Hvem skal jeg stemme på? Bliv klogere her

Hvem skal jeg stemme på? Bliv klogere her

 

Jeg har meldt ud flere gange, at jeg endnu ikke har fundet p a r t i e t endnu. Som så mange andre, der følger med hos mig, så finder jeg især børnenes vilkår – herunder minimumsnormeringer – særlig vigtige. I anden række kommer miljøet og klimaet.

Jeg ved endnu ikke, om jeg deler med jer, hvad jeg kommer til at stemme på. Egentlig ikke fordi, at jeg synes, at det er “hemmeligt”. Men jeg deler det ikke kun med 5 veninder. Jeg deler det med næsten 27.000, hvoraf en masse sikkert er uenig med mig og jeg har egentlig ikke lyst til at forsvare eller diskutere mit valg. Jeg kan dog sige så meget, at jeg ved de sidste folketingsvalg har stemt blåt, men i år stemmer jeg nok på et rødere parti, da de kæmper mest for de emner, der er vigtige for mig lige nu.

Når nu jeg er ved rød og blå, så blev jeg anbefalet den her side på Zetland, som jeg helt sikkert kan anbefale. Artiklen behandler nemlig ikke partierne, som vi er vant til i medierne – blå kontra rød. Da det i dag ikke giver særlig meget mening. Et parti kan godt være ræverød på nogle emner og meget liberale på andre områder. I stedet har de lavet en skala, der ændrer sig alt efter, hvilket emne, du vælger – integration, klima, børn, pensionsalder. Jeg synes, at det er nogle gode emner, som man kan vælge imellem og når man lige har fanget systemet, så gav den mig virkelig meget.

Der var mange, der meldte tilbage, at de tog forskellige kandidattests. Det har jeg også gjort, men jeg er ikke helt enig i de forslag, som kommer op 😉 Endelig blev jeg anbefalet denne side på DR, som også er lidt anderledes end de gængse sider. DR har indsamlet alt, hvad politikerne har sagt til møder i folketingssalen fra 2015 til 2019. Derfor slipper du for meget af den varme luft, som kommer under valgkampe og kan i stedet få et bedre indblik i, hvad politikkerne har kæmpet for de sidste fire år.

Jeg håber, at I finder lige præcis dét parti, der kæmper for netop jeres værdier 🙂

//S


2 svar til “Hvem skal jeg stemme på? Bliv klogere her”

  1. Jeg synes, den er svær den her gang, fordi det er så mærkesagsorienteret. Mine holdninger på klima og minimumsnomeringer tilskriver en stemme på Ø eller SF, men jeg kommer ikke til at stemme parti, der bygger på en rendyrket socialistisk ideologi… Så. Ja. Jeg har taget kandidattests og så læst partiprogram for dem, jeg var mest enig med. Men jeg ved det stadig ikke rigtigt 😂

  2. Stærkt og relevant indlæg – og jeg giver dig ret. Man finder ikke et parti, som man er 100% enig i. Man må udvælge de ting, som betyder mest for en og sætte sin stemme på det parti.
    For mit vedkommende er det også klima, nomeringer og folkeskolereformen, som fylder meget. Alle med børn, børnebørn og oldebørn burde se ud over deres egen næsetip!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.