Gode legepladser i Nordsjælland

Gode legepladser i Nordsjælland

Sidste weekend pippede solen frem og jeg blev ramt af fornyet energi og inspiration. En lyst til at komme lidt væk fra Hørsholm og min egen have og dyrke dét, som vi trods alt stadig har uden restriktioner – naturen. Derfor spurgte jeg jer, om I kunne anbefale nogle gode legepladser her i Nordsjællandsområdet og I skuffer sgu aldrig. De fleste legepladser er naturlegepladser. Det gør mig ikke noget, men bare så man er opmærksom på, at det betyder lidt mere mudder og lidt færre farver på klatrestativet 😉

Vi besøgte sidste weekend en af de legepladser, som I anbefalede flest gange. Den vil jeg selvfølgelig også skrive på listen, MEN I skal være opmærksom på, at der den weekend i det gode vejr var mange mennesker. Flere end 10. Mange flere. Det var udenfor og alle kunne trods alt holde afstand, men politiet ville i princippet kunne lukke legepladserne, så I har nok større succes for ro og plads, hvis I kommer der en hverdag, hvis ungerne skal luftes, nu hvor de alligevel er hjemme.

Alright, here goes:

Gode legepladser i Nordsjælland:

Naturlegepladsen på Bøllemosevej bag Skodsborg station: Det var her vi var i weekenden. Super god legeplads, der kan det hele. Men også meget populær og FOR populær i disse tider. Den har tendens til mudder.

Eghjorten Naturlegeplads i Hillerød: Kæmpe naturlegeplads, som skulle være super fed. Men også meget… naturagtig 😉

Havtyren naturlegeplads i Liseleje: Jeg har hørt, at den kan anbefales om sommeren, da den ligger lige ved vandet og med ishus og det hele

Naturlegeplads i Brådebæk (Ubberødvej): Den er ikke så kendt, men har faktisk en bålplads, klatrestativ med rutsjebane, vippe og vigtigst af det hele – EN SVÆVEBANE! Legepladsen i sig selv er ikke super stor og ved ikke, hvor langt jeg ville køre for den, men hvis du alligevel bor i nærheden 🙂

Eventyrlegepladsen i Hørsholm: Den her er i lige i vores baghave og vi besøger den rigtig tit. Den er stadig skide god, omend den er bedst til de 3-10-årige. Til de mindre er der legehuse, små trampoliner og en sansegynge.

Parforce-legepladsen ved Slotssøen i Hillerød

Legepladsen i Dyssegårdsparken i Gentofte

Naturlegepladsen i Ullerødbyen

Legepladsen ved Holte havn og Mariehøj Naturlegepladsen begge i Rudersdal kommune. Legepladsen ved Holte Havn tænker jeg især er fin om sommeren.

Naturlegepladsen i Christiansholms mose i Charlottenlund: Hey, jeg kan se på hjemmesiden at der er en svævebane – det er win!

Græshoppelegepladsen i Espergærde: Den her ser mega sej ud. Mpske ikke så stor, men Gustav vil elske den græshoppe.

Legepladsen i Hundesømosen: Mest for de mindre børn eller børn op til 6 år. Den er god om sommeren, fordi der kan leges med vand i baner. Men her om vinteren er den ikke nær så interessant og ikke særlig stor, når man ikke længere kan lege med vand.

Legeplads ved Gentofte Sø

Legepladsen på Taarbæk skolen ved Taarbæk havn: Den her legeplads ser mega fed ud! Og flere af jer har tilføjet, at man lige ved siden af kan få varm kaffe hos Enkelt mad (dog ikke pt under Covid restriktioner) og så er jeg jo solgt.

Legepladsen i Søholmslund i Hellerup

Den Grønne Legeplads i Virum

Esrum Naturlegeplads

Nivåhøj rutsjebanetårn: Jeg er ikke sikker på, hvor meget andet, der er udover et rutsjebanetårn. MEN, det ser til gengæld også nice ud, hvis man skulle bo i nærheden.

Hornbæk Havn strandlegeplads: Den slår mig lidt rå her om vinteren, men til gengæld, når det bliver lidt varmere ser den skøn ud.

Legeplads på P.W Tegners vej i Snekkersten: Jeg kan ikke finde så meget info om den, men den er ganske ny og der er endda lavet en lille artikel om den.

Legepladsen Kystvejen over for Skovshoved Havn: Der er virkelig sparsom information og billeder fra denne legeplads, så hvis nogen har været der, så giv endelig et pip!

Når jeg kigger de her legepladser igennem, så står Gentofte Kommune virkelig stærkt på gode legepladser! Well done. I øvrigt var der flere der anbefalede Naturlegepladsen i Tisvilde Hegn, men den er lukket i øjeblikket på grund af øget risiko for flåtbid.

Fortsæt endelig med gode legepladser (og helst de gode og ikke bare alle legepladser, så folk ikke kører forgæves) i kommentarerne eller kom med jeres oplevelser – og så de mindre gode, hvis nogle på listen ikke lige var jer.

/S


7 svar til “Gode legepladser i Nordsjælland”

  1. Hej Sofie
    Tak for oversigten. Mega god! Bare FYI så sælger købmanden i Taarbæk stadig kaffe to go under lockdown OG espressoglaserede croissanter fra Andersen & Maillard, så det er ren luksus. Og bliver man træt af legepladsen, er der kun et par 100 meter op i Dyrehaven.

  2. Vi bor i Gentofte kommune og kender alle rigtig godt. Ordrup naturlegeplads og Christiansholmmose er den samme. Og i øvrigt en super legeplads. Men ekstremt smattet, når det har regnet uanset årstid. Så gummistøvler er et must. Tårbæk skoles er så flot men obs på, at det jo kun er efter skoletid / gfo den er “åben” for os andre. To fantastiske legepladser ved Gentofte sø men tit virkelig virkelig mange på den bedste/største af dem.

  3. Der er også en fin legeplads ved Gilleleje havn.
    Og en fin legeplads på stranden lige til højre for Marienlyst hotel i Helsingør.
    Derudover kan jeg tilføje at der er en mega fin legeplads ved mørdrupskolen som ligger lige ved siden af græshoppelegepladen i Espergærde 👏🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.