Små gode valg i hverdagen

Små gode valg i hverdagen

Annonce for Matas

Jeg er blevet klogere her de seneste par måneder, hvor jeg har samarbejdet med Matas. For hudpleje er efterhånden mere end bare hudpleje. Når du står nede i butikken, så er det ikke længere kun brand, aktive ingredienser og hudtype, du skal overveje. I dag er der (heldigvis) kommet langt mere fokus på miljøet, og hvordan de produkter, som vi bruger belaster vores klode, som arbejder på højtryk for følge med.

Hånden på hjertet, så har jeg ikke før tænkt over, hvor og hvordan man ansigtscreme blev produceret. Det er måske dårlig stil, og jeg som blogger burde måske være et forbillede for flere og vælge miljørigtigt. Når det er sagt, så har jeg de seneste par år ændret min livsstil lidt. Jo, jeg flyver stadig og køber ikke kun brugt, men jeg har taget noget små valg, som er så nemme for de fleste at tage i hverdagen.

  1. Jeg tænker mere over det, når jeg vælger fødevarer, hvor jeg forsøger at vælge dansk, når det giver mening og spiser mindre kød end for bare et år siden
  2. Jeg køber ikke længere normale frostposer, men bionedbrydelige poser
  3. Husker som oftest min mulepose, så jeg slipper for plastposer i supermarkedet
  4. Tager ikke for lange bade
  5. Køber bambustandbørste
  6. Jeg har udfaset vat. For nogle måneder siden brugte jeg det hver dag. Og det overrasker mig, hvor nemt det er ikke at bruge! Enten bruger bare hænderne eller også en klud eller en hæklet rondel.

Ja, jeg ved godt, det ikke redder verden, men det er vel bedre end ingenting?

Nåhmen, hudpleje kan altså også være mere eller mindre venlig for kloden. Matas Mild-serien har gjort sig umage, det skal de sgu have – og derfor er produkterne i serien også Svanemærket udover at have den Blå Krans. Og hvad skal der egentlig til for at blive Svanemærket? Man ser på hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse, recirkulering og de miljøproblemer, der eventuelt opstår undervejs. Der stilles ikke kun krav til miljø, men også kvalitetskrav for at sikre effektive produkter med lang levetid, fordi produkter, der holder i lang tid, begrænser miljøbelastningen fra ny produktion og affaldshåndtering.

Størstedelen af alle Matas’ Striber – herunder hele deres Mild serie – er produceret i Danmark. Vi støtter dermed danske arbejdspladser og mindsker den forurening, som det giver at fragte produkterne hele vejen til Danmark fra alle verdens hjørner.

Efter at have relanceret deres Striber (har I ikke bemærket deres nye look?) har de desuden sparet 30% på plastikforbruget i produktionen af deres krukker, mens mængden af indhold er den samme. Jeg spurgte Matas, hvordan man reducerer plastikforbruget, når nu størrelsen er den samme? Det er åbenbart fordi, at de nye krukker er enkeltvægget i stedet for dobbeltvægget – hvad det så end betyder. Og det får mig egentlig til at tænke, hvorfor alle andre ikke også sparer, når nu det er muligt?

Og når du så er færdig med at bruge deres enorme cremer og bodywash (det er jo genialt, når man bruger meget af det i en familie ikke at skulle huske at sætte det på indkøbslisten hver tredje uge), så kan du aflevere den brugte emballage i Matas, så de kan genbruge det. Det er altså et retursystem, som de har haft siden 1995 (!), og som jeg ikke har benyttet mig af før, selvom jeg har købt masser af produkter i Matas i tidernes løb. Det er ikke i orden og jeg er kun glad for, at der er kommet mere fokus på vores forbrug og produkternes indhold og fremstilling. Jeg er i hvert fald blevet mere opmærksom de sidste par år.

Om ikke andet, så gør det for dig selv (og din konto)

Det var en masse miljøsnak. Og du skal ikke kun prøve deres produkter, fordi de er lidt bedre for miljøet end så mange andre produkter på markedet. Du skal også gøre det, fordi du foretrækker parfumefri hudpleje uden unødig kemi og med aktive ingredienser i – uden at det koster en bondegård. Og så skal du gøre det, fordi de føles lækre på huden.

Jeg har fået lov til at prøve hele deres serie og bruger lige for tiden deres Natcreme og Øjencreme om aftenen og deres Skintonic og 24h Dagcreme (uden SPF fordi HVOR ER SOLEN?!) om dagen. I produkterne finder du forskellige aktive ingredienser som eksempelvis allantoin, der fugter, blødgør og virker beroligende. Kreatin, som virker cellefornyende samt øger hudens elasticitet og jojobaolie som plejer og holder på hudens fugt. Jeg ved godt, at der skal RIGTIG mange aktive ingredienser til at hjælpe på rynker og problemhud. Sol, alkohol, rygning, gener, hormonal ubalance og livsstil generelt har så meget at skulle have sagt. Men jeg har altså en rigtig fin hud uden de store problemer og rynker, omend den er meget tør. Derfor fungerer denne serie virkelig fint til mig.

Jeg kan skrive nok så meget, men det koster ik’ møj’ og så er der 3 for 2 lige nu, så giv den selv et forsøg, hvis du er i tvivl 🙂

/S


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.