En karriere i kommunikation


Der er flere, der har vist interesse for, hvad jeg laver de mindst 37 timer om ugen, hvor jeg ikke dokumenterer mit liv på instagram.

Til hverdag har jeg et meget ?corporate? job i Deloitte. Der er ikke meget bloggerliv over det, og man skal helst lade huen og hættetrøjen blive derhjemme. Men det kan jeg nu egentlig godt lide – at have en mulighed for at tage pænt tøj på hver dag og føle mig flot. Ellers ville jeg for faen ende i barselsuniformen hver dag (der er udefinerbar men primært består af jersey).

Uddannelsen
Anyways, first things first. Jeg har læst hele min uddannelse på Copenhagen Business School. Først interkulturel markedskommunikation og bagefter en kandidat i kommunikation (cand.merc.kom). Jeg har altid elsket at studere (indtil specialet ramte mig og jeg tudede i flere uger) og jeg har brugt meget tid på det. Jeg er vel, hvad man vil kalde en stræber. Et snit fra gymnasiet, der tillod mig at vælge lige den uddannelse jeg ønskede og årgangens højeste snit på min bachelor. Jeg er den ?klassiske 12-tals pige?, som ved hvad der skal til for at få gode karakterer, men ikke tør udfordre autoriteter og være kreativ. Det ville jeg ønske, at jeg var blevet tvunget til noget tidligere, for det er præcis, hvad jeg stadig kæmper med i dag på jobbet.

Hvis du tænker, ligesom jeg gjorde, at det sgu er lidt træls, at din uddannelse er så bred. Så don?t worry. Jeg fandt hurtigt ud af, at de fleste hyrer efter uddannelser de kender. Og for at være helt ærligt, så er det de færreste med min baggrund, der ender med at arbejde med noget, som man har lært på sin uddannelse.

Jobbet
Jeg arbejder med noget, jeg aldrig havde forestillet mig at jeg skulle. Ikke fordi det er irrelevant, men jeg vidste ikke at sådan en stilling fandtes!

Det hele handler om udbud og tilbud. Det lyder umiddelbart kedeligt, men det er det faktisk ikke. I hvert fald ikke den del, som jeg er ansvarlig for.

Lad os tage et eksempel. Pandora, DSB eller måske Maersk sender et udbud ud til forskellige leverandører, fordi de gerne vil have ny revisor eller måske nogle konsulenter til at håndterer deres lønsedler eller til at lave en organisationsændring. Det kan være hva? som helst! Hvis Deloitte kan og vil løse opgaven, så laver vi et tilbud – og det er her jeg kommer ind i billedet.

Jeg kan jo naturligt nok ikke svare på selve opgaven. Altså jeg kan hverken revidere eller ordne lønsedler. Men jeg kan sørge for, at tilbuddet er lækkert – både layout og indhold. Derfor veksler mit arbejde mellem at sætte meget store dokumenter op i Power Point, hvor jeg får lov til at være kreativ og gå ned i detaljen og formulere tekst, så det er nemt at forstå. Desuden sørger jeg for, at vi holder deadlines og får svaret på alt, som kunden vil have, så der er en stor del projektledelse i mit job.

Hvis vi går videre med tilbuddet og teamet skal præsentere det, så laver jeg præsentationsmaterialet og hjælper med præsentationstræning, så budskaberne, dynamikken og kropssproget er on point.

Det sjove i jobbet er, at det altid er en ny kunde. Så kan jeg godt lide, at jeg får et endeligt ?produkt? som man kan vinde eller tabe. Og da vi typisk lader os inspirere af kunden, så er det altid nye ideer og nyt layout. Derudover har jeg fundet ud af, at jeg trives sindssygt godt på deadlines, så arbejder jeg mere effektivt, og så kan man også se frem til noget nyt.

Jeg kan tale ret meget om mit arbejde. Det er ikke som sådan unikt, men det har ramt ind i noget, som jeg synes er sjovt, afvekslende og udfordrende. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er det også nogle gange (og selvfølgelig kun nogle gange!) sjovere at være på arbejde end at være sammen med Gustav en hel dag. Jeg elsker den dreng, men det er bare lidt… kedeligt i længden. Så selvom jeg havde valget og kunne gå hjemme med Gustav, så ville jeg ikke tage det valg.

Hvis jeg en dag får for meget af hente-bringe og dagligdags trommerum, så skulle jeg måske gå deltid eller selvstændig. Meeen, jeg ved sgu ikke hvor godt jeg ville gøre det som fuldtidsblogger 😉


8 svar til “En karriere i kommunikation”

  1. Hvor er det friskt at du indrømmer at du ikke ville være sammen med Gus hele dagen, selv hvis du fik valget. Har det præcis på samme måde, og det er overhovedet ikke noget man skal have dårlig samvittighed over. Når man har taget en så lang uddannelse som du (og jeg) har, så er det fordi man også har nogen personlige mål man gerne vil realisere. Det at være mor er kun én af de roller/hatte man påtager sig. Synes det er lidt træls nogen gange at der er meget negativitet omkring arbejdende mødre – især dem af os der faktisk har det helt fint med at være væk fra ungerne I en række timer hver dag. Så hurra for dig og din karriere. Jeg ønsker dig masser af success!

  2. Hvor er det friskt at du indrømmer at du ikke ville være sammen med Gus hele dagen, selv hvis du fik valget. Har det præcis på samme måde, og det er overhovedet ikke noget man skal have dårlig samvittighed over. Når man har taget en så lang uddannelse som du (og jeg) har, så er det fordi man også har nogen personlige mål man gerne vil realisere. Det at være mor er kun én af de roller/hatte man påtager sig. Synes det er lidt træls nogen gange at der er meget negativitet omkring arbejdende mødre – især dem af os der faktisk har det helt fint med at være væk fra ungerne I en række timer hver dag. Så hurra for dig og din karriere. Jeg ønsker dig masser af success!

  3. Hvor lyder det spændende. Hvad er din titel? Bare du ved, hvis man skulle få lyst til at lede lift efter lignende

  4. Hvor lyder det spændende. Hvad er din titel? Bare du ved, hvis man skulle få lyst til at lede lift efter lignende

  5. Tak for spændende læsning! Jeg er selv nyuddannet Cand.Merc.(kom) og går derfor lige nu og forsøger at finde ud af, hvad jeg mon skal lave, når nu jeg skal ud at have mit første “voksen-job” – og ja, der er nemlig uendelig mange muligheder og retninger at gå i, når man har taget en uddannelse indenfor et meget bredt felt. Så det er fedt med et helt konkret eksempel på, hvilken vej du har taget. Og det lyder forresten som en spændende stilling!

  6. Tak for spændende læsning! Jeg er selv nyuddannet Cand.Merc.(kom) og går derfor lige nu og forsøger at finde ud af, hvad jeg mon skal lave, når nu jeg skal ud at have mit første “voksen-job” – og ja, der er nemlig uendelig mange muligheder og retninger at gå i, når man har taget en uddannelse indenfor et meget bredt felt. Så det er fedt med et helt konkret eksempel på, hvilken vej du har taget. Og det lyder forresten som en spændende stilling!

  7. Hahaha, det er så fedt at du tør indrømme at det er lidt kedeligt at underholde en 1 årig, men det er der sikkert mange der har ondt i røven over at du siger højt

  8. Hahaha, det er så fedt at du tør indrømme at det er lidt kedeligt at underholde en 1 årig, men det er der sikkert mange der har ondt i røven over at du siger højt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.