En stjålet klapvogn, en DBA-annonce og en civilbetjent senere

En stjålet klapvogn, en DBA-annonce og en civilbetjent senere

Den her historie om vores klapvogn er simpelthen så vild. Det er den, fordi den handler om mere end bare en klapvogn. Den handler om medmenneskelighed, tålmodighed, betænksomhed og dedikation – og selvfølgelig en lillebitte smule held 😉

Historien starter mandag aften, da en sød pige fra vores opgang lægger mærke til, at vores klapvogn har stået ude på gaden, da hun kom hjem fra arbejde og nogle timer efter var den væk. Hun har dog kunne se på instagram, at vi har været i sommerhus – så har vi mon været og hente den?

Det har vi ikke og vi begynder straks at undersøge, hvorfor den stod på gaden til at starte med. Den mest plausible forklaring er, at vi har haft en tekniker i opgangen, som har skulle komme til i teknikskabet og har flyttet vores barnevogn ud af opgangen og ud på gaden – og har glemt at flytte den ind igen efter han var færdig.

Så der, midt på Vesterbro, stod der en Cybex klapvogn til mange penge, som var lige til at happe. Og det blev den, fordi den var væk senere samme aften, hvorefter hun skrev til mig.

Mads og jeg tænkte, at den var long gone. Et eller andet sted håber man vel, at det trods alt er en mor, der er lidt langt ude, men som har brug for en vogn til sit barn. Jeg vælger at lægge en efterspørgsel ud på instagram – den har nemlig lidt hvid maling på kalechen og et klistermærke med ?Engby Barnevogne? på stellet, så måske nogle så den til salg eller stå på Vesterbro et sted. Fem minutter efter har den mest betænksomme følger fundet en barnevogn til salg på DBA, der ligner vores på en prik med hvid maling og klistermærke. Opslaget var fra 30 juni (hvor den jo ikke var stjålet!), så vi har helt forvirrede. Det viser sig, at man sagtens kan lave et opslag og så ændre alt indholdet uden at datoen ændrer sig. Så et lille tip, hvis du leder efter noget stjålet til salg – kig også på opslag senere end den dag, det blev stjålet.

Vi vælger at skrive til brugeren gennem min mors DBA profil, og hun fortæller os, at den stadig er til salg – selvfølgelig uden kvittering 😉 ?Hun? har sat den til salg for kun 2000 kr! Og i øvrigt kaldt det en Cybex Engby, da personen tydeligvis ikke aner, hvilken model det er eller hvad den er værd! Imens vi venter på at brugeren svarer om hun kan mødes samme dag (klokken var 21.00 allerede på det tidspunkt), så vi kan ?købe? vognen (som i øvrigt kun kunne købes med cool cash) har Mads fået fat i politiet. Og de tager det sgu gravalvorligt! Ikke noget med ?jamen I har jo ikke meldt den stjålet? eller ?I kan jo ikke bevise, at det ikke er deres?. Tværtimod bliver vi sendt videre til den SØDESTE civilbetjent, som patruljerer på Amager og er så klar til at hjælpe! Han har godt nok fri omkring 22, men mon ikke vi får det fikset inden da..

Endelig svarer brugeren, at vi kan mødes på Islands Brygge station klokken 22.15 (det havde vi jo aldrig gjort i den virkelig verden!). Så imens vi er ved at skide i bukserne hos mine forældre i Birkerød, står vores undercover-betjent og udgiver sig for at være Mads og venter på tyven. Klokken 22.45 skriver betjenten, at personen endnu ikke er kommet – så vi mister håbet og tænker, at de sikkert har mistænkt noget og tænker i øvrigt, at vores kære politimand gerne snart vil hjem og ikke har tid til at vente. Med politiet i røret svarer brugeren på DBA, at ?de? er på vej i metroen ?med to hunde?, så vi kan genkende dem. Holy shit, hvem ved sine fulde fem mødes med et ukendt antal mennesker med to hunde på en station klokken 23! Klokken 23 (altså efter vores civilbetjent har ventet i 45 min) sms?er han, at han kan se dem. Og så er der bare silence i en halv time……

Klokken 23.30 ringer han til Mads. Med vores barnevogn i bagagerummet og to narkomaner, der var blevet anholdt for en masse andet end at stjæle vores vogn – det har vi trods alt ikke bevist endnu. Han kendte dem i forvejen og smilede lidt ved synet af et rimelig brugt par, der tydeligvis ikke har børn, kommer gående med to hunde – og en knalddyr klapvogn.

Og lige for at toppe det hele? Betjenten er tilknyttet Bellahøj, men det er jo lidt langt for os at tage for at hente vognen. Så han kører gerne rundt med den til mandag, så kan han køre forbi Deloitte og give den til os.

OH MY F?ING GOD!

Hvor har vi været omgivet af betænksomhed og held og gode hjerter. Det er trods alt bare en klapvogn! Og vi har jo forsikringer, men det blev en principsag for os at få den tilbage. Vi er ikke i tvivl om, at politiet i København har andet at tage sig til end at vente på en mørk station i en time (efter de har fået fri) for at få en skide klapvogn af to tyve.

Så et kæmpe tak. Tak til dig, der lige tog dig 3 minutter på at søge på DBA om du kunne finde netop vores vogn – det held havde vi ikke selv med at finde den. Og tak tak tak til politiet, der tog os alvorligt og sendte os videre til den helt rigtige mand. Og tak civilbetjent, fordi du gik ind i netop vores (i dit aspekt sikkert ligegyldige) sag og hjalp os, mens vores hjerter sad oppe i halsen. For fanden, hvor skal I have et tak!

Her til sidst kan jeg ikke andet end at bringe held og god karma jeres vej 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.