Det behøver ikke være dyrt for at du

Det behøver ikke være dyrt for at du

Reklame for Matas

Jeg har under begge mine graviditeter og amninger haft en. så. fin. hud. Jeg kan beundre den hver aften, når jeg har renset og smurt natcremen ind. Det gør jeg, fordi jeg ikke er sikker på, at den vil blive ved med at opføre sig pænt. Sidst, da jeg stoppede med at amme, der begyndte jeg at slå ud igen og få bumser i panden, på kinderne og på hagen. Det tyder jo helt sikkert på noget hormonel ubalance og jeg tror da også, at kroppen skal finde sig selv igen, når jeg begynder at få menstruation igen og ikke være delvist tilkoblet til min baby.

Personligt oplever jeg cremer og deres tilsætningsstoffer og ingredienser som lidt af en jungle. Jeg er ikke ekspert, ligesom de fleste andre forbrugere heller ikke er eksperter inden for hudpleje. Måske er det netop derfor, at mange køber det dyreste, de kan finde – fordi så må det virke, ik? Tjo, i hvert fald virker deres branding. Forhåbentligt (og heldigvis) er det også sådan, at de dyre mærker som oftest (også) er fyldt med gode og aktive ingredienser.

Matas har alle dage været et godt, anerkendt, dansk mærke til prisen. Kvaliteten er gennemtænkt og testet, og jeg ved, at jeg smører en creme i hovedet, der er det, som den lover – mild. Med den uproblematiske hud, som jeg har lige nu, så er jeg glad for at bruge Matas Mild Miscellar Water, Rensemælk, og Dagcreme og i min daglige rutine – både morgen og aften.

Jeg starter med Miscellar Water til at fjerne makeup’en med. Hvis jeg bare har gået herhjemme, så springer jeg direkte til rensemælken. Matas Mild Miscellar Water er sådan en alt-i-én rens, som altså fungerer ret godt, når nu jeg ikke har de længste hudplejerutiner. Den indeholder en emulagator baseret på kokos, der danner opløsende miceller, som blidt renser makeup og snavs fra ansigt og øjne (har jeg læst mig frem til…). Allantoin modvirker irritation og beroliger huden, mens antioxidativ algeekstrakt tilfører fugt og virker opstrammende.

Deres rensemælk kan jeg godt lide, fordi den er så tyk i det, at jeg kan massere den godt ind i huden. Jeg føler, at jeg får det hele med – og så slipper jeg for vatrondeller eller andet stof til at rense huden. Rensemælken indeholder også allantoin og derudover jojobaolie, som holder på fugten og plejer huden.

Til sidst bruger jeg Matas Mild 24h Ansigtscreme. Det vigtigste for mig er, at jeg føler, at min tørre hud får nok fugt. Når jeg har smurt den ind, så skal jeg ikke føle, at ansigtet strammer, som jeg nogle gange synes er tilfældet med andre cremer. De skriver, at cremen efterlader huden fugtet i minimum 24 timer og det kan jeg ikke argumentere i mod, men jeg renser og putter en ny omgang på hver aften også. Ligesom rensemælken, så indeholder cremen jojobaolie, der holder på fugten i huden og det tilsatte sheanød styrker hudens naturlige barriere og stimulerer dannelsen af kollagen. Også i denne creme er der allantoin, som skulle virke anti-irriterende og beroligende på huden.

Passer til mit behov

Mild-serien er en af Matas’ nyeste, opdaterede serie og med ekstra fokus på skånsomhed; både for huden og miljøet. De har fravalgt en lang række kritiske indholdsstoffer som mikroplast, parabener, phthalater, farvestoffer og de 26 særligt allergifremkaldende parfumestoffer. Så er de allesammen produceret i Danmark, så transporten er minimeret og desuden er emballagen produceret med omtanke for miljøet.

Men når nu den er så skånsom, så må jeg indrømme, at jeg tænkte – jamen, virker det så overhovedet eller er det bare vand på dåse?

Hudpleje alene kan ikke redde min hud fra mine begyndende rynker om munden og øjnene fra solens mange års påvirkning, fra passiv rygning, forurening og jeg skal komme efter dig. Det ved jeg godt, men Matas Striber (og herunder deres Mild-serie) koster mellem 17 og 65 kroner. Det er altså ik’ møj, og jeg er glad for at tale om et produkt, hvor alle kan være med.  Alle produkterne indeholder aktive ingredienser (de sjove ingredienser) og passer til mit behov for fugt samt et ønske om ikke putte for mange tilsætningsstoffer i ansigtet.

Jeg tror, at der er mange derude med sart hud, der sætter pris på en serie som Matas Mild, der virker som den skal, og hvor man får gode produkter til prisen. Sådan en mild serie er vigtig for mange, og det behøver ikke nødvendigvis være dyrt for at du for dig.

/S

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.