Det spiser vi: Gryderet og grillet gris

Det spiser vi: Gryderet og grillet gris

Det var egentlig Mads’ idé at kalde disse indlæg for forskellige overskrifter alt efter ‘temaet’ for ugen. Jeg ved simpelthen ikke hvorfor jeg lyttede til den mand, for der er ALDRIG et tema for ugen 😀 Tværtimod handler jeg normalt, så vi spiser så varieret som muligt, så det er ikke helt nemt at finde catchy overskrifter! Meeen det er nu en af de mindste af mine problemer, trods alt, så nok om det 😉 Håber I kan bruge ugens madinspiration:

MANDAG + TIRSDAG: CHILI CON CARNE
Jeg tror, at de fleste familier har deres egen opskrift. Jeg har i hvert min, som jeg bare laver på rutinen. Hvis jeg lige skal kæle lidt om retten, så kommer jeg også mørk chokolade i til sidst, men det havde jeg ikke liggende i denne omgang. Til gengæld brugte jeg også kanel, hvilket jeg ikke plejer at bruge, og det var fremragende i retten! Min opskrift minder nok mest om denne fra Spids Bedre (dog uden koriander og med mindre chili) men vil anbefale jer at bruge mere kød, da jeg ikke syntes, at der var nok til to dage.

ONSDAG: GRILLET GRIS OG PASTA
Det er ikke særlig avanceret, men det smagte dejligt. Vi marinerede mørbraden i BBQ-dressing (købt færdiglavet) og det gjorde en stor forskel for smagsoplevelsen, da pastaen ikke smagte af så meget. Det var en opskrift jeg fandt på Nemlig, da jeg handlede, men man behøver ikke en opskrift 😉 Jeg brugte fløde i stedet for flødeost og smed også lidt squash og hvidløg i – tænker at dette er en god restemadret.

TORSDAG: TAKEAWAY

FREDAG: OKSEKØDSFRIKADELLER MED KARTOFLER, GRÆSKAR OG FRISK SALAT
Jeg blev inspireret af denne opskrift, men lavede den lidt om, så den ville passe bedre til vores familie. Jeg fulgte dog ingredienserne til kødbollerne og de smagte skønt! Jeg købte minutkartofler (som bare skal have 6 minutter i mikrobølgeovnen i egen pose og voila!), og stegte dem hurtigt på panden med græskar som også have været i ovnen. Dertil en let salat. Næste gang ville jeg nok have en yoghurt- eller cremefraichedressing til med enten purløg og/eller mynte. Det kunne have været super godt til.

LØRDAG: GRILLET GRIS OG PASTA (IGEN!)
Ja, altså… Det var godt nok en anden udskæring og en anden pasta ‘on the side’, men jeg indrømmer, at det minder meget om onsdagens mad! Jeg synes dog, at den her ret var meget bedre. Grillet spidskål smager virkelig godt. Bevares, jeg kunne ikke lokke det i ungerne, men jeg (og måske også lidt Mads uden han helt ville indrømme det) var tilfredse. Udgangspunktet var egentlig denne opskrift fra Nemlig, men da jeg stod i det virkede den meget kedelig. Så jeg kogte lidt pasta til og brugte resten af fløden og tilføjede også noget spinat, som jeg havde liggende. Det var godt!

SØNDAG: BBQ-LAKS MED EKSOTISK RIS
Simpelthen så nemt at lave og det smagte super godt. Vi havde sursødsovs og BBQ-soya til at dryppe på maden efter. Det behøver man ikke, meeeen det gør altså en forskel, hvis man lige spicer risene op efter. Jeg blev inspireret af en opskrift fra Spis Bedre, men ændrede den løbende, som det passede til os. Jeg lavede ikke en mangosalsa ved siden af, men valgte at blande frugter og grøntsager i risen i stedet. Så det blev (omend meget fordansket) lidt poké-bowl agtigt (eller, sådan.. næsten 😉 For gøre den mere egnet til familien herhjemme brugte jeg ikke rød, chili og koriander og netop derfor er det måske meget godt med lidt dressing efterfølgende, da de stærke smagsgivere ikke var med.

Rigtig god appetit.

/S


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.