På ferie med en tumling

På ferie med en tumling

Kan man egentlig kalde Gus for en tumling? Er han ikke allerede ved at være for gammel til det som halvanden årig?! Wow, tiden altså…

Hvorom alting er, så kom vi i sidste uge hjem fra vores 3. (og klart bedste) ferie med Gustav. Vi har været en uge på Gran Canaria med halvpension med 25 grader og børnepool. Vi kunne ikke ønske os mere.

Jeg har fået flere spørgsmål i løbet af ferien. Både angående at rejse med en halvstor tumling og om selve resortet – så here goes.

At rejse med en tumling

Vi har jo lidt at sammenligne med, da vi rejste første gang, da Gustav var 6 måneder. Vi var to uger på Fuerteventura med all inclusive, og det var bare al for lang tid. For det første fuldammede jeg stadig Gustav og han var ikke så god til rigtig mad eller grød – eller flaske – så han var bare så afhængig af mig. Det er der sådan set ikke noget i vejen for, men han ville meget mere end han kunne, såsom mad, og at sidde og stå, så han var lidt frustreret på den tur. Han var desuden i et tigerspring vil jeg mene, så han var bare ikke super…. glad. Han ville heller ikke sove, så vi brugte uhensigtmæssigt meget tid på at få ham til at sove sine lure. Mængden af timer vi stod og vuggede klapvognen på den ferie….. Og lad os slet ikke tale om all inclusive mad i 2 uger i træk ?

Så derfor var vi lidt spændte på denne tur – og denne gang i øvrigt uden mine forældre, så vi var sgu helt alene om det. Men det gik bare så fint.

Flyveturen: gik så godt begge veje. Bevares, det er stadig hårdt at underholde er barn i 5 timer. Især et barn med krudt i røven og nogle stewardesser, der mener, at børn ikke må gå i gangen. Især på hjemturen delte vi os lidt op, så vi hver havde ham i 30-45 min ad gangen, mens den anden kunne slappe af. Det fungerede rigtig godt, fordi vi fik breaks og bagefter havde mod på at tage over igen. Men det allerbedste ved hans alder nu er evnen til at falde i søvn af sig selv. Ingen vuggen eller slynge. Han har lært at lukke sine øjne og give slip bare han er træt nok. Da han var mindre kunne han ikke falde i søvn uden hjælp og det kunne tit ende i gråd (fra begge parter) i ren træthed og frustration. Anyways, så er det Gustavs evne til at falde i søvn (og gå) der gjorde denne ferie god.

Til flyveturen havde vi en pose med små gaver, som han havde fået af sin farmor, som vi brugte noget tid på at pakke op. Det var super godt, men man kan også bare blande små legeting i en pose, så de har lidt at vælge imellem. Desuden havde vi downloadet Frode Får på iPaden og lidt bøger med – så spiller det.

Maden på ferien: var rigtig fin. Altså, ikke noget at råbe hurra for, men det var heller ikke dårligt. Og det gode ved buffet er, at man altid kan finde noget, som Gus gider spise. De havde grød, bananer og yoghurt til morgenmad og til aften fik han typisk kogte grøntsager, pasta og kartofler og fisk. Frokost var ikke inkluderet, så der bestilte vi enten på hotellet eller på havnen, hvor Gustav fik noget af vores mad.

Snacks i løbet af dagen var klart usundere for Gus end det er herhjemme – fuldkorn ruller de jo ikke helt med. Udover banan, så fik han mariekiks og smoothies. Det var, hvad vi kunne snuppe fra buffeten og hvad vi havde pakket hjemmefra.

Første aften gjorde vi faktisk det, at Gustav fik hurtig snack på værelset til aftensmad (vi landede ret sent) og så puttede vi ham i klapvognen. Herefter gik vi selv ned og spiste – i fred og ro og mag, mens han stod udenfor med en alarm. Det fungerede virkelig godt, skønt vi gjorde det ikke igen. De andre aftener gik vi alle tre ned klokken 18 og spiste og klokken 19.30 var Gus puttet og vi var stuck på værelset. Men det passede os egentlig fint. Jeg tror ikke, vi magtede først at gå ned og afspise ham, gå op på værelset og lave hele putteritualet, få ham til at falde i søvn og så selv gå ned og spise bagefter. Så vi turbospiste hver aften, så vi kunne nå at blive mætte inden Gustav mistede sin tålmodighed ved bordet. You know, life with kids… Men Mads og jeg har virkelig haft det travlt inden ferien. Mads på job og derfor havde jeg travlt som husmor, og derfor var det egentlig rart med en ?undskyldning? for at blive på værelset og slappe af. Især efter en dag med fart på, som alle dage er for tiden med Gus.

Lege og lure: Gus havde så meget sjov ved børnepoolen. Hold nu kæft, hvor fik vi rutchet meget på en al for lille børnerutchebane! Men Gus fik brugt sindssygt meget energi og jeg kan virkelig anbefale at tage af sted med et barn på hans størrelse. Han er så nysgerrig på omgivelserne og suger bare til sig. Når han bliver lidt ældre, så bliver han også bedre til at lege med andre – og de med ham. Han er lidt in-between nu, da han ikke har et sprog. De meget små børn er lidt kedelige for ham og de store gider ikke lege med ham. Men han havde en fest med os og poolen og legerummet, så det var ikke som sådan et problem.

Efter en formiddag med krudt i røven faldt han omkuld i sin klapvogn klokken 12-ish efter 5 minutters vuggen – og så havde mor og far sådan ?rigtig? ferie i 1,5 times tid ?

Resortet

Jeg kan virkelig godt anbefale Lopesan Baobab til børn. De burde sgu ha? givet mig denne ferie for så god en omtale ? Ej, det var virkelig børnevenligt og de (meget) naturtro dyr, som de havde stillet i buskadset var virkelig et hit hos Gus, der kan alle deres lyde. Kun Zebraen, som i Gustavs øjne selvfølgelig er en hest, og næsehornet, som Gus mener siger som en elefant, arbejder vi lidt med. Hvis jeg skal nævne noget, som kunne have været fedt, så var det en legeplads, så han ikke behøvede hoppe i badetøjet for at rutche. Der var desuden meget lidt at lave indendørs, så hvis man rammer en dårlig vejrdag, så er det lidt kedeligt.

Til gengæld er børnepoolen et helt fint område – taget alle børnene i betragtning ? Jeg synes faktisk ikke, at der var så meget larm og selvom det lyder lidt klichéet, så så længe Gustav er glad, så er vi glade. Også selvom vi skal ligge ved en børnepool med 35 unger i en uge.

Hvis jeg besøgte Lopesan Baobab uden børn ville jeg nok synes at stedet var lidt træls. Ærlig talt. Jeg syntes, at der var børn overalt. Og man kunne tydeligt se og høre dem til aftensmaden. Det gjorde ikke mig noget (tværtimod så fik det mig til at slappe af) men på en romantisk rejse uden børn ville jeg måske ikke orke det i længden. Personalet var i øvrigt MEGET venlige og opmærksomme på børnene, der blev dikke dikket fra alle sider.

Når det så er sagt, så er det et kæmpe resort med mange pools, så det er helt klart muligt at finde sit eget space – også uden børn. Og så er det virkelig et fint resort med afrikansk tema, som gjorde det autentisk og anderledes.

Kort fortalt, jeg var fan af denne ferie. Både af min familie, der er for lækker og alle havde godt af at slappe af sammen og få opmærksomhed fra hinanden. Selvfølgelig Gustav, men også mig og Mads var præget af nogle travle uger, hvor vi ikke har givet hinanden det, vi har haft brug for.

Efterlad endelig en kommentar, hvis I har et spørgsmål og ellers – go for it. Ferie med en på halvandet er sgu egentlig ret sjovt (og stadig lidt hårdt ?).


2 svar til “På ferie med en tumling”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.