restauranter, caféer i kommentarsporet, så andre kan få gavn af dem.

God tur!

/S


Ét svar til “Kærestetur til Paris – en miniguide”

  1. Hvor ser det skønt ud! Fransk vibe er bare fuldstændig usammenlignelig.
    Jeg har været i Paris to gange, og drømmer stadig om endnu flere ture dertil.
    Jeg har lavet blogrejseindlæg fra begge ture (hvor vores søde, lille læseskarer skal roses for deres tips😍) – men ud af dem, vil særligt vil jeg anbefale Du Palais Royal, hvis man skal spise ræddi fint, bogbutikken/cafeen Shakespear & Company, Chokolademuseet og en sejltur, for at opleve byen fra vandsiden💕.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.