The baby – og grunden til at instagram blev sat på pause #3

The baby – og grunden til at instagram blev sat på pause #3

Lad mig starte med at sige – Mads og jeg har ikke så meget held med at planlægge graviditeter. Gustav var jo en fuldstændig overraskelse – der var gået et eller andet galt i min cyklus-app for jeg kunne slet ikke få det til at passe. Kender du godt sådan en cyklus-app? Jeg har brugt den siden 2011, da jeg stoppede på p-piller. Jeg har en meget regelmæssig cyklus, så den har fungeret fint som semi-prævention (LÆS YOUNG LADIES: hvis du for alt i verden ikke vil være gravid, så er det ikke et præventionsmiddel! Vi har brugt den velvidende, at skulle jeg blive gravid, så går det nok – og ja, det er jo også sket to gange ;-).

I denne omgang er overraskelsen ikke lige så stor for vi havde snakket om, at en baby i 2018 ville være meget passende. Måske hellere slutningen end starten, så Gus er blevet lidt ældre og er mere selvkørende. Efter vi ligesom havde taget snakken blev jeg lidt mere loose med min cyklus-app og i marts checkede jeg den ikke. Altså, mængden af sex i husstanden er begrænset alligevel, så hvad er chancen for, at det skal ske den første gang, jeg ikke holder øje med noget som helst? Men den var der – i første “forsøg”, som ikke engang var et forsøg.

Jeg vil gerne ærligt indrømme, at jeg ikke reagerer som de fleste nok gør, når de finder ud af at de er gravide med manden i deres liv. Jeg bliver simpelthen så paf, og så græder jeg. Det gjorde jeg også med Gustav. Det er jo ikke fordi, det er en dårlig nyhed, men det er bare så overvældende og vi har ikke prøvet at “kæmpe” for det – begge graviditeter er kommet så pludseligt. Jeg brugte nogle uger på at tude og vrisse af Mads. “Det er jo ikke dig, der skal tage et år ud af kalenderen, det er så nemt at blive far, det er jo ikke dig, der skal føde”. Stakkels, stakkels Mads, der bare har været så glad for den gode nyhed helt fra starten og så skulle høre på sin sure, forkælede kone. For det kan jeg jo godt se – her er vi omgivet af venner og bekendte, der skal gå til prøver, der skal stikke sig selv, der skal blive gravide på en briks eller i et glas. Hvor er vi heldige og jeg sætter stor pris på, at jeg ikke har skulle kæmpe med det. Og helt ærligt, om baby kom til verden i marts eller september… Jeg skal nok få større problemer i mit liv og i dag glæder jeg mig over, at det hele er gået så “nemt” og jeg glæder mig til hele processen igen.

De skide horm….Zzzz… undskyld, hvor kom jeg fra?

Jeg drømte en nat, at jeg var gravid. Jeg vågnede og følte, at jeg var gravid. Jeg mærkede ikke noget bestemt – ikke ømme bryster eller kvalme. Bare en mavefornemmelse. Der var en uge til min menstruation, men jeg forsøgte mig med en test, som selvfølgelig var negativ. Jeg ventede til dagen efter, at min mens skulle være kommet og en meget, meget svag streg kom til syne. Jeg viste den til Mads og vi overbeviste os selv om, at den ikke talte (se billede nr. 1). Og så ventede jeg 3-4 dage til og tog endnu en test, hvor kontrolfeltet gik i stykker – og jeg havde ikke en ekstra. Jeg lod nogle dage gå, og da jeg var 8 dage over tog jeg så endnu en test, som stadig var svag i farven (se billede nr. 2), men Mads og jeg havde vist fanget den der. Den var god nok.

Jeg havde ingen kvalme. Ingen ømme bryster – jeg kunne absolut ingenting mærke i min krop. Vi tog til Barcelona og sagde det til mine forældre, men vi advarede dem om, at det måske slet ikke var noget, for jeg havde ikke de normale symptomer. Derfor tog vi en tidlig scanning i uge 5 – og ganske rigtigt. Der lå en lille jellybean med hjertelyd derinde.

Og så kom uge 6. Av, av, av. Jeg var lagt ned. Jeg kunne ikke passe mit eget barn, fordi min kvalme var så massiv. Og magen til træthed og udmattelse! Jeg kastede ikke op, men fik ikke meget indenbords. Og jeg forstår simpelthen ikke, at det er muligt for kvinder at arbejde i de her tre første måneder. Én ting er kvalmen, men til tider følte jeg det næsten fysisk umuligt at blive siddende, vågen, på min stol. Måske synes jeg, at det har været så hårdt i denne omgang i forhold til første graviditet, fordi Gustav har været her, som jo har krævet noget af mig. Jeg har ikke kunne lytte til mine egne behov altid, som jeg kunne første gang.

Og så kom omgangssygen. Gustav var syg i 4-5 dage. Spiste ikke noget og kastede op 3 gange – en meget mærkelig omgangssyge, som normalt varer i 24 timer med fart på i begge ender. Da jeg blev smittet med det ugen efter (da jeg var i uge 8) troede jeg virkelig, at det kunne det lille væsen inden i mig ikke holde til. Mads er lidt mere pragmatisk og meldte ud, at “jeg jo ikke er den eneste gravide, der har haft omgangssyge”. Det kan jeg jo have ret i 😉 Men i den uge kom jeg ned under 50 kilo, nogle kilo under min vægt inden jeg blev gravid, og havde ingen energi tilbage i min krop. Det var her, lige da jeg havde min første dag uden kvalme efter 5 dage uden mad, at jeg fik hold i ryggen og var lagt ned i et par dage til.

Min mor kom ind i lejligheden og hjalp til. Jeg tudede af træthed, kvalme, udmattelse, hormoner. Hvor må jeg have været ynkelig! Men det er virkelig den hårdeste uge, jeg kan huske at have haft.

Vi var meget spændte på nakkefoldsscanningen efter en lidt tumult start. Men den var heldigvis rigtig, rigtig fin. I dag har jeg fået min appetit tilbage. Kvalmen kan godt komme snigende om aftenen, hvis jeg ikke har spist nok om dagen, men ellers har jeg bare en ustyrlig trang til alt sødt. Jeg er nu i 13. uge og er kommet tilbage på min vægt inden jeg blev gravid og nu går det forhåbentlig kun fremad.

Hvorom alting er, så har de her tre måneder været præget af en masse bøvl, sygdom, træthed, travlhed (med huskøb oven i hatten) – og derfor blev instagram sat på pause. Jeg har glædet mig til at fortælle jer hele historien fra de sidste måneder og er så glad for, at kunne dele tykt og tyndt med jer igen 🙂

I næste uge tager vi os nok en kønsscanning – det bliver spændende! Jeg er dog blevet introduceret til “nub theory” af Emilie og har selv mit eget bud. Måske I også vil gætte med 😉


46 svar til “The baby – og grunden til at instagram blev sat på pause #3”

 1. Det er slet ikke et dumt spørgsmål. Man regner typisk fra sin sidste menstruations første dag, som typisk ligger 2 uger inden ægløsning (og det tidspunkt hvor man reelt bliver gravid. Det vil sige, at når man siger, at man er gravid i 40 uger, så er man faktisk kun gravid i 38 af dem

 2. Det er slet ikke et dumt spørgsmål. Man regner typisk fra sin sidste menstruations første dag, som typisk ligger 2 uger inden ægløsning (og det tidspunkt hvor man reelt bliver gravid. Det vil sige, at når man siger, at man er gravid i 40 uger, så er man faktisk kun gravid i 38 af dem

 3. Jeg er overbevist om, at I skal have en lille pige. Min egen mor og kusine har begge været rigtig syge pga. graviditeten de første måneder de gange, hvor de har skullet føde en pige og slet ikke på samme måde, da de skulle føde en dreng. Jeg krydser i hvert fald fingre for en lillesøster til Gustav

 4. Jeg er overbevist om, at I skal have en lille pige. Min egen mor og kusine har begge været rigtig syge pga. graviditeten de første måneder de gange, hvor de har skullet føde en pige og slet ikke på samme måde, da de skulle føde en dreng. Jeg krydser i hvert fald fingre for en lillesøster til Gustav

 5. Tell me about it…
  Er 9 uger henne lige om lidt, og med en snart 2-årig. Jeg mærkede INGENTING de første to uger efter jeg tog testen, men nu skal jeg ellers lige love for at kvalmen og trætheden har meldt sig. Føler at jeg har haft tømmermænd i tre uger… Må gå udenfor og trække frisk luft på arbejdet, både pga. kvalme og træthed, men man skal jo for pokker lades som ingenting på arbejdet

 6. Tell me about it…
  Er 9 uger henne lige om lidt, og med en snart 2-årig. Jeg mærkede INGENTING de første to uger efter jeg tog testen, men nu skal jeg ellers lige love for at kvalmen og trætheden har meldt sig. Føler at jeg har haft tømmermænd i tre uger… Må gå udenfor og trække frisk luft på arbejdet, både pga. kvalme og træthed, men man skal jo for pokker lades som ingenting på arbejdet

 7. I det mindste er man ikke alene om at have det sådan og det trøster da lidt, at det er naturligt! Jeg sagde det til mit team og min chef i uge 6, for jeg ser dem meget og har skønne kollegaer, så det var så naturligt at sige!

 8. I det mindste er man ikke alene om at have det sådan og det trøster da lidt, at det er naturligt! Jeg sagde det til mit team og min chef i uge 6, for jeg ser dem meget og har skønne kollegaer, så det var så naturligt at sige!

 9. Jeg er ingen nub ekspert, men jeg tror I skal have endnu en dreng udfra det billede ☺️
  Stort tillykke med gravititeten, og med at du overlevede den første tid

 10. Jeg er ingen nub ekspert, men jeg tror I skal have endnu en dreng udfra det billede ☺️
  Stort tillykke med gravititeten, og med at du overlevede den første tid

 11. Uh elsker at gætte sådan noget. Min mave fornemmelse sagde dreng under min graviditet, men på vores nf billede var jeg overbevist om en pige ud fra nub og kraniet. Og der lå sørme også en pige (som nu er 8 mdr).
  Ud fra nub ville jeg gætte på en pige, men kraniet kunne godt ligne en dreng

 12. Uh elsker at gætte sådan noget. Min mave fornemmelse sagde dreng under min graviditet, men på vores nf billede var jeg overbevist om en pige ud fra nub og kraniet. Og der lå sørme også en pige (som nu er 8 mdr).
  Ud fra nub ville jeg gætte på en pige, men kraniet kunne godt ligne en dreng

 13. Bare fordi jeg ikke har problemer med at blive gravid må jeg da gerne fortælle, hvordan jeg har det med det? Og jeg nævner da netop, at det er forkælet at være overvældet over tidspunktet, når så mange andre kæmper med overhovedet at lykkes.

 14. Bare fordi jeg ikke har problemer med at blive gravid må jeg da gerne fortælle, hvordan jeg har det med det? Og jeg nævner da netop, at det er forkælet at være overvældet over tidspunktet, når så mange andre kæmper med overhovedet at lykkes.

 15. jeg har været i reagensglasbehandling! … naturligvis må man føle, hvad man føler og også skrive om det!! jeg tænker mere det er måden det gøres på, der kan støde (vi ved jo godt hvilke tanker folk kan have, så det kommer jo ikke bag på os, selvom det naturligvis lige kan trigge en del at blive mindet om det) og jeg synes du gør det på en fin og ydmyg måde

 16. jeg har været i reagensglasbehandling! … naturligvis må man føle, hvad man føler og også skrive om det!! jeg tænker mere det er måden det gøres på, der kan støde (vi ved jo godt hvilke tanker folk kan have, så det kommer jo ikke bag på os, selvom det naturligvis lige kan trigge en del at blive mindet om det) og jeg synes du gør det på en fin og ydmyg måde

 17. Hvor er det sjovt at læse det du skriver, for det kunne være mig selv der havde skrevet det hele! Jeg har i forvejen en lille søn der nærmer sig at blive halvandet år, og om 4 uger lander lille søster – begge børn er kommet til i første forsøg, og som du skriver var det slet ikke forsøg. Virkelig priviligeret, og noget man ikke tør sige for højt i denne tid, hvor så mange par går gennem fertilitetsbehandling. Men sådan ligger landet nu, og havde også en voldsom kvalme og træthed jeg ikke troede jeg skulle overleve de første måneder, og nu sidder vi her og venter på hun kommer til verden, og undervejs i graviditeten har vi også købt en byggegrund, og vores hus er nu igang med at blive bygget. Jeg kan blive så forundret over, hvor meget ens eget liv kan ligne en andens til tider

 18. Hvor er det sjovt at læse det du skriver, for det kunne være mig selv der havde skrevet det hele! Jeg har i forvejen en lille søn der nærmer sig at blive halvandet år, og om 4 uger lander lille søster – begge børn er kommet til i første forsøg, og som du skriver var det slet ikke forsøg. Virkelig priviligeret, og noget man ikke tør sige for højt i denne tid, hvor så mange par går gennem fertilitetsbehandling. Men sådan ligger landet nu, og havde også en voldsom kvalme og træthed jeg ikke troede jeg skulle overleve de første måneder, og nu sidder vi her og venter på hun kommer til verden, og undervejs i graviditeten har vi også købt en byggegrund, og vores hus er nu igang med at blive bygget. Jeg kan blive så forundret over, hvor meget ens eget liv kan ligne en andens til tider

 19. Min er lidt mindre avanceret og jeg måler ikke min temperatur. Den hedder Clue og er rigtig god, men regner din ægløsning ud fra gennemsnittet på din cyklus og ikke ud fra temperatur

 20. Min er lidt mindre avanceret og jeg måler ikke min temperatur. Den hedder Clue og er rigtig god, men regner din ægløsning ud fra gennemsnittet på din cyklus og ikke ud fra temperatur

 21. Hej Sofie,
  Jeg tænkte på, om du vil sætte lidt ord på det der med gravididtet/børn og arbejdspladsen samt karrier. Jeg er selv lige blevet færdig med min kandidat og skal snart starte på mit første fuldtidsarbejde. Samtidig vil jeg også gerne snart starte familie, men de to ting går ikke umiddelbart skide godt i spænd desværre. Hvad har dine erfaringer og tanker været omkring dette? også i forbindelse med nr. 2.?

 22. Hej Sofie,
  Jeg tænkte på, om du vil sætte lidt ord på det der med gravididtet/børn og arbejdspladsen samt karrier. Jeg er selv lige blevet færdig med min kandidat og skal snart starte på mit første fuldtidsarbejde. Samtidig vil jeg også gerne snart starte familie, men de to ting går ikke umiddelbart skide godt i spænd desværre. Hvad har dine erfaringer og tanker været omkring dette? også i forbindelse med nr. 2.?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.