Tips mod tyvene i sommerferien

Tips mod tyvene i sommerferien


Reklame for G4S

Det er nok de færreste, der skal til udlandet på sommerferie i år, men ved I hvad? Jeg synes, at sommerferie i Danmark lyder overordentligt tiltalende og jeg håber, at vi sammen kan få sat skub i den danske økonomi her henover sommeren.

Når det er sagt, så var det også vigtigt for mig, at jeg ikke bare var hjemme hele ferien, som vi holder fra næste uge og resten af juli. Mads har måske ikke det samme behov for at blive luftet og ville nok sagtens kunne nyde stilheden og friheden i huset, men det er jo min hverdag og jeg vil gerne opleve lidt. Vi tager derfor en uge i sommerhus med to vennepar og deres fire børn, som er på alder Louie og Gustav. Vores sommerhus er ikke særlig stort, så vi slår telt op i haven – det skal nok blive skidehyggeligt! Vi skal også bruge nogle dage på Fyn og så overvejer vi, om 1-2 dage i Legoland ville være sagen for ungerne? Det er lidt en køretur, men jeg har ikke været i Legoland siden jeg selv var 10 år, tror jeg.

Vi har ikke haft en alarm i over halvandet år, fordi jeg simpelthen synes, at det er en jungle at finde ud af, hvilket system, vi bedst kunne lide til vores behov. Jeg er simpelthen så glad for, at jeg med ro maven kan tage på sommerferie i år og vide, at vi har en G4S-alarm med kamera og med en kontrolcentral, der rykker ud, hvis en tyv stikker næsen forbi, mens vi ikke er hjemme. Jeg har mange venner, der bor i lejlighed i byen og jeg forsøger, så vidt muligt at låne vores hus ud, mens vi er væk. Det er nice for vores venner, der får en have og 10 minutter til stranden og for os, fordi vi har nogle til at passe på huset. Men hvis du ikke er så heldig at få fingrene i nogle ‘house sitters’, så får du også lige nogle råd her med på vejen til bedre at sikre dit hus, når du er taget på sommerferie:

Lad dit lys og lyd tænde og slukke af sig selv
Hvis ikke du har en SMARTalarm fra G4S, så kan du købe tænd-sluk ure, som du kan indstille manuelt. Gennem alarmen fra G4S kan til tilkoble en SMARTswitch. Den sætter du i det stik, som du ønsker at styre og derefter forbinder du den til G4S-appen. Her kan du vælge, hvor lyset skal tænde og slukke – eksempelvis på klokkeslet, men du kan også vælge, at lyset skal tænde, hvis der kommer indbrud. Det samme kan du gøre, hvis du forbinder stikket til eksempelvis dit fjernsyn eller din radio. Især i dagstimerne, hvor man måske alligevel ikke vil bemærke lyset, så vil det virke beboeligt. Ligesom med lyset kan du gennem G4S-appen vælge, at radioen skal tænde ved indbrud. Det synes jeg er ret smart, da de færreste tyve vil føle sig tilpas i et oplyst, larmende hus.

Sørg for at der både er lys i værelser, som vender ud mod gaden og ud mod bagsiden af huset.

Efterlad dit rod og lås gerne indvendige døre
Jeg må indrømme, at jeg selv godt kan lide at rydde op inden jeg skal ud at rejse. Mest fordi, at det er en del af min pakkeproces, men også fordi, at jeg sætter stor pris på at komme hjem til et hus med orden, så jeg ikke stresser fra sekundet, jeg træder ind ad døren. Men et ryddet hjem signalerer også, at der ikke er nogle hjemme. Efterlad derfor lidt “hverdagsrod” i haven og rundt omkring i huset – lad kaffekoppen blive stående ved vasken, læg en jakke over stolen, lidt papirer på sofabordet og lad børnenes legeværelser stå til som de plejer 😀 Du kan til gengæld låse nogle døre indvendigt og dermed forsinke tyven, hvis du alligevel skulle få besøg af en tyv. Det er alt andet lige mere besværligt med låste døre i hytten, når man ikke har mere end et par minutter.

Hvis du efterlader ting i haven som eksempelvis en vandslange eller en fodbold, så skal du bare huske på, at det du efterlader ikke skal kunne benyttes som “indbrudsværktøj” – eksempelvis en hammer, en havesaks eller en stige.

Lad gardinerne være trukket fra
Det kommer selvfølgelig meget an på det hus, som man har. Vi har gardiner i stuen, men trækker dem aldrig for og hvis vi gjorde, så ville det se meget mærkeligt ud, fordi vi har SÅ mange vinduer og i øvrigt nogle uden gardiner, som man så alligevel ville kunne kigge ind ad. Det er i hvert fald værd at tænke over. Og så tilbage til det med rodet, så lad der endelig være lidt, hvis nogen skulle finde på at kigge ind ad vinduet.

Tag batterierne ud af din dørklokke
Ja, altså.. Jeg vil da indrømme, at jeg ikke selv havde tænkt så langt. Men hvis din dørklokke ikke virker, så vil tyven også være i tvivl om du er hjemme. Det er jo rigtig nok – hvorfor gøre sig den umage og lade det se ud som om, at der er nogle hjemme, hvis tyven bare kan ringe på – uden at der er nogle, der åbner.

Din nabo er din ven
Jeg ved godt, at det ikke er alle, der er så heldige at have gode naboer. Vi har heldigvis på hver side, og vi hjælper hinanden med at slæbe skraldespande op og ned, tømme postkassen og generelt lige holde øje med, om der pludselig befinder sig et lille kryds på postkassen eller andre små tegn, som kunne være en tyv, der vil undersøge, om der er ‘fri bane’. Hvis naboen har to biler, så kan de jo parkere hos dig og de kan bruge din skraldespand lidt, mens du er væk.

Jeg ved godt, at en tyverialarm ikke kan sikre, at der alligevel vil komme en tyv på besøg. Men det gør mig tryg at vide, at mine naboer vil høre alarmen og at G4S-alarmcentralen vil sende en vagt ud, hvis alarmen går i gang. Desuden får mine forældre og Mads’ forældre også en besked om, at den er gået i gang, og de bor jo begge i nærheden. Det kan godt være, at vagten ikke vil komme før tyven er væk – da en tyv oftest ikke bruger mere end nogle minutter – men i det mindste er der én til at få et overblik over skaderne og kontakte politiet, hvis vi ikke er til at komme i kontakt med. Vagten har mulighed for at komme ind i huset og er der sket skader, så dækker vagten eventuelt ødelagte døre og vinduer og slår alarmen til igen. 

Du kan læse meget mere om vores G4S SMARTalarm her, hvis du går og overvejer, om I snart skal have en (ny) alarm i huset. Jeg synes, at du skal starte med at undersøge, hvilke muligheder, der er til jeres hus og behov, og hvad det vil koste. I anledningen af sommerferien kan du få rabat ved at bruge min partnerkode SOFIE50 inden 31/8-2020. Så betaler du 0 kr. i oprettelse (gælder på small og medium alarmpakker) og får 10% på den månedlige betaling. Du kan altid få en medarbejder ud, som kan give et uforpligtende tilbud – det er nogle gange nemmere at tale med nogen om det, synes jeg 🙂

Sammen med en alarm – og hvis du følger ovenstående tips – så har du i hvert dækket dig ind, så godt du kunne.

Kan I nyde jeres sommerferie med ro i maven og sol i ansigtet <3

/S


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.