Vi dropper barselsferien

Vi dropper barselsferien

For nogle måneder siden gik vi i tænkeboks, fordi vi gerne ville planlægge den famøse barselsferie. Vi kom aldrig af sted, da jeg var på barsel med Gustav, fordi Mads ikke havde barsel. Bevares, vi rejste en del, men ikke i længere tid end to uger. Vi kom aldrig på den dér “vi smider da bare Gus på ryggen og rejser den halve jord rundt”-ferien.

Denne gang har Mads tre måneders barsel og vi overlapper i to af månederne. Så nu skulle det være! Skulle det ikke?

Først synes vi ikke rigtig, at vi kunne finde den rigtige destination. Vi skulle helst rejse i august, men det er en måned, hvor jeg egentlig synes, at det er mest behageligt at være i Danmark. Det er typisk ulideligt varmt i resten af Europa og regntid eller vinter på den anden side af jorden.

Men i bund og grund var det ikke destinationen, der drillede. Jeg mener, det kan nok lade sig gøre at finde smukke lande med dejligt vejr i august. Nej, det handler om, at vi ikke orker at rejse med børnene. Og det tog os lidt tid at indrømme over for os selv. Fordi vi vil så gerne have overskuddet og være typerne, der bare smider børnene på ryggen og oplever verdenen sammen. Men faktum er, at vi som oftest har endnu mere brug for en ferie, når vi kommer hjem fra ferie med børnene. Og dét, som vi rigtig godt kan lide ved ferie – de lange gåture, spontaniteten, en masse rødvin, sove længe, tosomheden – det er ikke helt, hvad ferie er for os nu!

Til august er Gustav næsten tre år og Louie er 9 måneder. De er to meget forskellige steder i livet, men de har det tilfælles, at de ikke vil kunne huske, hvad vi oplevede og ingen af dem er super selvkørende endnu. Det vil gøre lige så stort indtryk på Gustav at komme i ZOO, som det vil gøre at se dem “live” i Kenya. Han vil være lige så glad i den lokale svømmehal, som han vil være i en pool i Mexico. Og Louie (og hans forældre) er sådan set mest tilfredse, når det ikke er alt for varmt, så han kan få sovet sine lure. Desuden er vi (især Mads) slet ikke backpacker-typerne. Det ligger os ikke så naturligt at slå telt op, vandre og leve “nomadelivet” på ferie – og da slet ikke med to børn under tre! Derfor bliver vores foretrukne rejseform (som er alt andet end backpacking) både dyrt og lidt kedeligt i længden.

Bevares, en dag vil jeg virkelig gerne vandre i Norge og campere med drengene, men jeg føler, at det kræver udstyr og et mindset, som vi ikke helt har endnu – nogle af os.

Nåhmen, hvad med jer, tænker I måske? I skal da tage på en barselsferie for jeres egen skyld? I kan jo godt huske, hvad I har oplevet! Ja, men så er vi tilbage til start. Vi er gladest, når vi har vores rammer herhjemme, der gør vores dage nemmere med børnene. Jeg forstår virkelig godt, hvis der sidder en masse derude, der overhovedet ikke er enige. Dem, der elsker at rejse med børn og slet ikke synes, at det er et projekt. Men vi bliver helt trætte ved tanken om at skulle være alene af sted i mere end en uges tid.

Når det er sagt, så er det også vigtigt for os at komme væk fra vasketøj og rutiner for en stund. Det skaber nogle andre dynamikker og giver os nogle gode minder som forældre. Men vi har kun lyst til at rejse for en kort stund. Derefter er det helt okay for os at vende snuden hjemad.

Hvad skal I så i ferien?

Vi skal nyde vores dejlige have og vores hus, som har en masse projekter, som vi ikke har fået gjort færdige. Har man i øvrigt nogensinde det? Jeg føler altid, at der er eeeet eller andet, man liiige skal have fikset. Men vi har så lang tid, at det må blive hyggeprojekter, og vi lader det må passe ind, når det passer drengene.

Derudover skal jeg lave et samarbejde med rejsebureauet Eliza Was Here i starten af september, hvor vi bliver sendt af sted på en endnu ukendt destination i en uge. Mit kontrol- og planlæggergen har lidt svært ved, at jeg endnu ikke ved, hvor vi skal hen. Jeg ved bare, at det er i Sydeuropa i en uges tid.

Og hvem ved, måske vi helt ulig os vælger at tage en spontan weekend til Paris eller på camping i Jylland. Vi aner det ikke, og det er nu egentlig også meget rart, at vi tager dagene som de kommer og lader vores planer afhænge af vores og børnenes overskud.

Hvordan ser jeres ferieplaner ud? Om det er tre uger i Thailand eller nogle dage i Thy, så vil jeg så gerne høre jeres løsninger!

P.S Fandt nogle gamle billeder på computeren fra lidt forskellige ferier i årenes løb. Dem kan jeg jo nyde lidt og mindes ferier uden børn 😀 Og så glæder jeg mig selvfølgelig til, at drengene bliver lidt ældre og vil få mere ud af en god, lang ferie smækfyldt med gode oplevelser og minder.

 

/S

 

 

 

 

 


23 svar til “Vi dropper barselsferien”

 1. Jeg kan så godt forstå dig!!! Vi har en datter på 3 år og et par måneder og en lillebror inden for en måneds tid. Jeg skal holde barsel i næsten 1,5 år og min mand har mulighed for at holde fri når han har lyst, da han er freelancer i tv-branchen. Så vi kunne rigtig godt tænke os engang næste år i løbet af juni måske at tage 3 uger i Sydeuropa. Men det eneste vi kan overskue er at leje et lækkert hus med egen pool tæt på en hyggelig by med indkøbsmuligheder og et par restauranter, så vi de fleste dage kan lave mad selv og egentlig leve som derhjemme. Bare med bedre vejr og uden alt for mange af de normale praktiske forpligtelser. Men det betyder også noget, at vores datter til den tid vil være over 4 år og lillebror omkring 1 år. Så er den store trods alt mere et “rigtigt” lille menneske end en baby og det mere selvkørende. Men nogle dage hælder vi også til, at det jo egentlig bare er nemmere at blive hjemme 😂

 2. Tak for (endnu) et godt og relaterbart indlæg. Jeg kan virkelig godt forstå jeres beslutning og har det på samme måde, når det kommer til planlægning af ferie. Vi har en dreng på 2 år og har valgt at tage på ferie i Malmø i år. Der er en masse legepladser, parker og børnevenlige museer som ligger i gåafstand, hvis man bor inde i byen. Og så er det jo dejlig tæt på København (hvor vi bor). Derudover ligger Skånes Dyrepark 45 min kørsel fra Malmø, og den lyder til at byde på alt det, som en 2 årig har brug for. Sådan en ferie var vi ALDRIG taget på før vi fik barn, men hvis det skal være sjovt for begge parter, er den her løsning helt perfekt for os 😊 og så glæder jeg mig bare helt vildt til at bo på hotel og få morgenmadsbuffet hver morgen 😄

 3. Hej Sofie. Jeg kan virkelig godt forstå jer! Vi har lige været afsted på barselsferie. Vi har ‘kun’ et barn (på snart 1 år), men havde præcis samme snak. For hvor meget ferie er der lige over det , når det kommer til stykket. Men vi endte med at tage tre uger til Malaga her i juni og boede i et hus med pool. Malaga kan virkelig anbefales, da man inden for en halv times kørsel kan komme vidt omkring, og der er så meget at se. Meget børnevenligt. Det, at vi havde hus gjorde også, at vi stadig kunne komme ud i poolen og sidde oppe om aftenen med rødvin osv., når vores søn sov, i stedet for at sidde i mørke på et hotelværelse. Samtidig tog vi dag for dag – nogen dage var vi hjemme, andre dage tog vi ud på en kort eller længere tur.
  Rigtig god barselsferie 😊

 4. Jeg forstår dine tanker fuldt ud. Vi har to drenge med 17 måneder i mellem den står er 5 og den lille bliver 4 til oktober. Det er først nu vi har ville kaste os i ferie uden for Danmark så til oktober smutter vi to uger til Malta og hold op jeg glæder mig det bliver så fantastisk

 5. Kan så meget relatere! Jeg har også tænkt at det ville være så fedt at tage 1 måned ud af kalenderen i barslen og så rejse sammen.. men for 2 år siden var vi 3 uger på familieferie til Canada med vores søn på næsten 2 år – og det var bare ikke sjovt. Tiden gik mere med at sørge for lure der passede ind med resten af turen/køretid m.m., hvor meget mad vi skulle have med, hvilket tøj der skulle pakkes til den og den udflugt, end det egentlig gik ud på at holde ferie sammen.. Siden der har vi planlagt sommerferien hjemme – for vi slapper endnu mere af hjemme, hvor lure kan passes, vi kan være spontane med en tur i zoo, legeplads eller hvad vi har lyst det.. Så vi venter med sommerferien andetsteds hen, til vi har større børn der vil få noget ud af det 😊

 6. Jeg kan sagtens sætte mig ind i de tanker du har om barselsferie, nu har jeg godt nok ‘kun’ en datter på 5mdr, men tanken om en lang spændende udlandsrejse med hende er totalt uoverskuelig for os! Der er så meget praktik der skal gå op, at det ikke vil føles som en oplevelsesferie, men en overlevelsesferie 🤷🏼‍♀️ Vi har i stedet valgt at gemme 4 uger af min barsel – det skal bruges inden hun er 9 år gammel. Når så Line er tæt på de 9 år, og der nok er en mindre søskende på en 6-7 år til den tid, SÅ vil vi tage ud og opleve verden med dem i en måneds tid – der vil de være mere selvkørende, og også få noget ud af sådan en tur ☺️👌🏼
  Rigtig god ferie ☀️😃

 7. Jeg har ingen børn endnu, og er lige hjemvendt fra tøsetur til London, og skal til Prag med min kæreste i august. Og ellers så er der en del sommer planer i det ganske land, som er på bedding, hvor meget af det lige er landet på “juli-listen” inde på bloggen. Man skal absolut ikke kimse ad, hvad den danske sommer kan byde på 😀
  Håber I får en dejlig en, alle fire – mon ikke I finder på noget skønt. Det kan være dejligt, ikke at være alt for låst, så kan man mærke efter undervejs.

 8. Hej Sophie. Tak for et rigtig fint indlæg og med mange gode tanker. Jeg kan følge dig langt hen af vejen og har også selv gang i planlægningen af en barselsferie, hvor vi er igang med at finde ud af om det egentlig er ‘det værd’.
  Jeg blev dog en smule forbavset over at du bruger begrundelsen – eller undskyldningen, at børnene alligevel ikke kan huske noget. Måske Gustav ikke kan huske alt direkte. men der er da helt sikkert rigtig mange ting som vil gøre indtryk på ham og som han kan tage med videre. Det er selvfølgelig forskelligt fra hvornår man kan huske, men jeg kan personligt selv huske mange episoder fra da jeg var verden rundt som helt lille, hvilket stadig sidder i mig og helt sikkert har været med til at forme mig. Jeg siger ikke at man skal rejse på den anden side af jorden for at skabe anderledes minder og indtryk, men det giver noget som man ikke kan få i Danmark.
  Lige ledes tænker jeg, hvad var meningen med jeres ferie weekend i Jespershus, hvis du tænker at børnene alligevel ikke kan huske noget?

  • Altså, jeg synes der er forskel på 4 dage i Jesperhus og 3-4 ugers tur til (lad os sige) Thailand. Måske formulerer jeg mig forkert, når jeg siger, at Gustav ikke kan huske noget. Men han er ikke engang tre, og han vil helt sikkert huske oplevelser (i større eller mindre grad) – men om det er i Australien eller Aarhus, det mener jeg ikke er vigtigt for Gustav. Bare han er sammen med os og oplever noget andet end vores have hver dag. Det er jo ikke fordi, at Gustav aldrig skal have lov til at prøve noget, fordi han ikke kan huske det alligevel 🙂 Jeg har selv rejst jorden rundt med mine forældre og været på næsten alle kontinenterne, men jeg kan ikke huske ferierne før 5-6 års alderen 🤷🏼‍♀️

  • Ooog som en lille ekstra bemærkning, så synes jeg det giger god mening at stimulere Gus og give ham nogle sjove ferier uden at han nødvendigvis kan huske det året efter 🙈

 9. Alle folk er jo heldigvis forskellige, og hvis jeres overskud ikke er til at rejse med jeres børn, er det jo sådan det er. Glade forældre, glade børn.
  Men stiller mig undrende over at i så ikke gemmer barslen kun til dig, så Loui ikke behøver starte så tidligt i vuggestue.

  • Jeg ville også ønske, at Louie var ældre, men Mads vil gerne have barsel med Louie og det skal han have lov til. Han kunne kun få det til at gå op ved at starte med at holde ferie i slutningen af juli og derefter holde sine tre måneder. Derfor starter Louie 1-1,5 måned tidligere end hvis jeg tog al barslen.

 10. Tak for et godt indlæg! Kernen er jo netop at man skal lytte til sin mavefornemmelse og gå med den🤗
  Vi har to piger; Ella på 4 og Augusta på 3. Vi tog samme barselstur i begge barsler og det var guld værd for os. Vi kørte (pga al den oppakning man jo har med😅) til vores elskede Piemonte, Toscana og Umbrien og boede typisk 4-5 nætter hvert sted. Små skønne italienske villaer med god mulighed for at putte børnene trygt og godt inde i deres senge, imens der blev serveret vidunderlig mad og vin for os på terrassen foran værelset. Det var helt fantastisk og ret simpelt – Giv et pip hvis i mangler tips til indkvartering☺️
  Nyd sommeren og kæmpe respekt for at i lytter til mavefornemmelsen☀️

  • Hej Signe, vi er netop på udkik efter denne type ferie – med mulighed for at putte baby, og derefter nyde lækker med der bliver serveret… og Italien kunne meget vel være stedet. Kan du hjælpe med et par tips til indkvatering? Mange hilsner fra Jette

  • Hej Signe

   Vil du dele jeres tips til Italien med mig, det lyder meget som det vi tænker fungere for vores familie på fire.
   Mvh Signe

 11. Vi har to børn og planlægger heller ikke barselsferie nu med nummer to. Vi har faktisk virkelig gode erfaringer med at rejse med storesøster, men vi synes helt klart, det giver mere mening for os at bruge tiden herhjemme i stedet. Besøge en masse familie og få ladet op sammen hjemme på gulvtæppet og med små hyggelige projekter/ture ind imellem. “Tøffetid” som lederen i institutionen kalder det. Det man ikke helt har ro nok til i hverdagene i børnenes tempo.
  Nyd jeres sommer ❤️

 12. Jeg kan simpelthen så godt forstå jeres valg! Der kommer masser af år, hvor det at tage på ferie er sjovt for både børn og voksne. Og som du selv siger, så er en tur i Zoo/Tivoli/parker/legepladser et lige så stort hit for en 3-årig 😊
  Det er forkert at sammenligne for jeg har ikke små børn men har trods alt været vuggestuepædagog og det med de faste rammer som base, er bare virkelig rart.
  Jeg skal selv være hjemme i Danmark hele sommeren og nyder allerede, at jeg har mulighed for at se venner og veninder, som kan være svært at mødes med i en travl hverdag. Det tænker jeg også, kan være rart som børnefamilie 😊 Rigtig god sommer! ☀️

 13. Vi har ikke været på barselsferie, da vores søn var lille. Vi har slet ikke været ude og flyve. Sidst vi var det, var midt 2016, da jeg var gravid, og der var vi i Amsterdam. Jeg orker ikke at rejse med vores søn på 2 1/2 år. Vi er ikke til charterferier, vandreferier eller noget som helst i naturen. Vi har været på Bornholm på ferie sidste år og i sommerhus ved Vesterhavet sert første år, og så i Aalborg en række gange hvor det ene hold bedsteforældre bor. I år bliver sommerferien Legoland og sommerhus ved Vesterhavet.

  Vi foretrækker storbyferier, men det synes vi ikke egner sig til små børn. Og som du også siger, så vil vores søn ikke kunne huske det. Og han er ganske tilfreds med en tur i zoo, den blå planet, i legeland eller Legoland.

 14. Ingen barselsferie til os fordi kæmpe husrenovering i gang. Og nu er vi begge tilbage på job og vores tag er i gang med at blive udskiftet (KÆMPE projekt i øvrigt) og det koster pænt meget, så budgettet er måske mere til en ferie hjemme eller i nabolandene. Men hey, begge drenge er glade hvis bare der er en strand tilgængelig og is. Så rimeligt nemt at opfylde.

 15. Med en pige på 5 måneder og en selvstændig kæreste har vi for første gang nogensinde ikke styr på vores sommerferie. Vi tager nok 3-4 dage til Jylland i næste uge, og vi har snakket om en uge i Nordfrankrig – men orker vi? Kan vi? Bliver det pengene og besværet værd med en utilregnelig baby? Jeg føler mig allerede fanget i vores lejlighed, så noget skal der ske, men om det bliver en-dags ture eller en uge væk ved vi ikke. Og så kræver det min kæreste husker at holde en uge fri i arbejdskalenderen…

 16. Med en pige på 5 måneder og en selvstændig kæreste har vi for første gang nogensinde ikke styr på vores sommerferie. Vi tager nok 3-4 dage til Jylland i næste uge, og vi har snakket om en uge i Nordfrankrig – men orker vi? Kan vi? Bliver det pengene og besværet værd med en utilregnelig baby? Jeg føler mig allerede fanget i vores lejlighed, så noget skal der ske, men om det bliver en-dags ture eller en uge væk ved vi ikke. Og så kræver det min kæreste husker at holde en uge fri i arbejdskalenderen…

 17. Så fint et indlæg og dejligt at læse alle de forskellige kommentarer, så man kan blive inspireret ☺️ Vi er lige draget tre uger til USA og Bahamas med en dreng på blot 10 uger. Ferien var planlagt inden han pludselig var i min mave i første forsøg 🙈 Vi er kun taget afsted fordi mine skønne og hjælpsomme forældre har inviteret + min søster og svoger er med og to børn på 4 og 7. Hvis ikke de var med, så havde jeg aldrig taget på sådan en tur, men når det er sagt, så går det jo alt sammen og er ikke værre end man gør det til. Min dreng har ikke nogle egentlige rutiner endnu, spiser fra min mælkebar og de største udfordringer er varmen og at få ham kølet ned ☺️Han er ikke nogen nem bebs, så jeg ville lyve hvis ikke jeg var meget spændt på det hele, men en lille uge inde i forløbet går det faktisk meget godt. Vi tager én dag ad gangen, og hvis det bliver for meget, har vi accepteret at aftenen står på roomservice og en sikker havn på hotelværelset.
  Vi snakker også om en barselsferie til februar, men måske vi lige skal genoverveje det, for dejlig naiv og ny i rollen som mor hvilket jeg jo er, så ser tingene lidt anerledes ud der, og det er en lille fyr der nok kræver lidt mere af sine forældre end i dag ☺️ og mormor og morfar tager ikke med på barselsferie 🙈

 18. Forstår dere godt! Min eldste er 3,5 år og yngste 1 år. Nå som vi har 2 barn og har kjent på det, til tider, hektiske livet angrer jeg litt på at vi ikke reiste mer eller lenger når vi bare var 3.
  I år startet vi ferien litt tidlig og har alt vert en uke i nydelige Danmark. Leid feriehus i Fjellerup sammen med to andre familier. En deilig uke med sommer vær, stor hage, barnelatter og gråt i skjønn forening😅 Og så et glass vin og hygge for de voksne om kvelden. Perfekt for oss og våre barn.
  Når dine gutte blir eldre kan jeg virkelig anbefale en tur til Norge, en sommer i fjellene her er virkelig vakkert. God sommer til dere fra Norge😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.