Gran Canaria er så meget mere end all-inclusive

Gran Canaria er så meget mere end all-inclusive

Reklame for Eliza was here

Jeg er faktisk imponeret over, hvor lidt jeg egentlig har fået set af Gran Canaria i forhold til, hvor mange gange, jeg har været der. På mange måder lidt ignorant, at jeg bare har hevet min hvide røv ned til et all-inclusive resort, og så egentlig ikke forladt resortet i mindst en uge. For Gran Canaria har også sin egen kultur og charme, som jeg sætter stor pris på at have oplevet.

Sidst vi var på Gran Canaria boede vi i byen Maspalomas. En egentlig ret hyggelig by ud til vandet med fine butikker, caféer og flot promenade. Men det er en by, der er lavet til turister og som har mange penge fra alle de resorts, som også ligger i byen. Derfor var jeg glad for at se en anden side af øen, som jeg synes er langt mere charmerende og autentisk. Det er jo også det dér med at finde unikke steder, der er væk fra masseturismen, som Eliza was here slår sig på – og det gør de godt. Især vores første hotel havde noget helt specielt over sig. Det var lidt som om, at vi var landet i Narnia, hvor kun vi var 😀 I kan læse lidt mere om det liiige her:

Idyl i Agaete-dalen

Det her sted sidder i mig, fordi det simpelthen er så smukt. Finca Los Longueras er virkelig unikt, frodigt og slet ikke, som jeg troede Gran Canaria ville være. Vi boede i en nyistandsat ‘suite’. Ikke særlig stort, men det var nyt, rent og fint med plads til os. Vi skulle lige vænne os til, at det først bliver lyst lidt over 8 (det gør det jo også efterhånden herhjemme), men når børnene vågnede 6.30, så var det liiidt svært at komme op i gear. Men wowsa, så solen så stod op og kastede sit lys på dalen og de omkringliggende bjerge – det var virkelig, virkelig fint. Især fordi, at vi kom i fuldstændig mørke og ikke anede, hvad vi stod op til.

Selve hotellet ligner lidt et.. hmm, kloster? Eller en fin gammel gård af en slags. Der er små hyggekroge og alt er omgivet af frugtplantager med appelsiner, mandariner, mangoer, papaya og advocado.

Man skal have en bil for at bo her. Det ligger.. ja, in the middle of nowhere. Men det er også lidt charmen ved det! Når du først er hoppet i bilen, så tager det dog kun 6 minutter ned til Agaete, som er den lille havneby, hvor vi spiste et par gange og bare trissede rundt. De har en god legeplads, og der er en masse lokale, der bader på ‘stranden’ – det er jo stenstrand, så det ser ikke så behageligt ud, men giver en dejlig stemning til byen! Det er ikke som sådan turistet, men turistet nok til, at der er et godt udvalg af restauranter og hyggelig fiskerbystemning. Byen har en fin promenade, hvor vi så solen gå ned. Helt klart et besøg værd, hvis du er i området på Gran Canaria.

 

Der var meget stille på vores hotel – mere stille end normalt. De har 14 værelser og kun 3 værelser var udlejet på grund af den brand, der har hærget øen. Faktisk nåede branden helt ned til selve dalen, og det derfor havde mange desværre meldt afbud. Det er synd for sådan et fint lille sted og jeg håber, at flere vil give det en chance. En tre dage er nok til at have fået stemningen med, set dalen og de små byer omkring dalen. Og så kan man altid bruge en dag ved poolen, som vi selvfølgelig også gjorde. Der spiste vi desuden også mandariner, som vi havde plukket af en af de mange små træer omkring os.

Afslapning i Villa Los Naranjos

Som I sikkert har set på Instagram, så brugte vi de første dage på at udforske dalen, se kaffeplantage og besøge små byer. Herefter skulle vi videre til sted nummer to, som hed Villa Los Naranjos.

Der var i alt tre villaer, hvoraf ejerne boede i den ene. Derfor var der også meget stille, da vi boede der, men der var heller ikke mulighed for, at der skulle bo andre. Stedet ligger lige op ad golfbanen, og Mads smed lange blikke efter golfspillerne, når han syntes ungerne blev liiidt svære at underholde 😉

Det blev dog aldrig rigtig svært at underholde Gustav, fordi han er en kæmpe vandhund. Han hyggede sig i poolen med os skiftevis, vi spillede bold, og han legede skyggen i vores loungeområde, som hørte til huset.

Det var dejligt at komme til et sted med eget køkken. Det spiller altså bare, når man er en familie af sted med små børn, der gerne vil have tidlig morgenmad og snacks konstant. Det var også dejligt for os, at vi bare kunne stikke hovedet ind i køkkenet og lave en kaffe eller nappe en kold cola. Jeg må minde mig selv om HVOR nice, det egentlig er at have et hus, når man er ude at rejse med børn. Især også, når børnene er puttet klokken 20, og man slipper for at sidde i et mørkt værelse indtil man selv skal sove……

Jeg synes ikke, at denne side af øen er lige så smuk. Den er lidt mere gold i det, omens kyststrejkningerne er rå og smukke. Vi besøgte den fineste lille by, Firgas, der er kendt for at have et vandfald, der løber ned langs byen og kunst, der viser De Kanariske Øer. Byen lå 20 minutter væk, så det var klart et besøg værd for os.

Ellers brugte vi dagene på bare at være sammen. Ikke de store planer, og så nød vi godt af storcenteret Terazza, der lå 5 min væk i bil. Der var masser at lave for Gustav og efter 3-4 dage i naturen, så var det nu fint at slutte af med nogle aktiviteter, der var på Gustavs præmisser og i børnenes tempo.

I må endelig spørge mig, hvis I har nogle spørgsmål. Tak fordi I har fulgt med på vores lille familieferie, der er lidt anderledes end det vi plejer. Selvom vi til tider godt kunne have tænkt os nogle legekammerater til Gustav, så var det en dejlig tur for os og alt forløb simpelthen så smooth med Eliza was here – billeter, billeje, indcheckning. Der var virkelig ingenting at sætte en finger på.

Hey – og hvis I lige vil have rabatkode med Airshells, som beskytter klapvognen på rejsen, så har jeg fået sådan en. Det er ikke reklame, for jeg har selv betalt fuld pris, men efter rejsen får man en mail, hvor man med rabatkoden Happy Holiday får 10% på første uges leje. Hermed givet videre 🙂

/S

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.