Sådan sætter du en fødsel i gang

Sådan sætter du en fødsel i gang

Konsultationen er sponsoreret

Jeg må simpelthen starte ud med at undskylde for min overskift, men kunne ikke dy mig! Selvfølgelig er der ikke en knap til at sætte fødslen i gang – og her et par timer efter besøg af jordemoder Heidi, er min fødsel jo heller i gang!

MEN der er nogle gode ting man kan gøre for sin krop for at sætte skub i det hele, hvis kroppen ellers er klar. Det er en fysisk og psykisk ?klargøring? af fødsel. Og jeg fik den store tur af Heidi (og Mads) i dag.

Det startede med, at jeg havde det super dårligt i går. Det føltes næsten som en lille influenza. Jeg måtte lægge mig ind i sengen og blive der, da Gustav kom hjem, for han var simpelthen for stort et indtryk. Jeg havde ondt i hovedet og kroppen og jeg var mærkelig mit og ked af det hele dagen. Mads var super god og jeg fik lov til at lukke mig inde. I dag ringede Heidi og spurgte, om ikke hun skulle komme forbi og checke om alt er, som det skal være.

Det viser sig, at jeg har nogle bakterier i mit tis, der kunne tyde på, at jeg har en mild blærebetændelse. Det kan i nogle tilfælde sætte fødslen i gang, hvorfor man normalt ville blive behandlet, men det er jo fint i mit tilfælde! Jeg har det desuden meget bedre i dag, så Heidi så ikke en grund til at skulle på antibiotika nu.

Bagefter mærkede hun først uden på maven – og var faktisk enig i, at maven ikke var så stor. Hvis hun havde været min jordemoder, så havde hun nok også sendt mig til scanning for at se om alt var OK (hvilket det jo heldigvis var!). Så fandt Mads hjertelyden, og da baby fylder ret meget derinde, så var den rimelig nem at finde. Det var faktisk et virkelig fint øjeblik og Mads så stolt ud, da han fandt den lille fyrs hjertebanken. Til sidst ville Heidi lige mærke indeni og det føltes blødt med en klar livmoder og en baby, der ligger godt nede. Hun lavede en hindeløsning – og så skulle vi videre til lidt mere behagelige ting 😉

Ud fra Heidis instrukser lavede vi en øvelse til at stabilisere mit bækken, der hedder ?Sidelying Release?. Jeg ligger og falder ligesom ud over sengekanten, mens Mads ?skubber? mit bækken og holder igen ved min skulder. Virkelig lækker ?let? følelse i kroppen – lidt som at være i vand, hvis det giver mening.

Bagefter fik jeg lov til at afspænde med tryk, som Heidi også beskriver og tegner i sin bog Meyermetoden. Hun instruerer ofte manden til at lave dem under veerne, hvor de er med til at ?grounde? kvinden, give hende tryghed og velvære. Generelt er hendes tilgang, at manden skal hjælpe så meget som muligt – også fysisk – så kvinden ikke føler, at det er hendes ansvar alene at komme igennem fødslen. Jeg har af gode grunde ikke prøvet disse tryk under en ve, men vi har en ambition om at gøre det. Det var simpelthen så rar og rolig en oplevelse. Det skal lige understreges, at det IKKE er nus, men faste og hårde tryk, som primært er det man kan håndtere under veer. Mads var en seriøs boss til det – jeg prøvede det på ham og jeg var simpelthen så dårlig! Haha, han rystede på hovedet og jeg gjorde det hele forkert. Han var bare i et helt andet mindset og gjorde det pissegodt. Det gør mig tryg og glad, at han går ind i det her med åbent sind og en ambition om deltage og gøre sit bedste for at hjælpe mig (og os) igennem den her fødsel.

Herefter skubbede Heidi til livmoder og baby med rebozo og hun viste os, hvordan vi kunne gøre uden hende. Nogle gravide derude, der har prøvet det? Det virker afspændende, smertelindrende og vefremmende – omend det også føltes lidt ?voldsomt? at få væltet en lille fyr rundt inde i maven og jeg havde en kraftig fornemmelse af at skulle tisse konstant!

Heidi endte faktisk med at være her i to timer. Herefter tog jeg et lavement – selv. I ved, saltvand man sprøjter op bagi for at få det hele til at.. køre. Hold nu kæft, det er nemmere sagt end gjort. Jeg tror, at jeg brugte 15-20 forfærdelige minutter på at tømme det skide lavement. Og laaaangt kortere tid på at tømme den anden vej.

Nu venner, er jeg helt færdig. Jeg har sover i en lille time og har det bare rigtig godt. Jeg er rolig og varm og glad i kroppen. Og det er vel det bedste udgangspunkt, HVIS jeg nu skulle gå i fødsel.

Next step er akupunktur, som jeg fik med Gus, da jeg var 40+3. Mine veer gik i gang samme aften!

Har I haft nogle gode oplevelser med fødselsmodning?


14 svar til “Sådan sætter du en fødsel i gang”

 1. Jeg fik igangsættende akkupunktur og hindeløsning, da jeg var 40+0 og vandet gik 48 timer og bum, en baby efter 58 timer!

 2. Jeg fik igangsættende akkupunktur og hindeløsning, da jeg var 40+0 og vandet gik 48 timer og bum, en baby efter 58 timer!

 3. Der er en vej frem, og det er ikke just det man har mest lyst til. Men samme øvelse som da i lavede baby, sex frigiver oxytocin, som stimulerer dine veer

 4. Der er en vej frem, og det er ikke just det man har mest lyst til. Men samme øvelse som da i lavede baby, sex frigiver oxytocin, som stimulerer dine veer

 5. Jeg fødte i Torsdags – efter 3 gange akupunktur, 4 (!!) hindeløsninger og til sidst tog de vandet. Jeg var 40+1, men har haft en rigtig bøvlet graviditet og har været moden i lang tid, så de ville gerne hjælpe mig rigtig i gang selv om jeg blot var en dag over termin.
  Så ikke det store held med »naturmetoden» her, men jeg tror helt sikkert man kan modne kroppen og gøre den mere klar.
  Pøj pøj med den forestående fødsel

 6. Jeg fødte i Torsdags – efter 3 gange akupunktur, 4 (!!) hindeløsninger og til sidst tog de vandet. Jeg var 40+1, men har haft en rigtig bøvlet graviditet og har været moden i lang tid, så de ville gerne hjælpe mig rigtig i gang selv om jeg blot var en dag over termin.
  Så ikke det store held med »naturmetoden» her, men jeg tror helt sikkert man kan modne kroppen og gøre den mere klar.
  Pøj pøj med den forestående fødsel

 7. Zoneterapi 11 dage over termin virkede så godt! Min pige var ude præcis 24 timer efter zoneterapien begyndte

 8. Zoneterapi 11 dage over termin virkede så godt! Min pige var ude præcis 24 timer efter zoneterapien begyndte

 9. Åh Rebozo er virkelig godt! Jeg fik det under min graviditet da jeg døjede med mit bækken. Jeg syntes det løsende op og gjorde mig mindre anspændt.
  Men held og lykke, han skal nok snart komme id ☺️
  Her hjalp en lang dag med 12 km i benene, god mad, en aften gåtur og hjem i seng med manden, 30 min efter endt akt kom første ve

 10. Åh Rebozo er virkelig godt! Jeg fik det under min graviditet da jeg døjede med mit bækken. Jeg syntes det løsende op og gjorde mig mindre anspændt.
  Men held og lykke, han skal nok snart komme id ☺️
  Her hjalp en lang dag med 12 km i benene, god mad, en aften gåtur og hjem i seng med manden, 30 min efter endt akt kom første ve

 11. jeg overvejer at bruge Meyermetoden og anskaffe mig bogen. havde du succes med det og hvor længe før skal man gå igang med øve teknikken? Jeg har 5 uger til termin og er lidt i tvivl om jeg kan nå at være med på den nemlig.

 12. jeg overvejer at bruge Meyermetoden og anskaffe mig bogen. havde du succes med det og hvor længe før skal man gå igang med øve teknikken? Jeg har 5 uger til termin og er lidt i tvivl om jeg kan nå at være med på den nemlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.