Musthaves til den nybagte mor og baby

Musthaves til den nybagte mor og baby

Indeholder reklame for Lidl

Der er mange førstegangsgravide, der har spurgt mig, hvad de bare skal købe til baby – det er en jungle derude og man kan købe sig rigtig fattig allerede inden barnet er født! Jeg skal ikke kunne sige, hvad “the essentials” er for alle, men her kommer listen med de ting som jeg bruger hver eneste dag – både til Louie og til mig.

Den gode ble

Okay, nu er vi nede i “the basics”, men at finde en ble, der passer til dit barn (der ofte lavet 5-8 lortebleer om dagen når de er helt små), det er faktisk ret vigtigt. Jeg har aldrig købt de dyre bleer på markedet – kun da Gustav var helt lille, fordi jeg godt kunne lide, at der var en streg, der blev blå, når han havde tisset. Og ved i hvad? Det har Lidls bleer fra Lupilu også – og så sidder de rigtig godt på Louie. Vi har endnu ikke haft uheld med tis ned ad benet eller lort op ad ryggen (og det var ellers ikke en sjældenhed med Gustav…..). Og helt seriøst, så koster de 21,95 kroner per pakke og er selvfølgelig Asta-Allergi Danmark- og Svanemærket – det er nok markedets billigste bleer!

Til den røde numse

Til Gustav bruger vi zinkcremen fra Lupilu, når han begynder at blive rød bagi. Men Gus leverer i gennemsnit en lort hveranden dag, så det er ikke fordi han bliver tørret bagi flere gange om dagen, som en nyfødt. Og netop fordi, at man godt kan ende med at tørre den lille sarte rumpe utallige gange på en dag, så bruger jeg Olivy til Louie. Det er et renseprodukt/creme, som forebygger rød numse og som neutraliserer syren fra tis og afføring. Det er dog ikke helt billigt, men til gengæld ret drøj i brug.

Og hvad bruger jeg så til at smøre Olivy i rumpen på Louie? De her vatrondeller fra Lupilu. De er helt geniale, fordi normale vatrondeller bliver lidt for små. Lige nu er Lou meget lille og jeg deler faktisk vatrondeller i to – og så holder de endnu længere!

Til caféturen

Jeg er ret stor fan af den såkaldte SleepCarrier fra Najell. Den passer perfekt ned i vores kombivogn, så når man skal have lille Lou med på café, så kan man stille vognen udenfor og bære ham ind i bærepladen. Da vi boede i lejligheden var det også så smart at putte ham i lejligheden og bære ham ned fra 3. sal i Sleepcarrieren og lægge ham ned i vognen nede på gaden. Virkelig en ting, som jeg har brugt meget og som ikke er en af de mange ting, vi bare har liggende på loftet, som vi aldrig fik brugt.

Til pusletasken

Vådservietter. Husk altid vådservietter til pusletasken. Ikke kun til bleskift, men også til gylp og til smoothie-snask og snot og alt derimellem. Jeg er fan af de små pakker fra Lupilu, så jeg ikke skal have en kæmpe pakke med i tasken. Desuden har jeg også et styk pusleunderlag med også fra Lupilu – det gør det hele lidt nemmere på offentlige toiletter, især hvis du ikke helt har styr på skiftningen og du ender med at dyppe din egen hånd og babys fod og alt inden for en radius af 50 cm i lort (er det kun mig, der stadig gør det?). Anyways, skulle det ske, så er det rart, at baby ikke ligger på en stofble, som du skal have ned i tasken igen bagefter.

Til luft i maven, snot, søvn – you name it

Enten er man til det eller også er man ikke. For nej, det er ikke videnskab. Til gengæld er der mange mødre, når oplever en god effekt ved at bruge det – jeg taler om zoneterapi og akupressur. Det virker bedst for mig, når jeg har en helt lille baby at trykke på. Sagt på en anden måde – Gustav var ikke mere end 3-4 måneder gammel før han ikke gad trykkes nogle steder. Den dag i dag hiver han fødder og hænder til sig, hvis jeg forsøger at nusse og massere lidt. Jeg bruger Katrine Birks bog Tryk og Glad, der med billeder viser, hvor man skal trykke og hvilke punkter på kroppen, der spiller godt sammen med andre punkter. Om ikke andet, så er det hyggeligt at nusse den lille purk og så kan man jo lige så godt gøre det på nogle punkter, der måske giver en effekt.

Når jeg masserer Louie i håb om mindre mavekneb og mere afføring (han laver kun én lorteble om dagen, måske kun hver anden dag, hvilket nyfødte ikke burde/plejer) bruger jeg babyolien fra Lupilu. Jeg bruger den endnu kun til fødder og hænder, men den er god, fordi den tørrer hurtigt ind og ikke er super fedtet.

Til mor

Glem ikke dig selv og dine ømme bryster! Mine tre musthaves er den fede salve Lanolin til brystvorterne, der heler revner og afhjælper tørhed. Jeg har brugt det efter næsten hver amning og ladet brysterne hænge frit og tørre – og det har hjulpet! Desuden er uldammeindlæg sammen med disse ammeindlæg fra Lupilu gode, når jeg er ude og gode hjemmesko uundværlige her om vinteren, når jeg er hjemme.

Selvfølgelig er der andre produkter, som man bruger masser af – som stofbleer og bodyer, men dén har I nok regnet ud og fået købt en masse af.

Smid gerne en kommentar med jeres “musthaves” til de små purke!


20 svar til “Musthaves til den nybagte mor og baby”

 1. Til rød numse har Rudolph Cares ”mommy & me”-creme fungeret perfekt for os – og bedre end zinksalve. Den er dyr, men drøj og virker med det samme, hvor vores søns numse nogle gange har skullet have flere gange zink for at blive helt fin igen.

 2. Til rød numse har Rudolph Cares ”mommy & me”-creme fungeret perfekt for os – og bedre end zinksalve. Den er dyr, men drøj og virker med det samme, hvor vores søns numse nogle gange har skullet have flere gange zink for at blive helt fin igen.

 3. Beklager, jeg skrev det før jeg klikkede ind på indlægget. hahaha, så meget er det et must have! Btw. er det ligeså slemt med ømme vorter anden gang? Eller er det bedre, nu hvor patterne ligesom har været igennem det før?

 4. Beklager, jeg skrev det før jeg klikkede ind på indlægget. hahaha, så meget er det et must have! Btw. er det ligeså slemt med ømme vorter anden gang? Eller er det bedre, nu hvor patterne ligesom har været igennem det før?

 5. Hej Sofie. Den der SleepCarrier, kan den lukkes til eller står den åben ligesom en babynest? På forhånd tak

 6. Hej Sofie. Den der SleepCarrier, kan den lukkes til eller står den åben ligesom en babynest? På forhånd tak

 7. Husk Olivy koster langt under halv pris på franske apotekhjemmesider (dog koster fragt lidt, så man skal helst have nogen at bestille sammen med eller købe andre produkter til sig selv)

 8. Husk Olivy koster langt under halv pris på franske apotekhjemmesider (dog koster fragt lidt, så man skal helst have nogen at bestille sammen med eller købe andre produkter til sig selv)

 9. Hej Sofie. Ved du hvad liggemålet er i jeres barnevogn? Jeg er vild med den sleepcarrier men jeg er i tvivl om den ville kunne passe ned i en baby jogger City elite barnevogn. Kh Karoline

 10. Hej Sofie.
  Jeg har et spørgsmål til SleepCarrier fra Najell Vs Voksiposen. Jeg venter mig mit første barn til December og er lidt i tvivl om følgende: om vinteren, hvornår bruger man SleepCarrier og hvornår bruger man voksiposen? Eller vælger man måske bare en af delene?
  Hilsen Maria

  • Hej Maria

   Jeg har den gamle Sleep Carrier, som ikke har et “dækken” til. Derfor har jeg bare en åben bæreplade, hvis det giver mening. Derfor ville jeg om vinteren bruge voksi-posen 🙂 Husk, at hvis du har en lille kombivogn ala Cybex eller Bugaboo, så kan den normale størrelse voksipose ikke være i – så skal du ud i en mini 🙂

   • Hej igen, tusind tak for dit svar! Jeg har reseachet lidt, og er i dilemma mellem at købe voksi mini eller Najell’s kørepose, som passer til SleepCarrier. Har du nogen holdning til hvad der ville fungere bedst i vintermånederne med en nyfødt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.