På børneferie tur-retur

På børneferie tur-retur

Reklame (Jeg har fået turen til Jesperhus foræret, men det har ikke været et krav eller i øvrigt en forespørgsel, at jeg skriver dette indlæg).

Nu vil jeg være helt ærlig. Da Jesperhus skrev og spurgte, om drengene og jeg kunne tænke os en tur til Nykøbing Mors, der tænkte jeg allerførst… åh, orker vi? Jeg har aldrig været på børneferie før, men havde en idé om, at det betød skrigende børn og indelukkede legelande. På den anden side, så fortjener Gustav en rigtig legetur. Kun for ham og med ham i fokus. Og i bund og grund – når han er glad, så er vi glade. Heldigvis blev mine fordomme om sommer- og legeparker gjort til skamme, som du kan læse mere om her.

For nu har jubelskrigene lagt sig alt imens vores maver har lagt sig ud. Det har været lidt af en tur til Jesperhus i det nordvestjyske – og en tur som Gustav stadig pludrer meget om. Hvis I selv overvejer en tur dertil, så vil jeg fortælle om vores oplevelse i dette indlæg – måske det kan skabe lidt inspiration.

Transporten

Helt ærligt, så synes jeg der er mega langt fra Nordsjælland til Nordjylland – især med Louie i en autostol. Vi tog af sted fredag, hvor jeg med begge børn skulle hente Mads på Islands Brygge. Derfra kørte vi videre til færgen. Jeg tog hjemmefra klokken 12. Vi var i Jesperhus klokken 20.30. Det skal lige siges, at hele turen var bedre timet på vejen tilbage og vi var hjemme på 4,5 time.

Ja, det ville nok have været hurtigere at køre hele vejen, så vi slap for ventetid og omvejen til færgen. Men det var så rart et stop – at vide, at man godt kunne holde pause og strække benene samtidig med, at man trods alt kom fremad. Jeg kan godt anbefale at tage færgen – det fungerede i hvert fald for os og børnene.

Opholdet

Vi boede i en Hugo legehytte, som har et værelse med dobbeltseng, en værelse med køjeseng og en hems. Der er net i loftet i hele hytten, som fører ud til et lille legetårn foran hytten, hvor der er sandkasse og rutsjebane. Selvom Gustav måske var en aaanelse for lille til at kravle rundt deroppe (han skulle flere gange tales igennem nettet, fordi han panikkede lidt), så prøvede at det flere gange. Det er en ret lille hytte, men det viste sig, at vi næsten ikke brugte tid i den hytte, så pladsen er ikke så vigtig. Vi var kun hjemme og vende, når Gustav lige skulle have en puster – måske se lidt iPad, sidde lidt med sin bamse eller spille lidt bold.

Jeg smed lidt lange blikke efter luksusteltene, som man også kan vælge at booke. Mads er slet ikke “camping-typen” (det er jeg sådan set heller ikke), men jeg har virkelig gode minder fra min barndom fra de få campingferier, vi var på. Det er noget meget intimt og hyggeligt over det. Åh, og regn på en teltdug er jo fantastisk! Måske romantiserer jeg det lidt, men fordelen ved at bo i et lækkert telt ville nok være aftenhyggen, når børnene er lagt. Vi manglede lidt et sted at være efter klokken 20. Det regnede om aftenen, så det var ikke så hyggeligt at sidde på bænken udenfor og huset er så småt, at det er svært at hygge sig i stuen. Men faktisk var der så meget knald på dagene, at både Mads og jeg sov klokken 21, så det var ikke som sådan et problem 😀

Der sker rigtig meget i Jesperhus! Og der er tænkt aktiviteter ind til alle aldersgrupper – også boldbassin, badebassin og små rutsjebaner til de helt små. Jeg havde slettet ikke fattet, at der er to parker. Den park, som man bor i og så en blomster- og forlystelsespark cirka 300 meter op ad vejen. I starten forstod jeg ikke helt, hvorfor det var delt op, men det er faktisk super smart. Det føles mindre “crowded”, fordi børn er spredt ud over så stort et areal. Jeg følte mig ikke stresset på noget tidspunkt, fordi der er så mange aktiviteter, at alle børn ikke er samme sted på én gang. Der er badeland, legeland, kæmpe udendørs legeplads, blomsterpark, forlystelser, lille zoo, biograf, teater, ansigtsmaling – det er helt seriøst ALT, hvad et lille barn drømmer om. Desuden er selve parken ret smuk – der er en lille bakke ned til scenen, der er flotte blomsterbede og en lille sø.

Jeg kan anbefale en tur til Jesperhus any day. Helt optimalt er det nok, når børnene bliver over de 3-4 år. Gustav havde en KÆMPE fest, men det er mange nye oplevelser og rigtig mange af dem, så jeg synes han fik langt flere “nedsmeltninger” end han plejer og kunne også være lidt udadreagerende. Helt sikkert en tegn på, at det hele var så spændende, at han næsten ikke kunne rumme det hele. Vi gjorde meget ud af, at han skulle sove lur, for det hjalp gevaldigt på hans humør og det lille hoved.

Jeg synes desuden, det er godt, at man som familie kan holde en forholdsvis billig ferie – ikke at selve opholdet som sådan er billigt. Men der er så mange steder, hvor man selv må tage sin mad med og der er et lille supermarked. Man kan derfor sagtens spise hjemmelavede måltider i løbet af dagen og spare de penge. I øvrigt er det meste mad i parkerne lidt fastfood-agtigt, så en lækker hjemmelavet madkurv ville være helt perfekt!

Vigtigst af alt, så gjorde Jesperhus mine fordomme til skamme. Jeg troede, at vi ville komme til en park med skrigende unger, lange køer, pomfritter i badelandet, slikpapir over det hele. Det var slet, slet ikke min oplevelse. Der var simpelthen så rent alle vegne – og det er i øvrigt lidt en opgave med så mange børn 😉

Skulle jeg komme med et ønske? Tjo, altså. Mit lille hipster- og moderhjerte savnede en rigtig god og stærk kaffe. Sådan i rigtig god kvalitet. Og selvom Jesperhus laver flæskesteg og flødekartofler som ingen andre (det var virkelig, virkelig godt), så savnede jeg måske lidt sundere alternativer. Det kan godt være, at speltmoren kommer op i mig nu, da det er trods alt er en børneferie og Gustav klagede ikke. Men jeg holder lige en pause med pøller, burger, pizza og dybstegte nuggets for nu 😉

Og en allersidste ting?

Hugo drillede Dellekaj med, at han lignede en pige, fordi hans forklæde var lyserødt. Og sådan en kommentar ved I sikkert godt hvad jeg synes om 😀

Så kort sagt – gør jeres børn den tjeneste at besøge Jesperhus i tre fulde dage (og en dag i hver ende til transport). Det er nok for alle parter, men slet ikke for meget. Vi synes, at det var helt perfekt.

Bare spørg løs og god ferie!

/S

 


3 svar til “På børneferie tur-retur”

  1. Ej, nu har jeg Hugo og Rita’s skateboard sang på hjernen! 😂
    Får faktisk rabat til Jesperhus på mit Zoo årskort, som jeg faktisk har haft i en årrække, men har aldrig udnyttet det – der er altid de andre dyreparker, det gælder til, som der har fået et besøg.

  2. Vi har lige bestilt 4 dage på csmpingpladsen – så dejligt at det er godt! Noget man bare skal gøre/ikke skal gøre? Andre gode tips?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.