10 gode oplevelsesgaver

10 gode oplevelsesgaver

Reklame for VisitDenmark

Nogle gange virker det lidt åndssvagt at give endnu et par sokker eller en plade god chokolade til din far, når du ved, at han egentlig ikke helt ønsker sig det, men bare skriver noget på sin liste for god ordens skyld. I år gjorde vi i min familie noget anderledes. Vi gav min far en gave, som han ikke havde tænkt over fandtes, men som gjorde ham så glad.

Min far er netop fyldt 70 år og vi har givet ham et vandreophold på Kongensbro Kro. Det skulle være smukt og med god mad og en vandretur, der er til at overkomme. Mine forældre er, ligesom mange ældre, særligt nervøse for at blive smittet og derfor valgte vi et “vandretema”. Det gode ved at give en oplevelsesgave er, at modtageren jo selv kan indløse den, når det passer ind, og derfor kan mine forældre jo tage ud og opleve smukke Danmark i det nye år, når vi igen kan se lidt mere til hinanden og vores land.

Det er min svigerinde, der har været krea og printet et kort med fronten på Kongensbro Kro. Kortet kan åbne og inden i ligger selve gavekortet og selvfølgelig en fødselsdagshilsen. Når man giver en oplevelse, så synes jeg helt klart, at selve indpakningen er en del af oplevelsen, så man ikke bare får en kuvert. Det er der selvfølgelig ikke noget i vejen med! Men hvis man kan og har overskud, så skal ZOO-kortet måske gives i en æske med små dyr? Eller spaopholdet kan pakkes ind med en scrub og en sovemaske?

Er det ikke en dejlig tanke, at kunne give en oplevelse, som man kan se frem til? Lige nu er vi så socialt distancerede, men det skal nok blive godt igen. Og når det bliver, så skal vi blive ved med at dyrke Danmark lige så meget som vi har gjort det seneste år. For Danmark er mere end “bare Danmark”. Hvor har vores smukke land meget at byde på – om det er natur, byliv, kultur eller gastronomi. Der er masser af muligheder og i mange prisklasser. Måske det bare skal være en køretur down memory lane med farmor?

Hvis du gerne vil give nogle gode minder til dem, du elsker og samtidig investere i Danmark, så kommer jeres bedste bud på gode oplevelsesgaver her. Jeg har fokuseret på oplevelserne til voksne – det kunne være din mand, din veninde eller dine forældre. Der er lidt i alle prisklasser, så alle kan være med. Tusind tak for alle jeres bidrag!

Dejlige oplevelser til de voksne:

 • Vinsmagning på fx. Vejrhøj Vingård: Det er ikke kun Italien og Frankrig, der har guidede ture på vingårde. Danmark har flere vingårde og nogle af dem er også økologiske. Det vil måske være et godt match til dine forældre?
 • Gavekort til La Glace: Hvem har ikke lyst til at spise lækker lagkage? Måske man kan give et gavekort til bedsteforældre inklusiv et barnebarn – så er det også lidt en gave til forældrene, der får lidt alenetid 😉
 • En tur i Sofiebadet til “Hamam treatment”: Det her er lige noget, jeg kunne finde på at give min mor. Så får jeg også selv en bid af kagen, og vi får lidt kvalitetstid! 🙂
 • Bridgewalking over Lillebælt: Det er selvfølgelig ikke til de gangbesværede eller de forældre med højdeskræk, men ellers lyder en omgang bridgewalking over lillebæltsbroen som en stor oplevelse.
 • Tag din mor med på maler-workshop hos Royal Copenhagen: Du kommer vist virkelig til at værdsætte dit stel efter du selv har forsøgt at male blå blomster og mønstre på porcelæn. Jeg synes det lyder som en vildt hyggeligt date med min mor.
 • En smuk tur til Louisiana: Vi er så heldige at bo ret tæt på Louisiana. Det er et smukt museum, der er sjovt for alle generationer. Måske du kan invitere dine forældre på en frokost eller kage i caféen og en tur rundt? Du kunne også overveje et årskort, da 2021 forhåbentligt bliver mindre plaget af Corona.

Jeg fik flest bud fra jer til forældre og bedsteforældre, men I skal ikke snydes for lidt gaveidéer til børnene. Mange bud var årskort til ZOO, Tivoli, Experimentarium, Jesperhus eller Egeskov Slot. Hvis det ikke skal være så dyrt, så kan man give en tur i svømmehallen all-inclusive med fritter, slik og sauna 🙂 Andre gode bud kunne være en ridetur i Dyrehaven, en dag i Creative Space eller til den lidt vildere side, så kan I tage i trampolinpark! Dét ville Gustav i hvert fald elske.

Jeg er sikker på, at forventningens glæde er en gave i sig selv. Noget at se frem til med hinanden og en invitation til, at du gerne vil se mere til dem, du holder af – især efter en tid, som har gjort netop dét lidt sværere. Jeg synes i hvert fald, at Danmark har masser at byde på til både gamle og unge – lad os ryste janteloven og ydmygheden af os og vise, at Danmark er meget mere end “bare Danmark” 🙂

/S


2 svar til “10 gode oplevelsesgaver”

 1. Wow Sofie – Der er godt nok mange gode forslag til sjove oplevelser i dit opslag – Thumbs up til dine brugere også!
  Jeg synes det er virkelig svært, at finde gode oplevelser i denne Coronatid og særligt når vejret ikke er super.
  Men jeg er faktisk faldet en del gode udendørsoplevelser, som man kan lave året rundt og er sjove og Coranosikrede.
  Ture på hesteryg og Puzzlewalks/mysterywalks (Ture hvor man får en gåde udleveret og så skal man rundt på poster i lokalområdet og løse gåden) har vi benyttet os af.
  Håber det også kan inspirere – God jul til jer alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.