Snacks til de madpakker jeg altid glemmer

Snacks til de madpakker jeg altid glemmer

Reklame for Lidl

Det er vildt nok. Nu har jeg lavet snackmadpakke (begge drenge får frokost i institutionen, thank god) i 2 år og hver aften kommer det lidt bag på mig. Er det ik’ rigtig? Aftensmaden er lavet, opvasken er taget, ungerne er i bad og jeg er lige ved at sætte mig ned. Nåh, nej… Nogle dage glemmer jeg det helt, og så må jeg lave dem om morgenen. Det kan ikke anbefales – jeg synes altid vores morgener bliver mega stressede, når jeg også skal lave madpakker.

Det skal lige siges, at Mads også fra tid til anden smider en madpakke sammen, men jeg synes nu egentlig, at det er helt okay at være børnefri i en halv time, mens jeg ordner køkken og madpakke, så tager han sig af ungernes bad.

Nåhmen, det er derfor ikke sjældent, at jeg åbner et gabende tomt køleskab, som ikke inspirerer helt vildt til madpakkelavning. Derfor er der nogle ting, jeg kan anbefale altid at have liggende, som ikke sådan lige mugner eller udløber efter et par dage. Ja, det er måske ikke den helt korrekte fuldkornsrugbrødsmad med leverståhej, der er på listen. Det får de selvfølgelig også, men det er altid en god idé at have akut-snacks liggende i nødsituationer, hvor brødet pludselig er muggent. I vores køkken finder du:

Pølsehorn og snegle på frost: Hvis du har det overskud, som jeg ikke har, så kan du jo også altid bage dem selv. så har du bedre styr på indholdet og måske du endda kan lave dem fuldkorn, hvis det tiltaler dig. Men stadig smaaart at tage ud aftenen før, og så er der lidt, der mætter i madpakken.

Minifrikadeller: De er især et hit hos Louie. Han spiser ikke meget kød, og primært kun frikadeller og pølser. Så det får han. Når jeg åbner en pakke frikadeller i køleskabet, så kan de holde sig typisk et par dage. Derfor kan jeg anbefale en pose på frost. Same story, jeg tager dem ud om aftenen og så kan de spises næste morgen. Jeg har fundet nogle, der er lavet på grøntsager denne gang. Bare for at variere indholdet og den mad, som drengene får serveret. Det skal dog siges, at de ikke er særlig populære…. 😉

Smoothies: Drengene elsker dem, så jeg elsker dem. De tømmer godt nok en smoothie på 4,5 sekund, så jeg sætter egentlig pris på, at de ikke er alt for dyre. De ryger nemlig ret hurtigt. Især nu, hvor jeg ynder at bruge dem som lokkemad, så drengene sætter sig ind i bilen 😀 Ja, sorry not sorry. Det virker. Lupilus smoothies er økologiske ligesom deres kiks og frugtbarer og så koster en pakke med 4 styk 18,95 kr.

Frugtbarer: Jeg siger det lige som det første, fordi nu har jeg været ambassadør for Lupilu i over 3 år, og det spørgsmål kommer ofte. Ja, det hvide rundt om frugtbaren fra Lupilu kan godt spises 😉 Det er nemlig lavet af kartoffelstivelse og rapsolie og før, at ungerne ikke får fedtede fingre. Det er helt umuligt at få af, så kan godt forstå, hvis I har været ved at eksplodere i processen. De er lavet af tørret frugt ligesom figenstænger, men de er lidt hårdere i konsistensen og tager derfor lidt længere tid at tygge, hvilket jeg sætter stor pris på. Ja, ærligt ved jeg ikke, om drengene sætter pris på den ekstra tyggetid 😀 Men de kan jo inhalere tre figenstænger på 2 minutter, hvis ikke jeg stopper dem, så synes det er godt (for alle parter), at det tager lidt længere tid at spise.

Edamamebønner: Hvis der skal grønt i madpakken, så går jeg typisk efter tynde gulerodsstænger til Gus (maajet tynde – jeg er stadig rædselsslagen for, at han får det galt i halsen), agurk eller cherrytomater. Og det er primært kun Gus, der får det med, fordi Louie ikke rigtig spiser friske grøntsager. Men det er jo heller ikke altid, at et gabende tomt køleskab har friske grøntsager. Derfor kan jeg anbefale frosne ærter eller edamamebønner, som Louie meget gerne spiser. Husk, at nogle edamamebønner ikke er forkogt inden de fryses ned, så dem skal du lige blanchere – det plejer at stå på posen. Der er også godt med protein i bønnerne, hvilket ikke er helt skidt i en snackmadpakke.

“Miavkattekiks”: Ja, altså det har vi kaldt Lupilus kiks siden Gustav lærte at tale. Og nu er det, det mest naturlige verden at spørge, om man må få en miavkattekiks? 😀 De er øko og du kan få dem med havregryn og spelt – og så koster en hel pose 9,95 kr (!). Havregrynsudgaven virker til at være med en smule mere fuldkorn. Dejligt, at jeg bare kan smide et par stykker i madpakken, hvis det ikke skal fylde for meget. Til Louie bruger jeg dog i øjeblikket større kiks og putter smør på, så han får det ekstra fedt, som han har godt af for tiden.

Pasta: Det kræver liiige en tand mere end et frossen pølsehorn, men heller ikke så meget mere end det. Jeg fandt de her seje Halloween-pastaer i Lidl. Jo, bevares, du skal lige koge dem i nogle minutter, men så er der også sjov pasta til madpakken dagen efter 🙂

Lad mig endelig vide, hvad jeres go-to’s er, når køleskabet er tomt og madpakkerne skal smøres! Jeg kan kun bruge den ekstra inspiration 🙂

/S


9 svar til “Snacks til de madpakker jeg altid glemmer”

  1. Tak for fine idéer! Du kan lige få en af mine: Æggemuffins fra Valdemarsro. De er nemme at lave, kan også fryses og tages op aftenen før :).

  2. Jeg bruger en del af de samme tricks som jer, kan jeg se. Vi har også næsten altid rugbrødsboller med chokolade i fryseren, de er et stort hit. Majskolber fungerer også godt i madpakken, jeg koger en om aftenen, skærer i mindre stykker og så er der til et par dage. Og af de helt nemme er majskiks/riskiks også gode at have på lager.

  3. Den klassiske ostehaps og mini salamipølser (kan fås i mange ok udgaver). Og ligesom pølsevogn og Pizzasnegle er pirogger virkelig også et hit til fryseren. Kan anbefale opskriften fra Valdemarsro ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.