10 lydbøger til sommerferien

10 lydbøger til sommerferien

Jeg har altid læst meget – gerne tykke romaner med flere bøger i serien, så jeg ikke skulle give slip på historien og karaktererne, når jeg var færdig med en bog. Så blev jeg mor. Jeg tror ikke jeg har læst en bog siden jeg blev mor – helt seriøst, hvornår skulle man have tid til det? Men jeg har stadig behovet for at drømme mig væk i et andet univers og er derfor blevet meget glad for lydbøger. Selvom det ikke er HELT det samme, så glæder jeg mig til cykelturen frem og tilbage fra arbejdet, hvor jeg får lidt tid til at lytte til min lydbog.

Derfor har jeg været lidt lydbøger igennem de sidste to år. Og det kan selvfølgelig være svært at give anbefalinger videre, når det lidt afhænger af, hvilken genre man er til. Jeg er ikke så kræsen, men er ikke så meget til biografier – så dem finder I ikke må listen. Men hvis du er til biografier/personlige fortællinger – især dem, der er ret hårde at læse og som giver knuder i maven og tårer i øjnene, så har jeg flere gange fået anbefalet:

Kære Zoe Ukhona – Pelle Hvenegaard
Den der lever stille – Leonora Christina Skov

Men det har jeg slet ikke haft lyst til. Al respekt til deres kampe og at de deler dem, men jeg har ikke overskuddet til at kaste mig ud i dem – endnu i hvert fald.

Nå, men let’s get to it. Her kommer 10 gode lydbøger til din sommerferie i ikke prioriteret rækkefølge, som ikke er beskrevet i dybden, da jeg er sikker på, at der er andre steder på nettet, hvor man kan læse om handlingen. Her er blot mine anbefalinger og et par ord tilknyttet:

Alt det lys vi ikke ser (Anthony Doerr): En god roman fra 2. verdenskrig, hvor man følger to børn fra hhv. Tyskland og Frankrig. Den er måske lidt svær at komme ind i, i starten, men jeg blev bidt af den gode historie efter nogle kapitler.

Sandheden om Harry Quebert Sagen (Joël Dicker): Både denne og efterfølgeren “Bogen om Baltimore familien” (der har den samme hovedperson, men handler om noget helt andet) er i krimi/roman-genren. Ikke intens krimi, som vi kender den, men mere om kærlighed, familiekonflikter og jalousi.

Moderisk Bedrag (Dan Brown): Virkelig nem krimi, som nogle måske vil synes er lidt for “hollywood”, men nogle gange må det godt være bøger der er underholdene og nemme at gå til 🙂

Papmaché reglen (Hella Joof): Du har helt sikkert læst den. Og hvis ikke, så på med lyttebøfferne NU! Hella er en legende. Bonusinfo: Hun læser selv sin bog op, hvilket gør den endnu sjovere.

Løbende Tjener (Dennis Jürgensen): Nummer ét i serien om Roland Triel. Jeg har også læst de to andre “Dansende røde bjørne” og “Hviskende Lig”, som også er fantastiske. Kan virkelig anbefale dem, hvis du er til klassisk krimi, hvor man ikke aner, hvem der er morderen før helt til sidst. Jeg har altid læst Dennis Jürgensen, da jeg var yngre, men han skriver også virkelig godt til voksne!

Vindens skygge (Carlos Zafon Ruiz): Jeg elsker alle hans bøger! Det er en fantastisk blanding af roman, uhygge, mystik. Der er ikke andet at sige end gør det! Virkelig et gribende univers og spændende historier.

Hulebjørnens Klan (Jean M. Auel): Okay, de her bøger er ikke for sjov – for der er nemlig 6 kæmpe tykke bøger at gå i krig med. Serien hedder Jordens Børn og jeg startede ud med dem, da jeg var yngre. Dengang hvor jeg havde tid til at læse i “rigtige” bøger. Senere har jeg hørt nogle af bøgerne på lydbog. En virkelig fantastisk fortælling om neandertaleren Ayla, som mister sin familie i et jordskælv. Forfatteren har sat sig intenst ind i historien under den sidste istid og er baseret på dybdegående research om den tid. Det betyder også, at bøgerne godt kan blive lidt nørdede og dybdegående i forhold til værktøjer, huler, ritualer osv., som man har fundet ud af, at neandertalerne brugte. Men selv historien er rørende, hård, sjov og virkelig gribende. Jeg ved godt den lyder lidt… nørdet, og man skal selvfølgelig være til historiske romaner, men de har virkelig sat sig i mig.

Afsporet (Michael Katz Krefeld): En krimiserie (kan I godt fornemme det dér med en hang til serier?) hvor man følger en lidt afdanket betjent Ravn. Meget spændende og jeg alppede bog et i mig og er pt. i gang med nummer to i serien “Savnet”.

De næste to bøger har jeg ikke læst, men har hørt om dem og har sat dem på min læseliste:

Jytte fra Marketing er gået for i dag (Morten Münster): Den eneste faglige bog på denne liste. Det skyldes primært, at jeg endnu ikke er kommet langt nok væk fra studiet til at kunne håndtere faglige bøger – og så fordi jeg bruger bøger til at drømme og forsvinde væk i en anden verden. Det gør jeg nok ikke med denne bog, men den lyder alligevel interessant. Den handler om adfærdsdesign og hvordan vi kan ændre medarbejderes (og folks generelt) adfærd ved at gøre tingene på en ny måde.

Hvor der er fugle (Maren Uthaug): Jeg er faktisk blev foreslået denne på instagram, men skal lige være færdig med min krimi før jeg går i gang. Det lyder til at være en lidt skør slægtroman om kærlighed og indavl. Jeg håber på en god historie, der skildrer mennesker og livet og som kan få lidt følelser frem i mig.

Som I kan se, så er jeg mest til krimier og romaner. De skal gribe mig enten på grund af følelserne eller spændingen. Har du en bog, som du kan anbefale, så smid endelig en kommentar 🙂

ENJOY!


14 svar til “10 lydbøger til sommerferien”

 1. Tak for anbefalinger! Jeg fik købt mig en ny, stor bog til første sommerferie med min lille dreng. Mega optimistisk og – må jeg erkende – naivt

 2. Tak for anbefalinger! Jeg fik købt mig en ny, stor bog til første sommerferie med min lille dreng. Mega optimistisk og – må jeg erkende – naivt

 3. Jeg kan virkelig anbefale krimi-romanserien af søskendeparret Hammer. Jeg er i gang med bog nummer 5, og jeg er helt solgt! Har dog ikke kunne finde dem som lydbøger endnu.

 4. Jeg kan virkelig anbefale krimi-romanserien af søskendeparret Hammer. Jeg er i gang med bog nummer 5, og jeg er helt solgt! Har dog ikke kunne finde dem som lydbøger endnu.

 5. Tak for dine gode anbefalinger. Jeg er selv helt pjattet med lydbøger og hører dem bl.a også på cykelturerne frem og tilbage til arbejdet.
  Hvis du ikke har lyttet Jo Nesbø’s krimier omkring politimanden Harry Hole, så gør det! De er virkelig virkelig gode. Den første hedder Flagermusmanden og der er indtil videre 11 bøger i serien.

 6. Tak for dine gode anbefalinger. Jeg er selv helt pjattet med lydbøger og hører dem bl.a også på cykelturerne frem og tilbage til arbejdet.
  Hvis du ikke har lyttet Jo Nesbø’s krimier omkring politimanden Harry Hole, så gør det! De er virkelig virkelig gode. Den første hedder Flagermusmanden og der er indtil videre 11 bøger i serien.

 7. Hej Lene. Tak for din kommentar! Jeg har læst flere af Jo Nesbø, han er også virkelig god. Lidt mere ‘makaber’ i sine historier end fx Michael Krefeld, men jeg synes også han skriver så godt!

 8. Hej Lene. Tak for din kommentar! Jeg har læst flere af Jo Nesbø, han er også virkelig god. Lidt mere ‘makaber’ i sine historier end fx Michael Krefeld, men jeg synes også han skriver så godt!

 9. Det ER altså ikke helt det samme med lydbøger – man skal koncentrere sig lidt mere for at ikke at svæve væk i tankerne. Men det er perfekt, når man får sat lidt tid af og kommer ind i bogen uden at blive distraheret

 10. Det ER altså ikke helt det samme med lydbøger – man skal koncentrere sig lidt mere for at ikke at svæve væk i tankerne. Men det er perfekt, når man får sat lidt tid af og kommer ind i bogen uden at blive distraheret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.