Om at skrue ned for parfumen og op for omtanken

Om at skrue ned for parfumen og op for omtanken

Reklame for Matas

Siden jeg blev gravid med Gustav, har jeg primært kun brugt produkter uden parfume og alt for meget snask i. Jeg gik mere op i det under mine graviditeter, men selvom babyerne er ude nu, så tænker jeg meget over, hvilke produkter jeg og min familie bruger. Bevares, nogle gange bruger jeg en ret kras silvershampoo og min deodorant er for tiden også med parfume – det har jeg haft lidt bedre held med 😉 Men hvis jeg bruger nogle produkter med parfume i for lang tid ad gangen, så får jeg typisk et lille udslæt ved håndleddet, der klør. Det er ikke voldsomt, og forsvinder igen, når jeg dropper produkterne. Det bliver derfor meget tydeligt for mig og min krop, at parfumefri pleje er at foretrække. Med drengene er der til gengæld ikke noget at rafle om. De kan få lov til at købe billig parfume og spray-deo, når de bliver teenagere, men så længe jeg tager beslutningen for dem, så får de milde produkter, der som oftest er Svanemærket og som oftest mærket med Den Blå Krans.

Derfor er jeg glad for at kunne fortælle om Matas nye Mild-serie. Ikke kun fordi den er, som navnet antyder, meget mild og netop har Asta- og Allergimærkets Den Blå Krans – men også, fordi serien er produceret med omtanke for miljøet og derfor også har fået Svanemærkningen. Jo jo, jeg ved godt, at vi alle kan gøre meget mere – både mig selv og virksomhederne, men lidt har også ret og det er vigtigt, at vi ikke glemmer de små bække. Hele Mild-serien er Svanemærket, men jeg vil lige heppe på især krukkerne med bodybutter og bodycreme, der er produceret med 30% mindre emballageforbrug end tidligere. Krukkerne er præcis lige så fine og funktionsdygtige som de altid har været og mængden af indhold er det samme (og så er der altså tilbud i skrivende stund, så du får 250 ml for 34,95 kr).

Jeg smører endnu ikke Louie ind i creme, fordi hans hud stadig er babylækker og blød. Men Gustav har tør hud og kan sagtens få en omgang bodycreme efter bad. Han elsker i øvrigt alt i tuber (alle mine læbepomader er helt smadrede af hans tykke børnefingre, der rigtig skal ned og grave….), så det gør det også lidt sjovere at blive smurt ind, når han selv kan stikke grabberne i godterne.

Jeg er selv begejstret for Milds bodyolie med E-vitamin og avocado-, mandel- og jojobaolie. Jeg har en idé om, at enten er man tilhænger af olier, og hvordan de gør huden lidt mere ‘fedtede’ end cremer – eller også er man slet ikke til det. Personligt elsker jeg cremer og olier, som jeg kan mærke på huden. De behøver ikke forsvinde lige med det samme. Denne bodyolie er nem at smøre ud, jeg kan mærke den på kroppen, men jeg render ikke rundt og glinser, som man gjorde på stranden i 80’erne. Og så synes jeg ikke, at markedet vælter i kropsolier, der ikke er parfume i – eller er det bare mig, der ikke har ledt de rigtige steder?

Derudover har Matas fanget, at store størrelser på 1000 ml af showergel og shampoo er genialt. Man bruger det (næsten) hver evig eneste dag til alle i familien, så de dér 250 ml flasker, dem kan jeg altså ikke bruge til noget 😉 Jo større flasker, jo længere tid går der før vi skal tænke på at fylde op – og jo færre flasker vi skal købe, jo mindre emballage kommer der også i omløb.

De næste par måneder har jeg et samarbejde med Matas’ Mild-serie, så jeg vil løbende fortælle jer lidt om godterne på Instagram. Jeg er ret begejstret for samarbejdet, fordi Matas’ egne striber altid har været at finde på mit badeværelse – også dengang jeg boede hjemme. Om det var makeupfjerner, hårspray, neglelakfjerner eller shampoo, så fungerer det, det er billigt og så har jeg mulighed for at vælge de fleste udgaver uden parfume – især nu med den nye Mild-serie.

/S

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.