Det spiser vi: Gnocchi og en masse gris

Det spiser vi: Gnocchi og en masse gris

Efter jeg er begyndt at lave et ugentligt blogpost om vores aftensmad herhjemme bliver jeg overrasket over, hvor hurtigt ugerne går. Og overrasket over, hvor meget mad jeg egentlig får strikket sammen herhjemme. Jeg indrømmer, at det ikke er altså, der er lige mange grøntsager i eller til. Men når jeg sidder og handler løbende til ugens mad, så handler jo næsten kun efter, hvad min mave godt kunne tænke sig – og når jeg så ser tilbage på ugens mad, så kan jeg godt se, at der var måske var liiige lovlig meget gris på menuen 😉

Men det smagte godt og det er jo også vigtigt. Så her får I ugens menu:

MANDAG: PØLSEGRYDE
Hvem skulle have troet, at Jesper Buch kunne lave pølsegryde. Men det kan han for det var en succes. Opskriften er rimelig basic, og jeg er nu ikke sikker på, at Jesper Buch sådan rigtig kan tage credit for den 😉 Men den virker – måske ikke, hvis du er på slankekur, fordi der er godt med fløde, pølser og bacon i. Jeg havde en halv squash liggende, så det tilføjede jeg i vores gryde. Der var næsten til to dage (tilføjede mere pasta, fløde og pølser), men vi spiste resterne til frokost.

TIRSDAG: TAKEAWAY
Jeg havde brug for at komme ud af hytten, så vi fik McDonalds i stedet for den planlagte aftensmad. Det var vidunderlige 15 minutter alene bilen 😉

ONSDAG: STJERNESKUD
Jeg har ikke lavet Stjerneskud før, men jeg eeeeelsker den ret. Næste gang vil jeg ikke lave det med både panerede og kogte fileter, da det var unødvendigt arbejde – vi er alligevel mest til de panerede 😀 De fleste behøver nok ikke en opskrift, men jeg elsker opskrifter til selv de mest basic retter til fx. dressingen, så jeg har noget at gå ud fra. Jeg fik inspiration fra denne opskrift på hverdags-stjerneskud og dressingen smagte skønt 🙂

TORSDAG OG FREDAG: MØRBRADGRYDE MED FORÅRSSALAT
Så er vi tilbage til grisen. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men synes ikke, at der er helt nok til 2 dage. Måske spiser vi bare rætti meget, men ellers vil jeg anbefale, at du spæder op med mere kød, grøntsager og fløde. Vi spiste ris til, da det trods alt gør det lidt lettere end kartoffelmos og så skippede jeg pølserne i retten, fordi vi skulle have grillpølser lørdag. Der må være grænser 😉 Ja, jeg ved godt, at det ikke er så forårsagtigt, men jeg forsøgte at gøre op for det med en forårssalat med agurk, melon, hindbær og jordbær.

LØRDAG: GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT
Lørdag indledte vi grillsæsonen med gode grillpølser og en kartoffelsalat. Kartoffelsalaten og dressingen lavede jeg ud fra denne opskrift. Jeg tilføjede også asparges, som jeg havde liggende fra onsdagens stjerneskud samt søde tomater og selvfølgelig bacon på toppen – fordi denne uge står åbenbart i grisens tegn.

SØNDAG: GNOCCHI MED TOMAT-FLØDESOVS OG PARMASKINKE
Det her var en tøm-køleskabet ret. Jeg havde ikke så mange grøntsager tilbage og skal handle i aften, men til gengæld havde jeg fløde fra mørbradgryden, tomater fra kartoffelsalaten og gnocchi. Det smagte skønt og kunne også sagtens laves vegetarisk uden parmaskinke. Men. Nu er det jo griseuge, sååå 🙂

1 løg
1 hvidløg
2-300 g tomater
100 g parmaskinke
500 g gnocchi
2 dl fløde
Tørret basilikum, frisk basilikum, lidt sukker, salt og peber

Svits det hele undtaget fløde på panden i nogle minutter. Kom fløden i og lad det koge lidt ind. Tilføj krydderier efter smag og voila 🙂

/S


2 svar til “Det spiser vi: Gnocchi og en masse gris”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.