Det spiser vi: Fast food

Det spiser vi: Fast food

Altså ikke sådan ren fast food hele vejen igennem, men denne uge blev en uge med hurtig mad. Dels fordi, jeg elsker at lave hurtig mad og dels fordi, at nogle af dagene endte i misforståelser om, hvorvidt Mads kom hjem og spiste og så skulle jeg hurtigt fikse noget mad.

Lad os starte med mandag, hvor vi Mads skulle handle på vej hjem fra arbejde og han måtte derfor bestemme dagens aftensmad. Og det blev selvfølgelig…

MANDAG: BURGER
Det er ik’ så meget at sige og I finder også burgeren på menuen for nogle uger siden. Altid et hit, så længe vi har bacon og bløde boller.

TIRSDAG: NORDISK INSPIRERET WOK
I finder relativt tit wok på menuen, fordi det er nemt at komme af med grøntsager og kødrester i køleskabet. Denne gang ville jeg lave en “grøn wok” og primært bruge grønne grøntsager inspireret af denne opskrift. Jeg tilføjer dog altid æg i vores wok, fordi det giver en dejlig sød smag, synes jeg. Lige inden, at hele molevitten er færdig, så gør jeg plads på panden til 1-2 æg, som jeg lige lader stege lidt og derefter blander med nudlerne.

ONSDAG: PIZZA
Simple pizzaer er som oftest de bedste og jeg var især vild med den udgave med parmaskinke, squash, frisk mozzarella og tomater. Bundene er købt frosne fra Cofoco og er 110% bedre end de færdigruller, som man kan købe fra fx. Pastella. Disse bunder var færdiglavede med tomatsovs og frosset ned, og skulle kun have 6-7 minutter i ovnen.

TORSDAG: PANIK GNOCCHI
Torsdag troede jeg egentlig, at Mads kom hjem og spiste og planen var, at han skulle købe noget med hjem. Men klokken 17 ringede han og sagde, at det gjorde han altså ikke, så jeg kunne enten bakse noget hurtigt sammen eller proppe ungerne ind i bilen. Og sidstnævnte orkede jeg ikke. Så det blev gnocchi (igen), som vi havde liggende med rester fra ugen:

1 pakke gnocchi
1 løg
1 hvidløg
1/2 squash
2 dl fløde
200 gram kylling i tern
1 pakke bacon

Svits alle grøntsager og tilsæt kylling. Når det er brunet tilsættes fløden. På en anden pande steges bacon og bagefter tilsættes gnocchi. Efter et par minutter hældes gnocchi og bacon i flødesaucen og voila. Ville også fungere super med pasta.

FREDAG: FRISKE FORÅRSRULLER
UHM, jeg elsker friske forårsruller. Det gjorde ungerne ikke – tror det var konsistensen på ‘pandekagerne’. Gustav syntes ellers, at det var et sjovt koncept, men han endte altså med havregryn. Mads er allergisk over for nødder, men ellers havde jeg lavet en peanutdressing til med inspiration herfra (kokosmælk lyder yum og syntes godt, at de friske ruller kunne bruge lidt fedt). Fun fact: Så har jeg været på “forårsrulle-kursus” i Vietnam, mens vi sejlede rundt i Halong Bay. Jeg havde måske glemt lidt af håndværket, men jeg gjorde det klart bedre end Mads, der var lige ved at hente kniv og gaffel 😀

LØRDAG: GRILLSPRYD MED PASTASALAT
Du kan jo tilføje anything på dine grillspyd. Jeg brugte resterne af kyllingen og grøntsager, der lå i køleskabet. Kyllingen lå i en BBQ marinade (købt på flaske) i et kvarters tid – det gør hele forskellen 😉

Pastasalaten er lavet med udgangspunkt i denne opskrift fra Valdemarsro, men med de grøntsager, som vores køleskab havde at byde på. Det betød broccoli, friske bønner, ærter, radiser og selvfølgelig toppet med bacon og purløg.

SØNDAG: TAKE AWAY

God appetit 🙂

/S


2 svar til “Det spiser vi: Fast food”

  1. Et lille tip til nødde erstatningen, kan være at bruge enten tahin eller lave en solsikke smør ( ristet solsikke kerner, der blendes til det ligner peanutbutter).
    Det bruger vi som erstatning når der skal peanut i noget, da vores søn på 4 har peanut allergi.

    • Tak ? Desværre har Mads også allergi for diverse kerne og frø, så han kan heller ikke tåle sesam, solsikkefrø, hørfrø, birkes. You name it ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.