Om at springe over hvor gærdet er lavest

Om at springe over hvor gærdet er lavest

Reklame for Lidl

Jeg tror godt, at I allesammen ved, at det til tider – ja, ret ofte – er pænt kaos herhjemme. Jeg ved ikke…. måske er jeg bare ikke ‘planlæggertypen’, så vi mangler tit mælk mandag morgen (kritisk), spiser nok en omgang pizza mindst en gang om ugen, fordi jeg ikke liiige have tænkt over aftensmaden, og nogle gange kan jeg glo på det samme rod i hjørnet i dagevis uden at tage mig sammen til at rydde det op. Og her vil jeg selvfølgelig gerne understrege, at det selvfølgelig er en fælles opgave. Men Mads er lidt samme type som mig, og præcis derfor kan det hele godt blive lidt kaotisk nogle gange.

Derfor kender jeg også mig selv godt nok til, at når alle vennerne skal mødes til sammenskudsgilde – så melder jeg mig altid til noget, som jeg kan købe mig fra. Fordi selvom jeg bliver revet med og melder mig til bagekagning eller frikadellelavning, så (1) sker der altid 15 ting på dagen, der gør, at jeg pludselig oplever det som et kæmpe projekt eller (2) jeg får det ikke gjort og møder op uden noget og det er så pinligt. Så hellere erkende, at man har svagheder og styrker, og i stedet melde sig til at have brød med, fordi man lige kan svinge forbi drive-in bageren på vejen. Det er egentlig lidt skørt, fordi jeg er one hell of a projektleder på arbejdet. Men der skal jeg også primært holde styr på partnere og ikke to blebørn.

Jeg ved heller ikke hvorfor, at det stadig kan komme bag på mig, at Gustav skal have snack-madpakke med. Det er ikke sjældent, at Gustav lige finder et lille stykke pizza fra dagen før eller måske en nugget. Oh well, drengen er jo ellevild og han lider ikke nød. Hver dag får han også en smoothie fra Lidls baby- og børnemærke Lupilu med og på en god dag, så finder han også en frugtbar. Nøglen er altid at have snacks liggende i skuffen (og hvis man er tjekket, så lige lidt pøllehorn i fryseren), så Gustav nok skal klare den, selvom man ikke lige fik købt bananer og rugbrød. De er begge økologiske og uden tilsat sukker ligesom resten af Lupilus babymad og snacks – og så koster de jo ingenting. En 5’er for en smoothie og 3,95 kroner for en bar. Når det er ting, som jeg bruger næsten hver dag, så er det vigtigt for mig, at det ikke er alt for dyrt – lidt ligesom bleer til drengene.

Og hey – når nu vi er ved billige bleer, så synes jeg altså, at du skal gi’ Lupilu-bleerne en chance, hvis du ikke har prøvet dem endnu. De er Astma- og Allergimærket og Svanemærket, og så er de endda testvindere! Den vigtigste test er dog den herhjemme, og der har ikke været én lorteble, der endte i nakken eller en natteble, der ikke kunne holde tæt.

Jeg er elendig til madplaner (hvilket I sikkert har gættet efterhånden). Jeg kan MAX forestille mig, hvad jeg skal spise tre dage ude i fremtiden. Derfor fungerer måltidskasser ret godt for os. Ikke til alle ugens dage, fordi det har vi slet ikke madbudget til, men typisk 2-3 dage om ugen. Så skal jeg selv tænke mig frem til 2-3 dage, og så har vi rester for resten. Eller pizza, hvis det ikke helt spiller, som jeg havde håbet. Eller havregrød som jeg kan lave en stor portion af til os alle. You guessed it – jeg har selvfølgelig heller ikke lavet min egen frugtmos til at toppe drengenes grød med. Men så er det godt, at Lupilu har flere forskellig slags øko-frugtmos, som jeg kan være sikker på, at Gustav tømmer, hvis ikke jeg får brugt det hele til deres grød. Jeg putter naturligvis chokolade af en art i min egen – det kan anbefales!

Og som om det ikke var nok med købesnacks, måltidskasser og pizza, så får vi altså også rengøring herhjemme hver anden uge. Nu hvor jeg ikke længere skal på arbejde hver dag, så har vi overvejet, om vi skal sætte rengøringen på pause. Det er altså ret dyrt med 5-600 kroner pr. gang, men det har virkelig været en investering i vores forhold. Ellers var jeg bare blevet sur og tvær over, at det skulle jeg også klare eller jeg ville føle mig som Mads’ mor, hvis jeg skulle hive ham op hver søndag for at støvsuge. Det er virkelig gode penge givet ud, men nu må vi se, hvordan vores økonomi hænger sammen fremadrettet. Og når nu vi er ved rengøring, så kan jeg da lige tilføje, at Lupilus vådservietter altså ikke kun bliver brugt til bare numser og snotnæser. Bevares, det er her de er mest optimale, fordi de ligesom bleerne er både Astma- og Allergimærket og Svanemærket, men står du og mangler glasrens eller kan du ikke lige finde kluden eller svampen, så fungerer Lupilus vådservietter altså også vældig fint til at pudse spejlet for fedtfingre eller tørre håndvasken af for indtørret børnetandpasta. You’re welcome.

Hvor springer I over, hvor gærdet er lavest?

 


5 svar til “Om at springe over hvor gærdet er lavest”

 1. Helt klart aftensmadsfronten også! Kan bestille med hjem fra mit job og det er GULD VÆRD for en småbørnfamilie. Lidls snacks og bleer er også virkelig gode. Desværre ligger Lidl kun få steder i Odense – og desværre ingen steder tæt på mig. Ellers havde jeg gerne brugt dem mere !

 2. Det er dejligt befriende at læse, at jeg/vi ikke er de eneste der springer over. Vi har dog ingen børn, men min kæreste arbejder langt væk og jeg selv har meget transporttid til og fra mit studie. Derfor synes vi ofte at det virker tåbeligt, at når vi så endelig har tid sammen, at vi så skal bruge den tid på sure pligter. Så mange gange gør vi det bare nemt for os selv, i stedet for at gøre det surt.
  1. Vi har haft havemænd denne sommer til at ordne vores træer, hække mm. Jeg var så flov over, at det så ud til at vi var det eneste hus på villavejen, der ikke kunne finde tid til at gøre noget ved haven. Men nu er jeg så taknemmelig over, at vi prioriterede at betale os fra det og dermed kunne bruge en hel weekend på alle mulige dejlige ting sammen i stedet.
  2. Vi betaler os fra at få pudset vinduer.
  3. Vi har en robotplæneklipper.
  4. Vi bestiller sommetider dagligvare på nettet. Men for det meste laver vi madplan hver uge (finder opskrifter på nettet for ikke at skulle tænke så meget over det).
  5. Vådservietter er perfekte til en hurtig rengøring. Og det sker ret ofte her.

  • Jeg er med på alt på din liste. ISÆR vinduespudsning 😀 Men sig mig, bruger I vådservietter selvom I ikke har børn? Haha – det er altså også en genial opfindelse!

   • Haha, jeg har også altid brugt vådservietter til en hurtig rengøring (også inden børn)! Ellers fungerer støvsugere også fint i både vindueskarme og alting, så hjemmet næsten ligner og have fået en stor omgang 😉

   • Ja! Min mor har altid brugt dem til alt muligt og til at have med på farten. Vi bruger dem også herhjemme, når vi har spist spareribs, haha måske lidt kikset. Men de er vildt praktiske. Også til os uden børn 😅

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.