Det spiser vi: Mad på 15 min

Det spiser vi: Mad på 15 min

Deloitte sænker tilsyneladende aldrig farten og selv ikke en pandemi ændrer på arbejdstiderne 😀 Så Mads har igen travlt og i denne uge er han kommet hjem, når maden står på bordet omkring 17.30. Derfor er nogle af retterne ikke voldsomt spændende denne uge, fordi det egentlig bare er et alternativ til takeaway, og for at få tømt køleskabet. Men lad os starte, hvor vi slap. For i mandags fik vi det samme som søndag i sidste uge, tortilla som du kan læse om her, da jeg havde ekstra mørbrad og lidt kylling – og det var i øvrigt et kæmpe hit!

MANDAG: RESTER AF TORTILLA MED DYBSTEGT MØRBRAD
I kan hoppe ind og læse mere om den ret her.

TIRSDAG: CITRONBAGT BRYSTFILET MED GRÆSKAR-KARTOFFELMOS
Dejlig aftensmad som jeg en anden gang vil parre med en grøn salat i stedet for smørstegte gulerødder, da det blev lidt for meget af det orange 😀 Opskriften finder I her, men da aftensmaden gerne skal gå stærkt, så satte jeg ikke mosen ind i ovnen efterfølgende. I stedet rev jeg lidt parmesan direkte i den varme mos og det fungerede også fint.

ONSDAG: PØLSER I STEDET FOR TAKEAWAY
Det her virker måske lidt fjollet at dele, fordi det vitterligt bare er coleslaw og pølser, men det smagte dejligt og tog 10 minutter. Det var hurtigere end vi kunne hente takeaway og vi havde alligevel alt i køleskabet. Coleslaw var rimelig basic med udgangspunkt i denne opskrift fra Nemlig.

TORSDAG: TAKEAWAY

FREDAG: FED CARBONADA
Mads kan ikke lide ost (kun på pizza og lasagne….) og kun, hvis han ikke ved, at der er ost i maden. Og i denne carbonada sneg jeg lidt parmesan i, men jeg skal altid basere sovsen på fløde, da det andet bliver for ostet til ham – det kunne jo være han fandt ud af det og så vil han aldrig spise carbonada igen 😀 Derfor valgte jeg denne opskrift, som jeg ved ikke er den “klassiske” opskrift, da der også er champignon i. Men det er virkelig god og smagte skønt!

LØRDAG: INVITERET PÅ MIDDAG HOS NABOEN (MØRBRADGRYDE HVIS DET KAN INSPIRERE)

SØNDAG: LAKS MED ÆRTEMOS OG STEGTE KARTOFLER
Åh, jeg elsker laks. Jeg satte laksen sammen med en let ærtemos inspireret af Meyers og dertil smørstegte kartofler. Stor anbefaling herfra, MEN jeg tror faktisk, at jeg næste gang vil smøre laks med honning og evt. soya, så det hele ikke bliver så syrligt. Det var med let og citrus, hvilket også gør noget – men jeg manglede lidt sødme (de smørstegte kartofler hjalp dog på det). I øvrigt tog denne opskrift kun 15 min, så vi spiste 17.15, fordi jeg gik alt for tidligt i gang.

Håber noget af det kan bruges og velbekomme <3

/S


Ét svar til “Det spiser vi: Mad på 15 min”

  1. Prøv opskriften på carbonara fra Valdemars ro. Den er virkelig god. Den er med fløde, æg og lidt parmesan. Og bacon og løg. Den bliver cremet uden at blive “ostet”. Min søn på 3,5 elsker den også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.