Det spiser vi: Både fint og fedtet

Det spiser vi: Både fint og fedtet

Nogle gange bruger jeg ekstra lang tid på at finde de opskrifter, som jeg ikke normalt laver. Og når jeg så har brugt tid på det, så er jeg træt og enten får jeg ikke handlet til mere eller også ender det bare med klassikere eller “det vi lige har i køleren” opskrifter. Her får I sidste uges menu, der netop startede med blod på tanden og så gik det over og blev det nemme og det vi kender – og det smager heldigvis også fortrinligt.

MANDAG: FLANKSTEAK, OVNKARTOFLER OG DIP
Normalt spiser vi aldrig steak. Og da slet ikke om mandagen. Men havde egentlig købt steaken til de friske forårsruller, som vi lavede forrige uge, men da vi havde kylling til overs, så gav det mest mening at bruge resterne til rullerne. Så mandag blev det “weekendmad”, men det tog ikke mere en 15 min at lave. Jeg er ikke rigtig til sovs, men kan klart anbefale denne krydderurtedressing som vi spiste til, der gjorde det friskt og forårsagtigt 🙂 Salaten til var med vandmelon, æble, tomater og blåbær.

TIRSDAG: TORSK MED COUSCOUS OG DIP
Jeg var svært begejstret over den her meget, meget nemme ret. Torsken kom bare i ovnene med noget citron og couscousen er lavet på 5 minutter. Jeg blev inspireret af denne opskrift og brugte også den citrondressing, som de har med i opskriften. Jeg havde dog andre grøntsager med i salaten alt efter, hvad vi lige havde liggende 🙂 Derfor blev det til agurk, vandmelon, ærter, tomater og dild. Sindsygt godt!

ONSDAG: TAKEAWAY

TORSDAG OG FREDAG: LASAGNE
Klassiker. Jeg køber mig selvfølgelig fra bechamelsovsen forstås, fordi det smager så fint og hele pointen med min madlavning er, at det ikke må tage for lang tid. Jeg lader en kødsovs simre i en times tid af:

800 gram hakket oksekød
2 små løg
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
140 gram tomatpure
2 store gulerødder
1/2 squash
1 terning oksebouillon
1-2 dl vand
Laurbærblade, paprika, basilikum, oregano efter smag

Tilsætter vand løbende, men det er vigtigt, at den ikke er for vandet, da bechamelsovsen gør hele molevitten tyndere og det er altid lidt træls med en vandet lasagne. Jeg bruger friske pastaplader, så den kun skal have 20-30 minutter i ovnen. Og som I kan se, så var det en meget stor vandmelon vi havde liggende, så vi fik endnu en salat med vandmelon i 😉

LØRDAG: HOTTERE PÅ GRILLEN
Vi havde været hos venner om eftermiddagen og kom hjem klokken 17, så det skulle gå stærkt. Pøller og brød blev lagt på grillen og der var med på 10-15 minutter. Det eneste, som de manglede, var syltede rødløg – det havde været prikken over i’et.

SØNDAG: TORTILLA MED DYBSTEGT MØRBRAD
Alle former for Tex-Mex ender vi også tit med, når jeg ikke lige fik planlagt og bare har brug for at tage den på rutinen. Denne gang var det dog lidt anderledes, da jeg skar en svinemørbrad ud i mindre stykker og stegte dem i brandvarm olie, som Santa Maria inspirerede mig til. Mads var ellevild med det og en hel mørbrad rækker til to dage, så det har vi også spist her til aften.

Enjoy 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.