Nul natteamning – to uger efter

Nul natteamning – to uger efter

I nat er det to uger siden, at vi gik i gang med ammestop om natten. Hvis ikke du læst det endnu, så kan du læse mine tanker om ammestoppet i indlægget her – kort sagt, så var jo helt fyldt op og kunne ikke holde de utallige natamninger ud.

Sikke en massiv støtte og hep, som jeg har fået fra jer. WOW. Selv de, der foreslog, at jeg gjorde det anderledes og selv var hos Louie om natten for at han ikke skulle føle så stort et svigt, I har formuleret jer på en pæn måde. Jeg forsøger at rumme det meste og selvfølgelig skal der være plads til forskellige holdninger – vi er alle mor til vores egne børn, heldigvis 🙂

Nu er det sådan, at Mads også er en primær omsorgsperson og han har gjort et fantastisk stykke arbejde de sidste to uger. Vi planlægger, at jeg snart skal ind i sengen igen, men han (and I quote) “stoler ikke på mig endnu” 😀 Med det mener han, at hvis jeg oplever for meget gråd, så er han bange for at jeg bare hiver patten frem og så er hans to uger “spildte”. Det ville jeg selvfølgelig ikke gøre, men hånden på hjertet, så nyder jeg at sove på sofaen og få sammenhængende søvn for første i 16 måneder.

Sådan gør vi
Vi gør sådan, at Mads putter Louie med en flaske vælling. Det går fint og har egentlig altid været helt okay for ham ikke at blive ammet i søvn. De første 4-5 dage ammede jeg ham så mellem 22-23, når han havde sin første opvågning efter putning og derfra tog Mads over indtil 5-6 næste morgen, når Mads ikke kan holde Louie hen længere. Efter en lille uge begyndte Louie at sove længere og jeg skulle holde mig vågen for at godnat-amme ham ved 23-tiden, så en aften besluttede vi os for også at stryge den. Der var lidt brok, men allerede natten efter sov han fra putning klokken 19 til 3.30. Det er det længste i Louies 16 måneder gamle liv – hvor er det skønt for ham og for mig og for vores familie.

Louie hare gode og dårlige nætter, ligesom vi voksne også har en gang imellem. Han følger derfor ikke en “kurve”, hvor nætterne bliver bedre og bedre nødvendigvis. De første nætter var hårde – for os allesammen. Jeg kunne høre Louie (måske fordi jeg ville pine mig selv og ikke kunne lade være med at lytte), og det var en stor omvæltning for ham, så han var ked af det. Men Mads var der og gik rundt med ham i armene. Derefter blev nætterne gradvist bedre, men har også de nætter, hvor han har brug for meget tryghed og hvor han ikke er så nem at få til at falde i søvn igen. Og det er okay, for sådan er baby- og småbørnssøvn.

Gustav sov først en fuld nat, da han var 2,5 år. Jeg husker tydeligt, at han kom ud af sin seng på sit værelset og var så stolt, fordi han havde sovet hele natten i sin egen seng. Siden da sker det da, at han vågner et par gange om ugen og har mareridt eller vokseværk, men ellers kan vi godt få ham passet om natten, fordi han sover. Og mind you – Gustav blev ikke natammet fra han var 10 måneder gammel. Så jeg havde lidt forberedt mig på, at jeg ikke ville få et barn der sov igennem bare fordi, at jeg stoppede med at amme.

Det har jeg heller ikke fået, men han har sovet fra 19-4 et par gange og det er jo “at sove igennem” på papiret. Bevares, det føles nok ikke sådan for Mads, fordi han ikke er til at falde til ro fra 4-6, men vi kan ikke få det hele.

Jeg ammer ham i sofaen, når Mads kommer ud med ham mellem 5-6. Jeg tænker, at når jeg ligger inde i sengen, så kan jeg måske få ham til at sove videre, så vi ikke behøver at stå op klokken 5.30, som vi gør nu. Men nu må vi se. Jeg har i hvert fald ikke planer om at snøre morgenamningen lige pt, fordi han VIRKELIG savner det, kan jeg mærke og jeg magter ærlig talt ikke at stå op klokken 5 😀

Spiser han så mere?
Nej, ikke rigtig. Nogle dage mindre end han gjorde før. Han spiser ingen morgenmad, fordi han suger alt hvad han kan om morgenen, når nu baren er lukket om natten. Jeg har det fint med det og Louie har det tydeligvis også fint med det. Han spiser helt okay til frokost og til aften, så jeg er ikke bekymret. Hvis jeg en dag skulle blive det, så tænker jeg at skære ned på dagsamningerne. Jeg tror, at flere af jer, der læser med derude kan genkende, at amningerne er taget til i denne periode, fordi vi er lukket inde sammen og har ikke mange planer ude. Derfor er der hele tiden adgang, og jeg giver ham lov, når han spørger efter det.

Jeg tænkte, at der helt naturligt ville blive færre amninger, når Louie starter i vuggestue den 1. juni. Men som det ser ud, så skal han ikke køres ind 1. juni. Det føler jeg personligt ikke for og jeg har mulighed for at holde Louie hjemme i længere tid. Så det bliver nok efter sommer på et tidspunkt, men skal naturligvis lige tale med lederen om det.

Hvad gør vi fremadrettet?
Mads har tænkt sig snart at lægge Louie i egen seng, når han er faldet i søvn. Så næste projekt er, at gøre Louie tryg i sin egen seng. Derefter kommer jeg tilbage i sengen og så tager jeg lidt over, så Mads får lov til at få noget nattesøvn også. Han er dog umiddelbart okay med at have nattetjansen og er ved godt mod om morgenen, når han har sovet et par timer. Jeg ved godt, at han selvfølgelig skal gøre sit for at afvænne Louie, hvis det er der, som jeg har brug for, men det er ikke en selvfølge, at han tager det i så stiv arm og jeg er så lettet og glad for, at jeg kan give slip med ro i maven.

Og så er det en fornøjelse at se Louie knytte sig til Mads og søge kys og kram. Og jeg ved, at Mads (modsat mig) elsker at ligge i ske og sove tæt, så ham og Louie er sikkert et skønt match om natten. Kort sagt, det her natammestop er win-win!

/S


4 svar til “Nul natteamning – to uger efter”

  1. Sejt gået af jer alle!
    Når I kommer til at Louie skal sove i egen seng må du gerne lave et indlæg om hvordan i gør..?

  2. Viktigst (for meg der overveier det samme): han er seg selv og like glad på dagtid? Er så redd for å ødelegge den trygge lille gutten ? du gir håp! ❤️

    • Han er en anelse mere tryghedssøgende om morgenen og formiddagen og vil meget gerne ammes eller være hos mig, men ellers er han en glad gut som han plejer ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.