Er mor-politiet efter mig?


Der er sgu sket noget de seneste år på instagram. Eller måske har jeg bare opbygget mig en pissenice gruppe af læsere. I dag skal det nemlig handle om morpolitiet – noget de fleste instagrammere omtaler. Ja, endda hende pædagogen fra Go? Morgen Danmark nævnte, at morpolitiet er alt for hårde ved hinanden i denne juletid, hvor dilemmaer som slik, gaver, søvn, gæster og rutiner spiller en ekstra stor rolle.

Jeg må simpelthen bare sige, at jeg føler mig overvældende støttet af godt og vel 23.000 kvinder (og en håndfuld mænd), der næsten kun har god energi og søde beskeder at dele ud af.

Jeg tænkte på det i går, da jeg lagde en story op med et glas vin – og så i 9. måned! Jeg lagde det ikke op for at provokere. Jeg tænkte, at de fleste kunne finde på at drikke et glas i ny og næ! Der var et par enkelte der spurgte, om ikke alkoholfri vin smagte grimt. Det er jeg 110% sikker på, at den gør, så jeg valgte at drikke et vaskeægte glas vin. Derefter fik jeg cirka 10 beskeder med kvinder, der skrev ?du er modig! Gør dig klar til morpolitiet?!!.

Men ikke én besked fra noget ?morpoliti?. Ikke et hævet øjenbryn eller ?hvad gør du ved dit ufødte barn?-besked. Måske nogen tænkte det, men ingen følte behov for at dele det med mig.

Bevares, jeg får en kommentar her og der. ?Har du ikke Gustav hjemme, mens du er på barsel?? eller ?stakkels Gustav? eller noget i den dur. Men hvis nogle er uenige, så oplever jeg overvejende kommentarer, der ikke er ment som løftede pegefingre, men er skrevet for at udfordre min holdning eller for at forstå bedre. Og det er også okay, at vi ikke allesammen er enige! Bare fordi instagram ikke altid er et ekkoland, så behøver det jo ikke være fordi, at jeg er omgivet af morpoliti.

Jeg vil bare gerne sige tak og lad os skrue ned for diskurser om ?morpolitiet?, hvor kvinder er efter andre kvinder. Jeg oplever i høj grad kvinder, der støtter andre kvinder – og jo mere vi taler om det, jo bedre bliver vi til det, tror jeg. Uanset om de giver komælk eller sukker, om mor drikker et glas vin, kommer til at smække med døren eller putter deres børn forskelligt.

Kæmpe god karma og julestemning herfra i hvert fald.


6 svar til “Er mor-politiet efter mig?”

 1. Mødre i 2018 (eller skal vi ikke bare sige 2019?) burde da efterhånden også have forstået at et glas vin i ny og næ aldrig har skadet nogen – eller noget
  Men morpolitiet følger nok med, jo flere følgere man har….. så du er virkelig heldig!
  Ps. den der kommentar med om hvorfor du ikke har Gustav hjemme… puuuh, den havde sat mit pis i kog! &%#€%”

 2. Mødre i 2018 (eller skal vi ikke bare sige 2019?) burde da efterhånden også have forstået at et glas vin i ny og næ aldrig har skadet nogen – eller noget
  Men morpolitiet følger nok med, jo flere følgere man har….. så du er virkelig heldig!
  Ps. den der kommentar med om hvorfor du ikke har Gustav hjemme… puuuh, den havde sat mit pis i kog! &%#€%”

 3. HIGH FIVE for det her indlæg! Der er INGEN tvivl om at morpolitiet findes derude og i kvinder er skisme dumme ved hinanden engang imellem. gode Tanker. Håber vinen var lige hvad du Havde brug for? Kram herfra!

 4. HIGH FIVE for det her indlæg! Der er INGEN tvivl om at morpolitiet findes derude og i kvinder er skisme dumme ved hinanden engang imellem. gode Tanker. Håber vinen var lige hvad du Havde brug for? Kram herfra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.