Sådan sover Louie med svøb

Sådan sover Louie med svøb

I ved vist allesammen godt, at Louies nervesystem er spændt. Alt sitrer på ham altid, hele tiden, og jeg refererer tit til ham som “brættet”. Derfor har jeg vlæret på jagt efter et svøb, som kunne holde styr hans sitrende krop.

Han falder hurtigt i søvn viklet i dynen, men får det hurtigt meget varmt Jeg bliver nødt til at løsne dynen efter han er faldet i søvn, så han ikke overopheder – så det fungerer ikke så godt. Jeg har også prøvet at vikle ham med stofble, men det bliver ligesom lidt for “hårdt” eller stramt for ham. Han bryder sig i hvert fald ikke om det.

Men så var der et par følgere, der anbefalede det australske mærke Love to Dream, som laver svøb, hvor armene er “låst fast” oppe ved hoved i stedet for ned langs siden. Det ser sådan her ud på Louie (nutti i øvrigt – right??)

Idéen med det er, at armene er i deres naturlige stilling (i forhold til at være låst fast langs kroppen) og at baby har mulighed for at sutte på fingrene (gennem stoffet), da de godt kan bevæge armene lidt. Nu skal I få fordelene og ulemperne ved det her svøb efter at have prøvet det de sidste tre nætter og alle hans lure:

Fordele:

Når Louie taber sutten (hvilket han ofte gør mange gange i løbet af en nat eller en lur, fordi han ikke er super skarp til den endnu), så har han mulighed for at berolige sig selv ved at tage fingrene i munden. Om morgenen kan jeg se, at hans dragt er våd ved hånden, hvilket jo tyder på, at han har suttet på fingrene for at finde noget ro. Det ville han ikke kunne i andre svøb.

Han falder hurtigere til ro i svøbet (ligesom han sikkert ville i andre svøb). Hans krop slapper af og med en klud over øjnene, så er puttetiden nede på 2-10 minutter (yaaas).

Det er nemt at amme med ham i svøbet. Det betyder, at han sover i svøbet hele natten, da jeg bare tager ham op af sin babynest og ammer og lægger ham tilbage. Han vågner ikke ved, at jeg skal til at tage ham ud og ind af svøbet (og I skal lige huske på, at jeg ammer mindst hveranden time om natten, så det er kæmpe win). Jeg siger ikke, at man ikke kan amme i andre slags svøb – jeg kan bare ikke få det til at fungere.

Jeg kan godt lægge ham lidt på siden i dette svøb. Han får meget mere ro i sin krop på siden, så jeg tipper ham en lille smule (ikke så han tipper om på maven – han er dog så stærk, at han godt kan løfte hovedet uden armene, but still…)

Der er lynlås begge veje, så man nemt kan skifte ble om natten uden at tage ham ud af svøbet.

Ulemper:

Han sover ikke længere stræk. Ikke nogen epiphany, hvor Lou pludselig sover 6 timer i stræk. Han sover stadig maksimum 2 timer i streg om natten og 45-1 times lure.

En af fordelene, at han kan få fingrene i munden, er også en af ulemperne. Han får nemlig tit hevet sutten ud af munden med armene. Men på den anden side, så ryger sutten ud anyways, sååå..

Det er lidt besværligt at bestille og fragt er dyrt. Jeg skrev til Love to Dream på insta (deres australske account) og spurgte, om de sendte til Danmark. De har en forhandler i Holland, som de sendte mig videre til, som endnu ikke har fået etableret en officiel netshop til Danmark, men hvis jeg skrev til info@a3babyenkids.nl, så kunne de godt sende dem til mig (og hvis I skriver til dem, så kan I også bestille dem gennem der – jeg har spurgt). Fragt kostede 15 euro.

For at opsummere, så er jeg faktisk ret glad for svøbene, men ville selvfølgelig ønske, at han sov 6 timer i streg. Men jeg tror ikke nogen form for svøb kan give mig sådan en gave til livet 😉

Pøj pøj med det og spørg bare, hvis I er i tvivl om noget.

//Mama S


6 svar til “Sådan sover Louie med svøb”

  1. Man skal ikke kimse af svøb/kugledyner og lignende – jeg arbejder med neurologisk udfordrede og psykisk syge, hvor det bruges en del, men har også veninder der selv bruger det – og veninders børn også. Det er simpelthen så fint og simpelt et værktøj – jeg kan også godt selv lide den tyngende fornemmelse, min kugledyne er så en mand på 186, der permanent slynger sit ben over mig, fordi jeg sover på maven :p

    – A

  2. Jeg brugte samme svøb til mine tvillinger. Det fungerede super godt. Og det var nemt at vende dem af med det igen, fordi man kan lyne en arm af ad gangen. Jeg købte mine på Amazon UK.

  3. Hvad størrelse har du købt den i og hvor meget vejer din søn? Leder efter en brugt, det er lidt nemmere, men er i tvivl om størrelsen 😊

  4. Hej Sofie, jeg ved at oplægger er over 1 år gammel, men er lige nysgerrig om du også har prøvet sove-træningsprogrammet fra Little Ones? Og i så fald om du kan anbefale det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.