Det skal du huske, når du rejser med en 2-årig

Det skal du huske, når du rejser med en 2-årig

Betalt samarbejde med Lidl

På tirsdag rejser vi til Canada. Holy shit. Midt i al nedpakningen af lejligheden skal vi også pakke til to uger i Canada, hvor vi er blevet inviteret til bryllup hos en god veninde. Rejsen falder lidt oven i det hele, men uanset hvad, så skal det nok blive en god tur – især fordi det bliver den sidste kun os tre. Og hvis vi synes, at det er hårdt kun at rejse med ét barn…..

Men i den anledning har flere spurgt mig, om jeg vil lave en huskeliste til tumlingens taske. Den er nemlig anderledes end sidst jeg lavede sådan en liste, fordi rejsen er længere og Gustav ikke længere er baby! Jeg har tænkt lidt over, hvad jeg finder vigtigt at tage med på flyveturen, men vil gerne opfordre jer til at byde ind i kommentarfeltet, hvis jeg har glemt noget virkelig vigtigt! Jeg har jo ikke fløjet så langt med Gustav før, så måske I har et godt tip.

Denne liste er kun til flyveturen og de første dage – den tager ikke højde for resten af turen, fordi det jo kommer an på rejsens formål, vejr og aktiviteter, så det får I nok ikke så meget ud af.

Det her skal du huske at pakke til flyveturen med din tumling:

1. Snacks: Gerne også lidt mere mættende snacks, der kan fungere som fx frokost, hvis ikke flymaden fornøjer. Gulerødder er oplagt til lidt større børn. Til Gustav tænker jeg nogle agurkestænger, en banan, en rugbrødsmad (der ikke sviner eller bliver dårlig) og rosiner. Frugtbarer og kiks fra Lidls eget børnemærke Lupilu har jeg også tænkt mig at pakke, fordi Gustav elsker dem og så tager det ham lidt tid at spise både bar og kiks – og derfor kværner han ikke tre barer og en halv pose kiks. Jo længere tid han er beskæftiget med at proppe i munden – jo bedre! Desuden er der et spisepapir lavet af rapsolie og kartoffelstivelse, som sidder uden på baren (som mange tror, at man skal tage af først!), som gør, at han ikke får fedtede fingre – win når man sidder i et fly.

2. Drikkedunk: Det er lidt nemmere at få vand i drengen og ikke PÅ drengen, hvis det er fra en drikkedunk og ikke en flaske eller et glas. Det fungerer fint siddende i stuen, men i et fly med turbulens og med lidt plads, der er det en god idé at begrænse mængden af vand, der kommer ud. Man magter jo ikke en gennemblødt dreng 30 minutter efter man er lettet…

3. Skiftetøj: Apropos punkt nummer to, så husk skiftetøj. Gus kommer helt sikkert til at hælde ketchup eller cola ud over sig selv og så er det meget rart, at han slipper for at sidde med det i de efterfølgende 10 timer. Gerne et par sæt med både lange og korte ærmer, da man aldrig ved om det er koldt eller varmt på flyet.

4. Bleer: Obviously. Men tag hellere for mange end for lidt med, så du også har til de første dage på rejsen, hvor I måske ikke lige har ramt et supermarked endnu. Jeg har hørt om nogle, der pakker bleer til hele rejsen, fordi de er bange for, at de ikke kan finde bleer uden parfume og andet stads, som vi jo er vant til hjemmefra. Så meget går jeg ikke op i det og jeg tror, at Gus’ røv overlever i 2 uger.

5. Et par stofbleer: Til alt mellem himmel og jord. When in doubt, use a stofble.

6. Engangshagesmække: Jeg har fået engangshagesmække fra Lupilu med 10 styk i en pakke og det er jo DET SMARTESTE. Jeg tror, at jeg tager et par stykker med i håndbagagen og en ekstra pakke i kufferten. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke har haft dem med på tidligere rejser, hvor jeg har brugt stofbleer, som jo bliver beskidte og fylder og lugter i tasken. Engangshagesmække er smarte både i flyet og til resten af rejsen, når man fx spiser ude eller ikke får vasket.

7. Vådservietter: Vi har en lille pakke med 20 vådservietter fra Lupilu, som er helt genial til flyturen. Den store pakke indeholder 100 styk, og er en ordentlig krabat – og selvom jeg snildt får brugt sådan en stak på en uge, så fylder den for meget i tasken og 20 styk er fint til en flyvetur (ik?). Og så koster de seriøst kun en 5’er OG de er Astma og Allergi- og Svanemærket.

8. Engangspusleunderlag: Det fylder jo ikke meget at have én eller to i tasken, og hvis Gustav laver én af sine lortebleer på flyet – eller ja, anywhere, så gælder det bare om at have et ordentligt underlag (og en god håndsæbe eller sprit – deraf punkt 9…). Derhjemme bruger vi stofbleer, som vi lægger til vask, men jeg har ikke rigtig lyst til at lægge sådan en omgang tilbage i tasken efter skiftning. Som de andre pusleting nævnt på listen, så har vi pusleunderlag fra Lupilu. Ligesom hagesmækkene er de LANGT billigere end mange andre mærker, der sælger engangs-baby-stuff.

9. Håndsprit i lille tube: Med udgangspunkt i de ovenstående 4 punkter, så tror jeg ikke, at dette punkt behøver yderligere forklaring.

10. Et par bleposer til lortebleerne: Bare på grund af næstekærlighed.

11. Dyne og bamse: (evt. pude): Selvom man skal et varmt sted hen, så tror jeg det er vigtigt, at man har sin dyne med til at putte – og så skal Gustav selvfølgelig have sin “fuff” (kaninbamse) med også. Jeg tager hans babydybe (og ikke juniordyne) med, så den kan foldes i en taske. Hvis du er en meget uheldig type, så kan du tage et ekstra betræk med, men det er trods alt begrænset HVOR meget, der kan være i sådan en taske.

12. Suttesnor: Nu tænker du måske – “men min Linnea Stephania bruger sgu da ikke suttesnor længere?!” Nej, men i et fly er den GULD værd. Så snart den sut er tabt på gulvet, så er den så godt som væk med alt det lårt, som man har med til de små.

13. Legeting: Det er ret individuelt, hvad børn synes er sjove. Gustav er meget til biler og billedbøger. Jeg vil fraråde memory-spil, puslespil eller LEGO for – ligesom med sutten, så skal du bare tabe én brik og den er for evigt forsvundet. Gustav er en meget heldig fyr, fordi hans farmor altid laver en rejsegavepose, så han får en pose med 6-7 små gaver, som han må åbne i løbet af turen. Det fungerer ret godt, fordi han bliver stimuleret med noget nyt på hele turen. Som sagt, så er han meget forkælet og det er ikke et must. Dog kan legetingene kan jo bare være små – fx en Pixibog.

14. Gurli: Download en helvedes masse Gurli Gris, Peter Pedal eller hvad der nu lige fanger dit barn. Vi har et par gange glemt at downloade det (da vi normalt bare går på YouTube). Det er fint nok på en 3-timers flyvetur, men hele vejen til Canada uden Gurli? No fucking way.

15. Børnepanodil: Du ved aldrig, hvad der sker på sådan en tur og det er altså meget rart, at have noget Panodil ved hånden, hvis Gus skulle få ondt i ørerne eller blive småsyg. Han skal selvfølgelig have en ordentlig behandling, når vi er fremme, men på flyet er der jo ikke så meget andet at gøre end at dope lidt.

16: Oppustelig sovepude til børn: Okay, den her er klart nice to have og er ikke på “need to have” basis. Men vi skal have os en oppustelig pude med, som ikke fylder mere end en lillebitte sovepose, når den er foldet sammen. Når man puster den op (ved hjælp af pumpe), så udfylder den hullet mellem sædet og sædet foran dig, så Gustav kan ligge ned og sove. Vi har nemlig købt et sæde til ham, selvom han endnu ikke er 2 år når vi rejser, fordi TÆNK hvis han skulle sidde på skødet hele vejen! Han kan selvfølgelig ikke ligge helt udstrakt, men det er klart bedre end at ligge på langs over mig eller Mads, hvis vi gerne vil have lidt frihed.

Det hører godt nok ikke til pakkelisten, men vi har altid en paraplyklapvogn med ud til gaten. Hvis Gus ikke sidder i den, så er den god til at læsse alt ens habengut, når man er i lufthavnen.

Det er lidt ironisk, at jeg laver sådan en liste med ting, som man skal huske at pakke, fordi Mads og jeg næsten ALDRIG får pakket andet end os selv og Gustav, når vi skal ud af døren. Hvor har vi fået et utal af bleer (der enten er for store eller for små), vådservietter, skiftetøj og figenstænger af både venner og fremmede, fordi det åbenbart altid kommer bag på os, at Gustav har lavet en lort eller er lidt sulten. Men til mit forsvar, så er jeg lidt bedre til at planlægge rejser og pakke til det – og så er det vores 6. rejse med Gustav, så vi har efterhånden lært af vores fejl og fundet nogle rutiner.

Ellers har jeg bare tilbage at sige: dyb indånding, træk vejret og tag det som det kommer. Det har jeg selv ret svært ved, fordi jeg tænker så meget over, hvad andre mon tænker om mig og Gustav. Jeg har kun mødt smilende medpassagerer, som tager Gustav med et smil – både når han er træls og nuttet. Og hvis du udstråler overskud og ro, så tror jeg, at det smitter af på barnet.. eller det messer jeg til mig selv, når der er lidt turbulens og jeg er ved at skide i bukserne, og slet ikke føler mig voksen nok til at håndtere andre end mig selv og slet ikke et barn!

I ved hvad de siger: just smile and wave, smile and wave. Det hele kommer til at spille – og hvis ikke, so be it.

God tur!

P.S jeg beklager de rystede billeder, men der er så meget krudt i røven på den dreng, at det synes helt umuligt at tage et fokuseret billede!