Sofie Bitterfisse


Ja, det er sgu lidt bitterfisset.

Men jeg har nogle ting her i livet, som simpelthen kan gøre mig til den mest vrisne og irriterede gamle kvinde. Når I læser listen, så tænker I måske: hold nu kæft en forkælet møgunge. Det er jeg også. Jeg er vældig priviligeret, men derfor må man vel godt være en bitterfisse bare en gang imellem.

Jeg håber, at nogle af jer catch my drift og lidt brænder sammen over nogle af de samme ting. Please, speak up! Så føler jeg mig mindre ynkelig!

THE LIST
1. Blæst
Jeg kan næsten ikke håndtere min morgencykeltur i blæst. Fucking nord-syd-østligvendt vind, som altså rammer mig uanset om jeg skal til eller hjem fra Amager. Intet kan ødelægge eller stresse min morgen mere end blæst!

2. Kaffe med for meget mælk i
Mads kan blive helt pinlig berørt. Men jeg magter ikke at betale 33 kroner for en cortado, der minder mere om en single-shot sjat-latte. Jeg HADER mælket kaffe og jeg giver ikke op før jeg får den helt rigtige kaffe.

3. At se den samme film to gange
Jeg bliver helt træt ved tanken om at se den samme film flere gange. Selv klassikerne skal der være mange, mange år imellem før jeg kan overskue det. Jeg keder mig simpelthen, fordi jeg jo ved, hvad der vil ske! Folk, der siger: ?jeg har lige set den, men hvis du gerne vil se den, så kan jeg sagtens se den igen? – forstår jeg simpelthen ikke. En lille undtagelse er nok tegnefilm. Løvernes Konge, Bambi og Den Lille Havfrue, de må alt i min verden.

4. Peberrod og bladselleri
Fy for fanden.

5. Steder med mange mennesker
Jeg vil ikke kalde det en fobi, meeen… jeg stresser ved tanken om at befinde mig et sted med mange mennesker. Strøget, kvinder på udsalg, koncerter, metroen. Faktisk har jeg ikke været til særlig mange koncerter – og aldrig været på festival – fordi jeg ikke magter menneskerne. Så hvis du ser mig ryste ovre i hjørnet og/eller råbe af en fremmed mand, så er det bare Bitterfisse Sofie som synes at folk skal skride.

6. Levende planter
Er det en myte, at en basilikum kan holde mere end 4 dage? Kan blomster blomstre mere end én gang? Hvorfor mugner eller visner alt i den her lejlighed! Det eneste, der fungerer på Valdemarsgade er en fredslilje fra IKEA, som nærmest kan lægge sig ned og være halvdød og så alligevel vågne på et par dage, når man endelig giver den lidt (meget) vand. Tak for dig og din tålmodighed og standhaftighed. Og for kaktusser. Andre planter kunne lære noget af jeres tilgang til livet.

7. DIY or die!
Det er jo det nye at gøre det hele selv. Skal du lave pynt til juletræet? Invitationer til barnedåben? Fastelavnstøj? Bygge nyt køkken? Der er ikke det, som man ikke kan lave selv. Og så er det mig, der intet kan lave selv. Jeg kan ikke engang sy en knap i min jakke eller lægge mine bukser op. Og jeg gider heller ikke. Og jeg kommer på tværs, bliver opgivende, frustreret og så meget en bitterfisse, når min mor siger, at min fingerfærdighed og interesse i have, mad, syning, hækling eller strikning ?nok skal komme med alderen?…

8. Dårlig grammatik

Ja, jeg er en af de typer, der mister venner, fordi jeg retter deres grammatik. Jeg behersker mig, så godt jeg kan, men jeg brænder op indeni. Tekster og sprog med ?hans? i stedet for ?sin?, ?ved? i stedet for ?hos? og manglende nutids-r. I can?t even. Nu føler jeg i øvrigt lige et behov for en disclaimer, der undskylder tastefejl og andre diverse fuck-ups i mine indlæg ?


36 svar til “Sofie Bitterfisse”

  1. Helt enig! Jeg slapper bedst af i et rent og ryddeligt hjem.. så med to drenge på hhv 1 og 4 år, er jeg dagligt ved at brænde helt af, da de giver den fuld gas

  2. Helt enig! Jeg slapper bedst af i et rent og ryddeligt hjem.. så med to drenge på hhv 1 og 4 år, er jeg dagligt ved at brænde helt af, da de giver den fuld gas

  3. oh nr. 4.. sad helt og grinte for mig selv. De to ting skal man virkelig heller ikke byde mig. Og nr. 5 er jeg virkelig også med på! Jeg hader strøget. Når aldrig mere end 5 meter før jeg har lyst til at slå alt og alle så jeg ikke får total klaustrofobi over at gå så tæt med alle mennesker der tydeligvis skal fylde det HELE! åh, får helt sved på panden allerede

  4. oh nr. 4.. sad helt og grinte for mig selv. De to ting skal man virkelig heller ikke byde mig. Og nr. 5 er jeg virkelig også med på! Jeg hader strøget. Når aldrig mere end 5 meter før jeg har lyst til at slå alt og alle så jeg ikke får total klaustrofobi over at gå så tæt med alle mennesker der tydeligvis skal fylde det HELE! åh, får helt sved på panden allerede

  5. 1, 3 og 8 er så meget mig! Jeg bliver det vredeste menneske af blæst. Dårlig tegnsætning er en af de værste syndere i nutidens Danmark!!

  6. 1, 3 og 8 er så meget mig! Jeg bliver det vredeste menneske af blæst. Dårlig tegnsætning er en af de værste syndere i nutidens Danmark!!

  7. Hahaha, jeg læste lige min kommentar igennem tre gange for at være sikker på, at jeg ikke havde lavet en fejl. Men den sidste del var nu bare en ironisk tilføjelse

  8. Hahaha, jeg læste lige min kommentar igennem tre gange for at være sikker på, at jeg ikke havde lavet en fejl. Men den sidste del var nu bare en ironisk tilføjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.