10 fine dåbsgaver

10 fine dåbsgaver

Reklame for Desenio

Jeg skal til hele to dåb(er?) denne weekend. I morgen skal jeg være fadder, når man niece Agnes skal døbes og på søndag skal min venindes datter navngives. Derfor har jeg brugt en del tid på at researche dåbsgaver (jeg bruger ‘dåb’ velvidende, at det ikke er det samme som at blive navngivet, men for nemhedens skyld og tænker, at gaverne kan være de samme).

Jo, mødrene har sendt mig ønskelister. Men jeg er den type, der som oftest ikke kigger på ønskelisten. Nu vil du måske tænke, at det er den irriterende type 😀 Jeg synes bare, at til dåb, konfirmation, 30-års og andre mærkedage, der må det gerne være lidt specielle gaver. Nogle man kan gemme eller give videre, selvom jeg (om nogen) godt ved, at man rigtig gerne vil have en kørepose, noget nyt legetøj, en ny dyne – alt det praktiske, faktisk. Måske er mine 10 bud på dåbsgaver ikke helt så praktiske, men til gengæld synes jeg, at de er værd at gemme i længere tid.

Første bud på en fin dåbsgave kunne være en personlig plakat fra Desenio. Det er faktisk først for nyligt, at jeg har set Desenios personlige plakater og muligheden for selv at tilpasse dem med tekst, datoer og navne. Jeg har valgt lidt forskellige plakater til pigerne, så I kan se, hvordan de ser ud i rammer og kombineret med et par andre fine plakater.

Hvis du bruger min rabatkode Hello10, får du ekstra 10% rabat på plakater fra Desenio – og lige nu er der faktisk allerede 25% på det meste. Normalt virker rabatkoder til Desenio ikke til de personlige plakater, men jeg har kigget på dem med dådyrøjne og spurgt, om det ikke kunne lade sig gøre – og det kunne det! Koden gælder ikke på handpicked og deres rammer. Men den virker på alt andet indtil 9. marts, hvis du vil mix’e og matche, som jeg har gjort.

De her tre plakater er til min niece Agnes. Den store plakat (50×70) er den, som du selv kan personliggøre; den hedder ‘Kids Letter’ og er kombineret med ´Painted Monstera´ og ‘Snufkin‘ (30×40). Min svigerinde har været med til at vælge plakaterne og da vi ikke lige kunne finde en farve, der matchede A’et i børnekategorien, så gik vi i det botaniske hjørne. Synes de er så finde sammen og jeg elsker, at farverne spiller lidt sammen.

Til min venindes datter Luna har jeg valgt disse to plakater.

Jeg er helt vild med plakaten af mor og barn, der hedder ‘Baby’s birthday‘. Den har noget klassisk og stilfuldt over sig og kan kombineres med uendeligt mange plakater. Det står som sagt frit for, hvad du vil skrive – og jeg valgte at skrive Altid Elsket. Andre ville måske vælge navn, dato og sted – men fyr den af derinde og se, hvad der kan stå. Den anden plakat er af Lunas stjernetegn og hedder ‘Zodiac Sign‘. Jeg tilføjede et lille ordsprog om at sigte efter månen (…og hvis hun misser, så ender hun blandt stjernerne). Jeg syntes, at det var lidt hyggeligt at køre med “måne”-temaet, når nu det er betydningen af hendes navn. Er de ikke fine? 😀

De 9 andre dåbsgaveidéer

Det er altid fint med en lille indgravering eller noget personligt, så jeg har valgt et par gaver med det fokus. Det er jo altid forskelligt, hvad folk vælger at give for, så jeg har prøvet at vælge gaver ud der ikke er alt for dyre, men nogle gange skal man betale for kvalitet 🙂 Som udgangspunkt har jeg valgt ting, som jeg selv synes er fint, men man kan jo altid finde et andet mærke, farve – nu har du i hvert fald lidt inspiration at gå ud fra.

//1: Personlige smykker. Jeg har før fået lavet smykker hos Anders fra Handcraftedcph og han er så nice. Han svarer ASAP på instagram og fanger med det samme, hvad det er, som jeg gerne vil have lavet. Han er til at tale med og man kan altid smide et budget på bordet og så kan I sammen finde en løsning. Et fint, personligt smykke er en vinder til dåben.

//2: En personlig bog. Nu har jeg netop reklameret for Fabula og var overrasket over, hvor fin den er. Både visuelt, men også teksten er sød til bogen ‘Louie og den utætte sky’. Der findes andre brands, der også producerer denne slags bøger og de kunne helt sikkert også sagtens fungere.

//3: Et smykkeskrin. Jeg har stadig et smykkeskrin, som jeg fik, da jeg var barn med en lille ballerina, der snurrer rundt og en melodi, der spiller. Værd at gemme og så hyggeligt at tage frem eller give videre (hvis det holder så længe).

//4: Bestik. En klassiske til dåben er børnebestik – evt. med en indgravering, hvis man er til det. Nu hvor jeg sidder her med to børn, der skal bruge børnebestik, så kan jeg skrive under på, at man kommer til at bruge det. Og jeg synes det er så fint, at Gustav lige nu bruger en gaffel, som jeg fik, da jeg var barn.

//5: Lækkert sengetøj. Det er ikke altid helt billigt og derfor ikke noget, man nødvendigvis har lyst til at købe selv. Jeg har selv fået lækkert sengetøj til børnene og sætter stor pris på det.

//6: En bamse. Vi kan ikke få nok kaniner herhjemme, det er bare BAMSEN. Og så kan man altid få navnet på barnet syet i øret eller under foden. Det er ret godt når de skal i institution, hvor ALLE har den samme kanin 😀

//7: Spisesæt. Der findes et hav af forskellige slags derude. Selv er jeg ikke så stor fan af sølvskålene, hvor jeg derimod synes, at en sølvkop er rigtig hyggeligt. Vi har selv nogle med sugekop under, men helt ærligt, så virker det ikke super godt, så det er ikke noget jeg ville prioritere at lede efter.

//8: Lækkert håndklæde. Vi fik selv et babyhåndklæde fra Georg Jensen Damask i navngivningsgave, selvom det ikke stod på ønskelisten – og jeg er så glad for det. Det kan være, ligesom sengetøjet, en dyr fornøjelse for sådan et håndklæde, så det er dejligt at få i gave.

//9: Et fødselsdagstog. Der er mange forskellige søde tog, som man kan bruge de første 10 år af barnets liv. Hvert år skifter man bare tallet ud, og så står toget på morgenbordet ved hver fødselsdag. Hvor hyggeligt er det lige.

Jeg har selv købt en gave til pigerne til dåbene her i weekenden udover plakaterne. For at se dem skal I følge med på Instagram, da jeg først lige vil give gaverne, før jeg deler dem 🙂 Jeg håber, at I kan finde lidt inspiration i indlægget og pøj pøj med gavejagten <3

/S


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.