Sådan vælger du den rigtige lampe til stuen

Sådan vælger du den rigtige lampe til stuen

Reklame for Lampemesteren

Vi har en dejlig stor stue, hvor størstedelen af husets kvadratmeter bliver brugt. Det er en god prioritering, fordi det er her, vi bruger 80% af vores dag (bortset fra Mads, som lever 90% af sin tid på kontoret i disse lockdown tider). Vi bor i et typisk 70’er hus, hvor værelserne ligger som perler på en snor på en gang og så munder huset ud i en stue, som i vores tilfælde er et køkkenalrum og med en tilbygning i den ene ende af stuen, så den er blevet større.

Det gør dog også, at den bagerste del af stuen er meget mørk, fordi den nu er kommet ret langt væk fra vinduerne. I 2,5 år har vi bare levet med det, mens vi har summet over, hvilket slags lys, vi skulle sætte op i den ende af stuen.

Vi har overvejet spots, som vi også har i køkkenet og i vores gang. Det er måske ikke det mest charmerende og stemningsfyldte, men det er praktisk. Men vi må erkende, at vi ikke lige magtede opgaven. Ja, vi gad ikke trække ledninger og bore og jeg skal komme efter dig.

Vi har meget væg i den ende af stuen, som I kan se på billederne. Så vi har vendt forskellige muligheder og syntes, at en væglampe ville gøre sig så godt på vores lyserøde væg. For det første, fordi der er mere plads på væggen end på gulvet, og så kan en væglampe noget andet. Jeg synes, det giver et lettere look og det kan næsten gå hen og blive kunst, hvis I vælger nogle af de lidt mere specielle designerlamper.

En lampe er ikke bare en lampe
Hvis du selv leder efter en lampe, så kan det være en god idé at tage en snak med én, som ved lidt om lys inden, at I køber drømmelampen. Måske er den smuk, men hva’ nu hvis det giver læselys, når I egentlig har brug for rumlys? Måske giver den meget lys opad, men I ville hellere have haft et mere intimt nedadgåendelys.

Jeg kan anbefale at tage en snak med Lampemesteren, der gerne hjælper med rådgivning inden du køber en lampe. Med rabatkoden Hellosofie15 får du 15% rabat på alle lamper, der ikke i forvejen er sat ned, på lampemesteren.dk. Du får gratis fragt ved købt over 499 kr. og har altid 100 dages gratis returret, så du har mulighed for at se lampen i dit hjem inden du beslutter dig.

Når du skal vælge lamper til stuen, så er der som oftest flere behov, der skal dækkes. Du vil gerne kunne se, hvor du går om aftenen, måske vil du have et læsehjørne og hyggebelysning til aftentimerne. Vælg gerne lamper, der både lyser opad og nedad. Lamper, der lyser nedad skaber en intim stemning, hvor lamper der lyser opad, får rummet til at syne større.

En kærlighed til LE KLINT
Jeg er vokset op i et hjem med LE KLINT lamper i loftet og ét par på væggen – I ved, den dér man kan hive ud. Jeg har længe forbundet det brand med mine forældre, men nu hvor jeg selv er flyttet i huset er jeg (ligesom de fleste andre) blevet forelsket i deres lamper igen. De giver så let et udtryk til stuen, og på grund af den plisserede lampeskærm, så kommer der også lys ud i stuen og ikke kun nedad.

Sidste år hang vi LE KLINTs Snowdrop pendel op over sofaen, som vi også fik fra Lampemesteren. Det gjorde en verden til forskel, at der kom lys over sofabordet. Vores er i XL-udgaven og jeg sætter stor pris på den plade, der følger med, som skygger for pæren, så lyset ikke generer, når vi sidder i sofaen.

Nu blev det endelig tiden til, at vi fik sat endnu en lampe op i den anden ende af stuen. Den, der som nævnt er længst væk fra vinduerne og derfor også ret mørk. Vi havde ikke i forvejen besluttet os for, at det skulle være en LE KLINT-lampe igen. Men det viser sig, at det er lige vores stil og jeg elsker lyset, der skinner igennem deres plisserede lampeskærme. Denne gang blev det modellen Lamella, som både er en væglampe og en loftslampe.

Der hang et billede i stuen før vi hang vores lampe op, og jeg synes den gør sig fremragende på væggen som alternativ til kunst eller pynt. Det giver det ønskede lys ud i stuen, men med et varmt skær, så det stadig er hyggeligt.

Processed with VSCO with u4 preset

Jeg vil lige understrege, at Lampemesteren har maaaange flere mærker. Faktisk har de Danmarks største udvalg af designerlamper, så jeg er sikker på, at du kan finde lige præcis dén lampe, som du drømmer om. På Lampemesterens hjemmeside er der en masse inspiration og guides, så det er et godt sted at starte.

Pøj pøj med lampejagten og jeg håber koden kan bruges! 🙂

/S

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.