Tips til fint pynt

Tips til fint pynt

Der har været fart på herhjemme de sidste par uger. Først holdt vi Mads’ fødselsdag, så min venindes babyshower, så Gustavs fødselsdag og endelig min fødselsdag. September måned for os er altid vanvittig og jeg stresser altid en smule i den måned, men når vi så rammer oktober, så kan jeg se tilbage på en måned, hvor jeg har set en masse mennesker, som vi elsker. Det er en måned, hvor vi får samlet familie og venner, hvilket vi normalt er rigtig dårlige til.

Anyways, som altid har jeg dokumenteret diverse komsammener på Instagram. Og i den forbindelse har jeg fået rigtig mange spørgsmål om, hvor det forskellige pynt er fra. Så nu tænkte jeg, at jeg lige ville samle det hele til jer i et indlæg med lidt billeder.

Babyshower pynt

Vi var 16 kvinder til at dele gildet, da jeg holdt babyshower herhjemme. Derfor gik jeg ikke så meget op i at finde det billigste pynt, men det fineste pynt. Jeg synes nemlig, at noget babyshower pynt kan blive utrolig corny og ret grimt. Sorry, hvis det er lige dig, men oppustede babyer og pink pang, det er ikke lige min (eller min venindes smag).

Det skal selvfølgelig siges (eller skal det?), at jeg ikke har fået noget sponsoreret til nogle af festerne. Så ville jeg selvfølgelig skrive reklame. Mest af alt har jeg haft lyst til bare at nyde dagene uden at skulle være forpligtet til at lægge noget som helst op.

Nå, men jeg startede ud i Søstrene Grene, hvilket jeg vil anbefale de fleste. Det er her jeg har fundet de lyserøde pom pom’er, guldguirlander, små bægre til slik, fine lys – og det koster seriøst ingenting. Det varierer meget, hvad de fører i de forskellige måneder, og hvad de har i de forskellige butikker. Da jeg skulle købe pynt til min venindes babyshower, der passede det super godt med temaet. Da jeg var forbi nogle uger senere, der havde de klart mere pynt til børnefødselsdage.

Alle ballonerne I ser, Baby Girl-guirlanden, konfetti og paptallerkener og kopper er købt hos Festissimo. Arhmen, deres pastelunivers er lige mig. Det er som sagt ikke det billigste sted at købe pynt, men absolut heller ikke det dyreste. Til gengæld er det en hjemmeside, som man kan holde ud til browse rundt på, fordi den er flot lavet – det er langt fra de fleste festhjemmesider, der er det.

Som en lille ekstra lyserød gimmick (bare fordi jeg måske ikke går all in på lyserød til piger og lyseblå til drenge, så tager jeg det ikke fra min veninde), så købte jeg en masse lyserød bland-selv slik og plukkede nogle lyserøde roser fra haven.

Og så lige et skidegodt tip, hvis jeg selv skal sige det. Jeg orker ikke helium-projektet. Jeg synes, at det er dyrt og magter ikke lige den maskine. Et alternativ er at sætte ballonerne fast med lidt malertape i loftet, som jeg har gjort. Det synes jeg er lige så fint og det eneste, man skal være opmærksom på er, at tapen ikke sidder for længe (fx flere dage), da den måske kan hive maling fra væggene med sig, når du tager det af. Hvis du sidder og tænker om normal tape er fint, så nej – ballonerne faldt ned efter 7 minutter. I tried.

Pynt til fødselsdag

Weekenden efter holdt jeg åbent hus for venner og familie. Jeg lod pom pom’erne blive, men ellers havde jeg købt lidt ekstra pynt hos Fest4all.

Hjemmesiden er sådan lidt… meh.. men jeg fandt, som I kan se, noget virkelig fint rosaguld pynt, som var meget billigere end de fleste andre sider. Jeg tror jeg gav omkring 200 kroner for 20 balloner, rosa bånd, 30-ballonerne, matchende “Happy birthday” balloner, som dog gik i stykker, da jeg skulle puste dem op, så dem kan I ikke se, to guirlander og konfetti. Det var altså virkelig billigt og hvis du kan se bort fra en hjemmeside, som ikke er tuttenuttet og pastel, så kan du altså finde noget billigt og flot pynt herinde.

For at gøre det lidt anderledes end til min venindes babyshower, havde jeg sat ballonerne op i hele rummet. Det var så fint og jeg havde “kun” 25 balloner i alt. Det rækker faktisk rigtig langt og koster jo ingenting. Jeg gik med hvid ballon tilsat rosaguld bånd for at det ikke skulle blive ALT for pussenusset og babyshower-agtigt.

Jeg bad Sofie Andresen (@sofie_andresen på Instagram) om at lave en flot talkage. Det var også hende, der lavede kager til vores bryllup og ikke nok med, at hun laver de smukkeste og enkleste kager, så smager de også godt – hvilket er mindst lige så vigtigt for mig.

Talkagen var med browniebund og hindbærsmørcreme med bær, guldstøv og blomster ovenpå. Wow. Som sagt, så bager hun stadig på hobbyniveau og det afspejler sig i hendes priser, synes jeg. Men du skal være hurtig, for jeg er sikker på, at Sofie nok skal blive til noget stort inden for det dér kagebagning en dag.

Sådan en talkage passede perfekt til 35-ish mennesker. Alt blev i hvert fald spist og nogle (inklusiv mig selv) tog flere gange 😉

Spørg endelig løs og GOD FEST!

/S


6 svar til “Tips til fint pynt”

  1. Det er jo genialt med de balloner!! Jeg sgu jeg hapser ideen til barnedåben lige om lidt, og håber på der ikke for højt til loftet i selskabslokalet 😅

  2. Lige et spørgsmål om noget helt andet end pynt, men jeg læser altid blogs via bloglovin, men kan ikke finde din 😭 er der en grund til det? Eller hvordan finder jeg dig?

    • Hej Christina. Jeg har fået flyttet min blog til Bloggers Delight og i den flytning er der sket noget med Bloglovin. Jeg arbejder på sagen og fedt du skriver!

  3. Hvor ser det fint ud og dejligt at se mere af jeres fine hjem 😊 må jeg spørge hvor det sorte skab med glaslåger og lampen der står ved siden af er fra?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.