Det spiser vi: Al slags kød

Det spiser vi: Al slags kød

Der var et par stykker som efterspurgte inspiration til aftensmad, da jeg spurgte jer, hvad I godt kunne tænke jer at se mere af på instagram og på bloggen. Så den greb jeg, fordi jeg faktisk laver ret meget mad. Det gjorde jeg ikke, da jeg arbejdede på Islands Brygge, fordi transporttiden og arbejdstiderne gjorde, at det hele var super presset. Derfor købte vi meget måltidskasser, fordi jeg slap for at tænke og planlægge.

Jeg elsker måltidskasser og vi køber stadig en gang imellem fra Nemlig, fordi vi kan vælge et par stykker i en uge uden at vi har et abonnement. Det er meget efter vores behov. Desværre er det lidt dyrt i længden, så når jeg har overskuddet, så planlægger jeg mad i 3-5 dage fremad. Jeg er ikke særlig god til at planlægge en hel uge ad gangen og synes tit, at jeg ender med madspild, fordi noget er blevet gammelt. Når det er sagt, så planlægger jeg ikke ugens menu, så den er så billig som mulig. Jeg planlægger efter, hvad jeg har lyst til – og så må familien spise med 😉 Derfor er menuen ikke voldsomt “børnevenlig”, da de retter godt kan blive lidt kedelige i længden. Menuen indeholder også sjældent bøffer, det siger mig ikke så meget. Endelig er de fleste opskrifter nemme eller hurtige – jeg synes ikke, at jeg er særlig god til at lave mad og slet ikke, når Mads ikke er hjemme til at hjælpe.

Ellers er der kun tilbage at sige velbekomme:

MANDAG: MØRBRADGRYDE
Mandag lavede jeg mørbradgryde til to dage, så vi kunne spise rester tirsdag. Opskriften var fra en af måltidskasserne på nemlig.com. Jeg bruger tit opskrifterne til at handle efter i stedet for at købe selve måltidskassen – så slipper jeg for at planlægge alt for meget og sparer nogle penge. Jeg kan dog anbefale denne opskrift på mørbradgryde også, hvis man leder efter en opskrift og ikke bare tager den på talentet – det er generelt en favoritret herhjemme.

TIRSDAG: RESTER AF MØRBRADGRYDE
Samme ret, men med råkostsalat i stedet for broccoli, da vi bruge al broccolien mandag.

ONSDAG: SALAT MED VARMRØGET LAKS
Jeg elsker salat med varmrøget laks, men jeg må indse, at det gør børnene ikke. Det er ikke laksen, der er problemet, men de rå grøntsager. Gus fik agurkestænger og tomat til forret, mens han så fjernsyn og så fik begge drenge havregrød til aftensmad, mens Mads og jeg spiste salat med hjemmelavede boller til. Jeg ville normalt ALDRIG lave hjemmelavede boller til aftensmaden (bare så I ikke tænker at det er normalen herhjemme), men you know… Coronatider.

Til salaten kan I komme det meste i som I har liggende. Jeg synes, at avocadoen og granatæblerne gør en stor forskel. Derudover var der spidskål, salat, agurk, tomat, bønner, æg og æble – og selvfølgelig varmrøget laks. Jeg lavede en dilddressing til ud fra denne opskrift og den giver lige det sidste touch. MUMS.

TORSDAG: ONEPOT PASTA
One-pot pasta er en sjov størrelse. Jeg tænker altid, at det umuligt kan blive godt og at der mangler en masse ting for, at det ikke bliver kedelig spaghetti med kogte grøntsager. Men det spiller altså bare!

I torsdags lavede jeg one-pot pasta med hakket kylling. I opskriften skal man også bruge bacon, men det havde jeg ikke fået købt. Det ville helt klart være lækkert, men hvis du ikke er til svin, så er den fremragende uden også. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift fra Mambeno. Der var i øvrigt til, at vi fik resterne til frokost.

FREDAG: MCDONALDS
Jep, vi spiser gerne takeaway en gang om ugen og det plejer ikke at være den sunde slags. Vi ender som oftest med pizza eller McDonalds, som Gustav eeeelsker. Det betyder, at Louie i en forholdsvis tidlig alder fik smag for McNuggets. Det vinder jeg nok ikke en præmie for, men i forhold til, hvor lidt den dreng ellers spiser, så er jeg bare glad for at han får noget mad indenbords. Jeg glemte et billede, men I går ikke glip af det store 😉

LØRDAG: TORTILLAS
Mindst en gang om ugen laver jeg en ret, som jeg ikke behøver en opskrift til. Det kan være lasagne, kylling og kartofler, bolognese – eller tortilla, som vi fik i lørdags. Virker hver gang, og de små pandekager fungerede ret godt til børnene, der synes de var sjovere at spise end de små.

SØNDAG: RISOTTO MED SVAMPE OG KYLLING
Den her ret var ugens vinder. MUMS, jeg elsker risotto! Det var faktisk overraskende nemt at lave og ellers kedelige kyllingebryster (som var dem, jeg havde liggende og skulle finde på, hvad jeg skulle lave med dem), passede perfekt til fedtet, svampet og blød risotto.

Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift fra Spis Bedre, men bruge i stedet 200 gram champignon, 100 gram sukkerærter og en porre – det var lige hvad jeg havde 🙂 Det skal lige siges, at Mads var her til at hjælpe med ungerne, ellers havde jeg nok ikke haft overskuddet til at stå og kæle og røre i risottoen, men opskriften foreslår heldigvis også en anden metode, som er lidt mere “unger i huset under madlavning”-venlig.

Hvis I synes om menuen og godt kan lide inspirationen, så meld endelig tilbage, fordi så kan det være, at jeg samler ugens mad hver søndag fremadrettet. Det tager mig to sekunder at tage et billede af maden og vil hjertens gerne dele.

/S


8 svar til “Det spiser vi: Al slags kød”

  1. Jeg har hvertfald nuppet to af opskrifterne til næste uges madplan – del endelig gerne ☺️??

  2. Så god ide, elsker inspiration til den ugentlige (og børnevenlige) madplan. Bliv endelig ved med at dele! 🙂

  3. Mega lækkert! Har nuppet 4 af opskrifterne??? Bliv endelig ved med en masse lækkert inspiration??

  4. Uhm, det lyder så lækkert! Jeg elsker især når der er rester til dag 2! Så slipper man for at tænke på hvad man har lyst til, og man slipper for at lave mad 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.