Inspiration til madpakken

Inspiration til madpakken

Betalt samarbejde med Lidl

Flere af jer har spurgt, hvad vi giver Gustav med i madpakke i vuggestuen. Det er jeg ikke meget for at dele, fordi jeg ikke ser mig selv som super kreativ på Gus’ madfront. For mig skal det være nemt, så I finder ikke agurker udstukket som stjerner eller skinke skåret i sommerfugle. Og bemærk venligst, at det er SNACK madpakke, som vi giver ham med. Han får (heldigvis) rigtig frokost i vuggestuen, så jeg får lov til at lave den lidt nemmere madpakke, der bare skal lægge en bund efter lur.

Jeg går efter et koncept, der lyder hellere for meget end for lidt. Gus er lidt en snacker og spiser gerne lidt, men oftere. Derudover får han hele madpakken serveret på én gang (pædagogerne har ikke tid til at vælge den “rigtige” mad ud og derefter give ham fx. frugt), men så har han også lidt at vælge imellem.

Og jeg kan lige så godt være ærlig. Jeg er blevet dybt afhængig af Lidls økologiske snacks til børn af mærket Lupilu i Gustavs madpakke. Som I måske har set på min story, så har jeg i mange måneder fået lov til at prøve en masse forskellige snacks af og Gus ved lige præcis, hvilken ‘mussie’, ‘kæks’ og ‘bar’ han bedst kan lide. I øvrigt – de smoothies… Engang kunne jeg gi’ ham en smoothie i stedet for en anden snack, men nu sluger han jo en smoothie på 8 sekunder! Så smoothie får han primært med, hvis han har noget lidt tungere mad med også, da han kan sluge smoothies, som jeg sluger stenfrie vindruer (seriøst, jeg kan ikke stoppe, når jeg først er begyndt).

Og så lige en sidste note. Vi har endnu ikke fået en fryser i huset, så jer, der sidder og tænker, hvorfor jeg ikke bare fryser 200 pølsehorn og speltmuffins ned. That’s why (jeg fortæller mig selv, at jeg klart ville lave 50 speltmuffins HVIS jeg bare havde en fryser….). Og så lige en servicemeddelelse. Jeg laver normalt IKKE Gus’ madpakke på stel med guirlande på 😀 Men det gør sig nu pænere på billeder end Gustavs orange hundemadkasse fra IKEA.

Mandag:

Et stykke pizza fra aftenen før (don’t judge – I får i øvrigt ikke et billede af det måltid fordi #mandagmorgen), hjemmebagt fuldkornsbolle (forlanger i øvrigt et stående bifald for at have bagt) med smør og en ‘mussie’ fra Lupilu (ja, det er altså en smoothie ifølge Gus, hvis ikke I havde fanget den).

Tirsdag:

Æble i skiver, fuldkornsbolle med smør (som sagt ingen fryser, så dem finder I et par stykker af på listen), nogle ‘miavkæks ‘ i enten spelt eller havre fra Lupilu.

Onsdag:

Fiskedelle (fra tirsdagens aftensmad), agurkestænger og en smoothie fra Lupilu.

Torsdag:

Fiskedelle (der var lige en tilovers), miks af sød kartoffel, figne og æble samt en frugtbar fra Lupilu.

Fredag:

Halv banan, knækbrød med smøreost og spegepølse og et par kattekiks fra Lupilu.

Er det her meget eller lidt mad som snack? Jeg startede ud med skiver æble og en kiks, men pædagogen siger, at Gustav er sulten og hun flere gange har måtte smøre ham en skorpe. Jeg synes godt nok, at det lyder af ret meget mad kun til snack, men jeg har fundet ud af, at han gerne vil sidde 5 minutter i garderoben inden vi skal hjem og spise den mad, som er tilovers.

Jeg føler mig ret voksen og meget som en forælder, når jeg skal smøre madpakke. Men det tager vitterligt ikke mere end 3 minutter – og ligesom da Gus var helt lille, så benytter jeg mig af de nemme løsninger, når det giver mening. Ligesom mos på glas fungerede på min barsel, så fungerer ‘købesnacks’ super godt ind i vores fuldtidsarbejdende liv. Især når produkterne er økologiske og uden tilsat sukker som Lupilus.

Har I en go-to spise, som tit ender i madpakken?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.