Det spiser vi: Comfort food (ala Mads)

Det spiser vi: Comfort food (ala Mads)

Denne uge har været afvæn Louie fra natamning-uge. Derfor har jeg ladet Mads bestemme flere af ugens retter. Det er normalt altid noget, der er stegt i olie eller en form for oksekød. Tirsdag var første dag efter første nat, om man vil. Så vi startede allerede hårdt ud med takeaway, fordi ingen af os kunne stå eller se og slet ikke overskue madlavning eller opvask. Men som jeg også fortalte i forrige uges “Det spiser vi” lige her, så plejer vi at have en dag om ugen, hvor vi spiser takeaway og i sidste uge lå den må lidt tidligt 😉

Som altid er opskrifterne nemme og flere kan de fleste på rutinen, men ellers vil jeg da også smide nogle opskrifter med.

MANDAG: TÆRTE MED SPINAT OG BACON
Den her bestemte jeg, fordi Mads er faktisk ikke særlig vild med tærte. Han er sikker på, at jeg sniger ost i den (og manden kan jo ikke lide ost) og han er heller ikke helt forkert på den 😉 De fleste har sikkert en god opskrift på tærte som de tyer til. Jeg skifter altid opskrift for at prøve lidt forskelligt, men én ting kan du være sikker på: jeg køber altid bunden færdiglavet. Jeg ved godt, at bunden sikkert gør en verden til forskel, men hvis jeg selv skal lave bunden, så får vi ikke tærte, fordi det kommer ikke til at ske.

Til denne bacon-spinat tærte brugte jeg denne opskrift, men tilsatte et ekstra æg og tilføjede også en (lille) deciliter cremefraiche. Mads indrømmede faktisk, at i forhold til, at det var en tærte, så var den helt okay 😉 Næste gang bliver tærten nok uden spinat, fordi drengene ikke rigtig ville spise det på grund af spinaten.

TIRSDAG: MAAACCEEEEN
Mads havde bakset med Louie hele natten og jeg havde ligget vågen og pint mig selv ved at lytte til louies gråd. Så ingen overskud og McDonalds til os.

ONSDAG: FRISK PASTA MED CHAMPIGNON, SPINAT OG SALVIE
Arhmen, så sindssygt lækkert og jeg kan kun anbefale at lave den her ret, der tager 20 minutter. Det er en opskrift fra en af Nemligs måltidskasser, og I kan derfor finde den på Nemligs hjemmeside. Jeg deler lige opskriften her til to personer, da det er en PDF og jeg derfor ikke kan linke til opskriften. Jeg brugte dobbelt så meget fløde end opskriften foreslår – kan anbefales 🙂

TORSDAG: MADS’ LIVRET – KREBINETTER
Da Mads i sin tid for 13 år siden skulle imponere min mor inviterede han hende på frokost i sin lejlighed. Han lavede krebinetter med frysekartofler og købesovs fra Jensens og så serverede han det ved sofabordet 😀 Haha, åh. Det er tanken, der tæller og den dag i dag er det hans livret og en af de eneste han retter han også selv kan lave (med nogenlunde succes) 😉

Jeg tænker ikke, der skal en opskrift til – krebis, ærter, ovenkartofler med olie og timian (og så lidt usynlig smørsovs). Voila!

FREDAG: BURGER
Også en no-brainer og også et ønske fra Mads. Det vigtigste for vores burgere er brioche-bollen og bacon, så kan det aldrig gå helt galt 😉

LØRDAG OG SØNDAG: SPAGHETTI MED KØDSOVS
Jeg sagde jo, at det var en comfort food uge! Så lørdag og søndag sluttede vi af med en klassisk omgang spaghetti med kødsovs, når nu vi alligevel havde købt en kæmpe omgang hakket oksekød. Det er desuden noget af det, som Louie spiser mest af, og alt som Louie spiser er et hit hos mig.

Jeg laver efter min egen “opskrift” – det vil sige som de fleste nok strikker en kødsovs sammen. Til to dage til 2-3 personer bruger jeg:

1 kilo hakket oksekød
1 finthakket hvidløg
2 finthakkede løg
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1,5 terning oksebouillon
2-3 revet gulerødder
1/2 revet squash
1-2 dl rødvin
1 spsk paprika
Tørret basilikum, oregano, salt og peber efter smag og en smule sukker

Svits løg og hvidløg. Tilsæt oksekød lidt efter lidt, så det steger og ikke begynder at koge. Når det er brunet, tilsæt resten af ingredienserne undtaget salt og peber, som jeg smager til med til sidst. Jeg lader det ofte simre i en times tid, hvor jeg løbende hælder vand på, så det til sidst har den rette konsistens.

Enjoy 🙂

Hvad er jeres comfort food retter?

/S

Ét svar til “Det spiser vi: Comfort food (ala Mads)”

  1. Gullash med smørblød kartoffelmos, koteletter i fad, mørbradgryde og flæskesteg. Altså, alt hvor kød drukner i sovs ?
    Hvor ser det i øvrigt godt ud – ost i tærte er altså virkelig godt, ligesom det er i burgere.. og på kødsovs? Jeg havde ikke klaret livet uden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.