Sådan har Gustav taget imod lillebror


De fleste af jer har sikkert læst med på Instagram og ved, at har joket lidt med Gustavs manglende interesse for lillebror, da han var inde i maven. I bund og grund var det nok alt for abstrakt: ?hvorfor taler de så meget om ham, når alt er som det plejer?? Og hvad er en lillebror egentlig for en størrelse, når man er 2 år.

Vi har fulgt med på sidelinjen hos vores venner, hvis ældste lige har været et år ældre. Der har været en del jalousi og reaktioner, som vi også har forberedt os på. Gustav er trods alt hele familien første og indtil nu eneste barnebarn og han er vant til (og ELSKER) at være i centrum.

Men nu er Louie her. Da jeg havde født og lå på hospitalet fortalte Heidi mig en god måde at introducere lillebror på derhjemme. I stedet for, at Gustav kom hjem og så var der en lillebror i hans hus, så skulle vi lade Gustav komme ind ad døren først, lade ham løbe lidt rundt og så skulle jeg komme ind med lillebror. Så det var Gustav, der skulle hilse på Louie og ikke omvendt. Virkelig godt fif, der fungerede super godt. Mine forældre kom med ham, mens jeg gemte mig i soveværelset. Så legede Mads lidt med Gustav og så kom jeg ind i stuen med Louie. Gustav hviiinede af fryd. Han skraldgrinede mens han sagde LIILLEEBROR! Han skulle ae, kysse og kramme.

Jeg tudbrølede og gør det nu igen, mens jeg skriver. Tænk at sådan et lille menneske har lært at udvise empati og kærlighed for noget så abstrakt for ham, som en lillebror.

De sidste tre dage har været lige så gode – i hvert fald i Gustav-Louie-relationen. ?Ked af det? siger Gustav og bliver helt stille når Louie græder. Griner, når han ser ham og vil ikke hive mig eller lillebror væk, når vi ligger sammen. Indtil videre er min opmærksomhed til lillebror helt okay og Gustav viser interesse for at være med.

Bevares, den fysiske opmærksomhed kan godt tage lidt overhånd. Og han aer ikke altid lige blødt. Og Louies body blev fyldt med legoklodser i går. Men det er ren interesse og blot store Gustav, der ikke helt har styr på, hvad en nyfødt baby kan holde til. Vi er desuden opmærksomme på, at Louie ikke skal være den kedelige. Gustav må godt være fysisk, så længe vi holder øje. Han skal ikke tage hensyn, fordi lillebror sover eller hvis jeg ammer. Hellere at vi er ?the bad guys? end at Louie er.

Og Gustav er også liiidt hårdere ved ?the bad guys?

Der bliver kastet lidt mere, slået og forsøgt bidt et par gange. Oven i hatten er der juleferie, så han skal hele tiden stimuleres af os (der jo har hænderne lidt ekstra fulde) – og så gider han ikke sove lur, når han er hjemme selvom han VIRKELIG trænger, når klokken slår 17. Så har både han og vi en ekstra kort lunte og det er ikke sjovt for nogen i familien.

Det hårdeste for mig…

…er, at jeg ikke rigtig kan overskue Gustav. Han er en kæmpe mundfuld i forvejen. Men med hormonerne, der farer rundt i kroppen og en lille nyfødt dreng, som jeg bare hungrer efter at være sammen med, så kan jeg næsten ikke håndtere for meget Gustav. Det er jeg rigtig ked af og det giver mig dårlig samvittighed. Men jeg synes han taler for højt, råber for meget, kaster med ting hele tiden. Det er sikkert mit system, der forsøger at skabe den famøse “boble” rundt om baby, fordi den første kontakt og relation er så vigtig. Jeg vil bare gerne ligge vandret og kramme og glo på Louie de her dage, men sådan er det altså ikke lige nu – og sådan er det vel oftest ikke anden gang.

Men alt i alt går det faktisk rigtig godt fire styk Bøcher Lindquists her tre dage inde i det nye liv. Reaktionerne skal nok komme – både Gustavs, mine og Mads? (der jo heller ikke får den samme tid med Louie, fordi han er dedikeret til Gus), men lige nu nyder vi bare, at Gustav har taget imod Louie med smil og kram og interesse. Og så tager vi en dag ad gangen.


16 svar til “Sådan har Gustav taget imod lillebror”

 1. Kom Gustav ikke og mødte Louie på hospitalet? Hvordan tog han det?
  Jeg må nok hellere tage det op til overvejelse, det der med at komme hjem sidst med baby, og lade storebror hilse på ham og byde ham velkommen, i eget hjem.

 2. Kom Gustav ikke og mødte Louie på hospitalet? Hvordan tog han det?
  Jeg må nok hellere tage det op til overvejelse, det der med at komme hjem sidst med baby, og lade storebror hilse på ham og byde ham velkommen, i eget hjem.

 3. Det synes jeg du skal overveje <3 Så er der heller ikke så mange andre indtryk, som et hospital helt sikkert vil give Atle. Vi var jo hjemme 3-4 timer efter fødslen, så det gav meget bedre mening at pakke taskerne og komme hjem og slappe af i stedet for at få folk forbi stuen på hospitalet

 4. Det synes jeg du skal overveje <3 Så er der heller ikke så mange andre indtryk, som et hospital helt sikkert vil give Atle. Vi var jo hjemme 3-4 timer efter fødslen, så det gav meget bedre mening at pakke taskerne og komme hjem og slappe af i stedet for at få folk forbi stuen på hospitalet

 5. tillykke med ham!! Vi fik virkelig et godt råd fra vores sundhedsplejerske for at undgå at den lille ny ikke er the bad guy.
  eksempel: hvis du sidder og ammer og Gustav kalder på dig, så sig: ‘ jeg kan ikke komme lige nu, for jeg sidder lige her’ , og ikke ‘jeg sidder lige med Louie’ for så er han synderen, og grunden til du ikke kan komme

 6. tillykke med ham!! Vi fik virkelig et godt råd fra vores sundhedsplejerske for at undgå at den lille ny ikke er the bad guy.
  eksempel: hvis du sidder og ammer og Gustav kalder på dig, så sig: ‘ jeg kan ikke komme lige nu, for jeg sidder lige her’ , og ikke ‘jeg sidder lige med Louie’ for så er han synderen, og grunden til du ikke kan komme

 7. Jeg blev selv mor for anden gang i oktober, jeg har i forvejen en fra juli 16. Jeg havde det præcis som du beskriver – jeg synes at den ældste var så irriterende! Det gav mig så dårlig samvittighed, at jeg ikke kunne rumme begge mine børn. Men det tog små 14 dage, så havde vi alle fundet en rytme. Jeg lod mormor tage storesøster på en overnatning, når min lunte var ikke eksisterende, for at det skulle være en god oplevelse for den store at lillebror kom til og ikke oplevede sure mor. Det fungerede rigtig godt og her små tre måneder senere kører det bare

 8. Jeg blev selv mor for anden gang i oktober, jeg har i forvejen en fra juli 16. Jeg havde det præcis som du beskriver – jeg synes at den ældste var så irriterende! Det gav mig så dårlig samvittighed, at jeg ikke kunne rumme begge mine børn. Men det tog små 14 dage, så havde vi alle fundet en rytme. Jeg lod mormor tage storesøster på en overnatning, når min lunte var ikke eksisterende, for at det skulle være en god oplevelse for den store at lillebror kom til og ikke oplevede sure mor. Det fungerede rigtig godt og her små tre måneder senere kører det bare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.