Med to børn i smukke Italien

Med to børn i smukke Italien

Vi er netop hjemvendt fra en uge i Italien i den lille by Nemi, hvor mine forældre har anpart i en lejlighed. De har lejligheden de samme to uger i maj hvert år – og i år var vi med og havde lejet lejligheden ved siden af til os fire.

Nemi er en meget lille by, som bliver besøgt af turister i løbet af dagen, men som er über hyggelig og autentisk alligevel. Den er kendt som jordbærbyen, og man kan købe spandevis af friske jordbær, jordbærtærter, jordbæris og jordbær-gadgets i byen. Byen er dog ikke overrendt af turister, fordi den ligger forholdsvis langt væk fra det meste, men skulle du en dag besøge Nemi, så skal du virkelig nyde den vilde udsigt til søen og de gamle, smukke og meget italienske bygninger.

Men hånden på hjertet, så er ferie ikke, som det har været. Åh, jeg savner sgu at læse i en bog. At lytte til musik og kigge i dameblade og slikke sol. Jeg er dog også meget bevidst om, at de her ture skaber minder hos børnene (og hos os) og jeg kan jo høre på Gustavs pludren om spaghetti, store flyvere, hajer i søen og is, at turen har gjort stort indtryk.

Mads spillede golf i nogle timer tirsdag og var væk næsten hele torsdag. Ja, det “fik han lov til”. For han skal ikke hjem til barsel, men til et krævende fuldtidsarbejde, hvor han ikke kan slå benene op, når den mindste sover. Det betød dog, at jeg havde begge børn også de dage – og altså ikke en time uden børn i en uge. Men det skal ikke være brok, det her. Vi er privilegerede over at kunne rejse alle fire og Gustav havde godt af at holde en god pause fra vuggestuen. Han sov i ske med Mads hver nat, og da vi spurgte om han savnede sine venner i vuggestuen, sagde han: “Nej, for jeg kan jo bare løbe ind i mormor og morfars hus ved siden af”. Han har elsket at have alle så tæt på. Det eneste vi kunne ønske var, at der var mere at lave i byen for Gus – der var lige præcis én rutsjebane. Hverken mere eller mindre – og den blev Gustav hurtig træt af. Tilgengæld fik han masser af is, jordbærtærte, pizza og konstant opmærksomhed, så han manglede ikke noget. Nu hvor vi er tilbage er vi gået lidt på “kur”, og har skåret ned på de søde sager og sengetiderne er tilbage til klokken 19.30 i stedet for 21.30, som han har været vant til den sidste uge.

Hvad med Louie? Lou er som han altid er. Han er der bare – altid hyggelig og generelt tilfreds med livet. Et råd til nyere forældre – rejs mens du ammer. Det er. så. nemt. Intet skemad og rod og snacks alle vegne. Bare patterne ud i det fri og du er kørende anytime, anywhere. Jeg var nok ikke helt klar til at rejse så tidligt med Gustav (jeg var simpelthen så nervøs for at rejse med ham for første gang), så det er jo så nemt at sige her anden gang. Men bare så I er advaret – det bliver kun mere omstændigt indtil de bliver så gamle, at de selv kan tilfredsstille nogle af deres egne behov. Jeg kan klart mærke en forskel med Gustav, nu hvor han er så gammel, at han forstår, at han skal flyve, sætte sig ned, skynde sig, være stille, sove – og at han overhovedet forstår, at vi rejser. Generelt var det en meget nem tur med de to unger! Ved ikke om det er ungerne eller os, der er blevet superpro forældre – måske en blanding 😉

Louie kom i øvrigt også sent i seng og det betød, at jeg kunne amme ham i søvn hver aften (cirka ved 21-tiden). Det var helt genialt, fordi jeg slap for at hoppe og vugge og jeg prøver at blive ved med rutinen, nu hvor vi er herhjemme – også selvom det ikke er helt så sent. Jeg ved godt, at nogle ville mene, at han bliver afhængig af mig og mine bryster ved puttetid, men jeg er ligeglad. It works og vores putterutine er gået fra at vare en time til 20 minutter, når han har lyst til at blive ammet og falde til ro der.

Nå, men to sum it up, hvis I leder efter en autentisk, romantisk italiensk by, så synes jeg virkelig, at I skal besøge Nemi. Ikke nødvendigvis en uge som os. Den er ikke helt oplagt til børn på Gustavs alder i længere tid ad gangen, men er du i Rom eller omegn, så nap da lige en bus og bliv fortryllet af den smukke by.

 

//S

 

 


2 svar til “Med to børn i smukke Italien”

  1. Du må ikke undskylde at du ammer dit barn i søvn! ♡ du gør det der virker og det som Louie gerne vil have – sin mor og hendes trygge favn! ♡

  2. Dejlige billeder. ❤️
    Min søn er lidt over 10 måneder, og jeg ammer ham i søvn hver evig eneste dag. Vi elsker det begge to.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.