De 20 ting at lave indenfor for småbørnsfamilien

De 20 ting at lave indenfor for småbørnsfamilien

Kære mødre (og en håndfuld fædre) – TAK for jeres bidrag, når man selv sidder og er helt tom for idéer til, hvad man skal bruge en regnfuld fridag med børnene på. First off – jeg kan godt lidt få røde knopper af “Lad ham bare slappe af. Det har han godt af” og “ingen grund til konstant at stimulere sit barn”. Alrighty, be my guest og lån Gustav og slap lidt af med ham. Der er måske noget sandhed i, at han skal kunne lære bare at være. Men når jeg spørger om gode idéer til hyggelige ting, vi kan lave, så er det jo ikke ting, der tager 12 timer. Det tager måske 1-2 timer – og så har man resten af dagen til at “slappe af”. Gustav er ikke en “slappe af” type. Han har utrolig meget krudt i røven, og vi bliver allesammen sindssyge, hvis vi bare går derhjemme en hel dag uden at lave noget, der også er på hans præmisser.

Anyways, det skulle jeg lige have ud.

Hvis I har det på samme måde, og synes det er sjovt at lave noget med jeres små børn – enten derhjemme eller ude – så kommer der her en liste med alle jeres gode forslag! Jeg har delt dem op, så det er “To do ude af huset” og “To do derhjemme” – tingene tager jo ikke en evighed og kan jo sagtens kombineres. Mind you, det er en liste baseret på en dag, hvor det regner (og hvor man ligesom mig ikke ejer en regnjakke og helst ikke vil ud at lege i regnen).

Vil også lige slå et slag for denne liste lavet af Børn i Byen, hvor der også er rigtig god arrangementer på programmet!

TO DO UDE AF HUSET

 1. Legeland: Gus elsker det. Jeg synes det er forfærdeligt, men hvad gør man ikke for sine børn 😉 Og legeland er et sikkert hit!
 2. Experimentarium: Det elsker vi allesammen. Ene minus er, at det er lidt dyrt for et par timer max (Gus kan ikke klare mere). Men hvis du ikke har været for nylig – go go go!
 3. Svømmehal: Lou har ikke været i svømmeren endnu, og det er kæmpe win at begge børn er trætte efter en tur i svømmer.
 4.  Trampolinpark som eksempelvis XJump eller Airtrix: Det her ville være himlen for Gus. Det eneste minus er, at Louie og jeg ikke kan være med, så vi skulle dele os op.
 5. Louisianas børneværksted: Der har Gus været med sin farmor. Så hyggeligt, men tror især den er go’ fra 3 år og opefter.
 6. Danmarks Tekniske Museum: Vi har aldrig været der, men det udstiller blandt andet fly, veteranbiler, dampmaskiner og cykler. Kæmpe ja.
 7. Museet for Søfart: Har åbenbart et legeområde for børn i det maritime univers. Og så er det gratis før børn at komme ind 🙂
 8. Biblioteket: Vi bor ved siden af et virkelig børnevenligt bibliotek, hvor vi også selv kan lukke os ind. Vi er der ret tit, så vi finder nok noget andet at lave – men biblioteker for små børn (og deres forældre med en kaffe i hånden) er undervurderet.
 9. KU.BE: Den her er ny for mig! KU.BE er et kulturhus på Frederiksberg der “nytænker og udfordrer spændingsfeltet mellem kultur, sundhed og bevægelse”. Det har forskellige workshops og arrangementer og legeområder for børn. Det skal vi helt sikkert prøve en dag, hvis ikke i morgen.
 10. Den Blå Planet: Der var vi med Gus for en måneds tid siden. Skønt sted for børn – men måske lidt ældre end Gustav. Han synes de store hajer er sjovest og vi deltog i et godt børneteaterstykke, men de mange akvarier med små fisk bliver for kedeligt. Men ellers meget børnevenligt sted, hvor man skal kan tage mad med, hvis man vil spare penge i den (meget) dyre kantine.

TO DO DERHJEMME

 1. Lav din egen trylledej (mel, olie, salt og vand – bum).
 2. Lav din egen modellervoks (mel, olie, salt, citronsyre, vand og farve – bum igen)
 3. Leg jorden er giftig: Genial leg, som jeg helt havde glemt
 4. Hjemmebiograf med popcorn og god tegnefilm: Gus er nok lidt for lille, da han stadig er i den alder, hvor han allerhelst vil stå op og gerne helt oppe i skærmen!
 5. Skattejagt: Jeg er så fantasiløs, men heldigvis kræver en på 2,5 år ikke det mest indviklede koncept 😀
 6. Bage en kage, som Gus kan hjælpe med og gerne noget der kan dekoreres. Og så kan vi spise den bagefter. Kæmpe win.
 7. Forhindringsbane: Alt der indebærer, at noget vælter (inklusiv ham selv), er fedt i Gustavs øjne, så det her vil nok ikke være en undtagelse.
 8. Lege butik: Jeg har egentlig ikke tænkt, at Gustav var klar til det, men han går meget op i sin sparebøsse og mønter, så det kunne da være sjovt at prøve at få stablet sådan en leg på benene.
 9. Lave picnic i stuen: Måske man kunne invitere hans Paw Patrol dukker med?
 10. Fingermaling: Vi har ikke rigtig andet en tuscher herhjemme, men det er vist snart på tide at lave om på det 🙂 Alt der er snasket er jo et hit.

Have fun og god bededagsferie!

 


4 svar til “De 20 ting at lave indenfor for småbørnsfamilien”

 1. Til dem fra Fyn kan man tilføje: Naturama i Svendborg og jJrnbanemuseet i Odense (Thomas tog kommer iøvrigt her i weekenden og giver en tur – vigtig viden🙈)

 2. Super mange gode ideer 😊 kan dog ikke anbefale Danmarks tekniske museum – vi tænkte det samme som dig, da vi endte der en regnvejrssøndag, men det var ikke rigtig noget 😏 det regnede faktisk også indenfor 🙈

 3. At besøge KUBE på Frederiksberg en weekend, er altså den største fejl man kan begå, især med børn under 3 år. Der er SÅ åndsvagt mange mennesker, og især de lidt større børn kan godt være ret så vilde og ikke lige ‘se’ de mindre børn der er der. Et fedt koncept ellers, men tror du vil have større succes med at besøge det en formiddag i en hverdag. Håber i finder noget sjovt og hyggeligt at lave ❤️

 4. Plantorama i Hillerød 😍🌷 Kaffebar, massere dyr, gratis indgang 😄🐠🐡🦋 prøv det!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.