Om mine principper for reklame

Om mine principper for reklame

Så blev det godt nok julegave- og adventskonkurrencemåneden, hva? Det er den travleste måned for de fleste kommercielle influenter, fordi det er så oplagt at lave gode konkurrencer og reklamere for julegaver. Lidt win-win, da mange, der læser med ofte spørger om inspiration til gaver (og flere også meget gerne deltager i konkurrencer), det er lige til højrebenet for influenterne og som oftest passer det godt ind – og virksomhederne får deres brand ud i æteren.

Men jeg synes, ligesom mange af jer, at der er ret meget reklame her i december. Jo jo, jeg ved godt det er paradoksalt, da jeg selv kører kampagner her i december måned. Men jeg ser ikke noget i vejen med at kalde en spade for en spade – og det er faktisk det, som dette indlæg skal handle om. Når I ser reklame på min instagram, så har jeg nogle principper – eller nok nærmere tommelfingerregler – for, hvor meget der skal være, så det forbliver sjovt for både jer og for mig. Det er selvfølgelig en smagssag, og måske nogle af jer synes, at jeg allerede reklamerer ALT for meget – og det er jeg selvfølgelig ked af. Jeg gør mit bedste og mit mål er selvfølgelig, at du skal følge med og føle, at du får (meget) mere end bare reklame. Jeg har sagt det før; jeg mister min legitimitet, hvis jeg bare smider en masse reklamer ud uden tilhørende, nærværende og ægte indhold. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at for meget reklame til sidst vil ødelægge alt det, som jeg har brugt maaange år på at bygge op, så jeg gør meget ud af balancegangen, så alle stadig synes, det er fedt at kigge med (og jeg synes at det er sjovt at lave).

Nåh, men hvad er det så for en tommelfingerregel, som jeg går ud fra? Jeg har meldt ud til Bloggers Delight og nu også min agent, at jeg max. skal have to ugentlige reklamepost på instagram, og de skal aldrig ligge lige efter hinanden. Nogle gange falder det hele sammen og der ligger måske tre reklamepost på en uge eller to med kun en dags mellemrum, men det er sjældent og jeg bruger gerne lang tid på at rykke rundt, så det hele ikke falder sammen og bliver kedeligt. Stories er det samme med typisk to til tre forskellige reklamestories på en uge og aldrig to forskellige reklamer på story på én dag. Sidst men ikke mindst har jeg meldt ud, at jeg max. laver 1 reklame-blogindlæg om ugen. Det skyldes, at jeg ikke skyder indlæg ud dagligt, så I skal selvfølgelig heller ikke føle, at hver gang I hopper ind på bloggen, så er det et sponsoreret indlæg.

Måske synes du, at det er ligegyldigt, at jeg fortæller, hvad mine principper er, når jeg kigger på min kalender og tænker kampagner ind. Men jeg synes selv, at det er en interessant verden og vi har som mennesker og profiler forskellige grænser for, hvornår meget er for meget. Og jeg lever jo sådan set også af, at I synes, at det jeg laver er interessant, så derfor giver det vel egentlig god mening, at det er lidt transparent. Måske du også godt kan lide at følge med og vide, hvad der foregår af tanker bag ved skærmen, når man skal tjene penge på at være influent. Desuden er jeg gået ind i det her fuldtidsbloggeri med et håb om at kunne leve af det, så det kan gå økonomisk op at gå hjemme med Louie – det var ikke målet at leve fedt af det. Hvis det var min hensigt, så havde jeg ikke sat reklamebegrænsninger for mine sociale kanaler – så havde jeg måske mere en “kombardo” tilgang, hvor man godt liii’ kan klemme en ekstra reklame ind her og der. Jeg får selv lidt ondt i maven i perioder, hvor der er meget reklame, fordi ‘hvad tænker I mon nu om mig’? Og så finder jeg ikke længere glæde ved at lave reklamerne – og så er vi lige vidt. Jeg skal kunne se mig selv i øjnene og synes, at det jeg laver er sjovt.

Det betyder også, at jeg sjældent accepterer gaver. De skal markeres som reklame og jeg skal betale skat af dem, så de betaler ikke vores regninger. Det er kun, hvis jeg alligevel gerne ville have købt produktet eller hvis jeg synes, at konceptet er mega fedt og fortjener lidt larm, at jeg tager i mod gaverne. Jeg tror heller ikke, at tømreren ville kunne leve af en god vin som tak for sit arbejde eller butiksassistenten kun modtog tøj, som løn for deres timer i butikken.

Skulle du føle, at der i en periode er liiige lovlig meget reklame, så lover jeg, at det kun er en periode. Det vil altså ikke være det nye sort og jeg håber, at jeg vil blive ved med at kunne holde et fornuftigt niveau, så alle føler, at jeg tjener penge på at instagramme – og ikke instagrammer kun for at tjene penge 🙂

/S

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.