Smuttur til Rom uden børn

Smuttur til Rom uden børn

Jeg gav faktisk vores tur til Rom i fødselsdagsgave til Mads. Vi havde snakket om at tage en overnatning eller to i Sverige på fx. Ystad efter brylluppet, men det var egentlig mest på grund af, at vi ikke vidste, hvor længe det var ‘okay’ at være væk fra ham. Vi havde jo læst tommelfingerreglen om, at når baby er 1 år kan man være væk i én overnatning, 2 år i to overnatninger og så videre. Jeeez, set i bakspejlet er det en MEGET forsigtig regel. Nu er jeg hverken psykolog eller pædagog, men Gustav lader til at have haft det fremragende hos mine forældre i de 4 nætter, vi var væk. Men mere om det lidt senere.

Her får I lidt billeder og tips til Rom. Jeg er heller ikke ekspert i Rom – ej heller en ægte blogger med et godt kamera. Men I skal da ikke snydes for min oplevelse.

Vi boede på et hotel, der hedder Donna Camilla Savelli Hotel (catchy, eh?). Jeg researchede en del inden jeg bookede hotel, og det er ikke helt i den billige klasse, men jeg synes, at man får rigtig meget for pengene! Jeg betalte ca. 1100 kr. per nat i nogenlunde højsæson (pssst, man kan næsten altid få en rabatkode på 10% til hotels.com på nettet). Især tagterrassen med udsigt over Rom og gården i midten af hotellet, hvor vi spiste morgenmad i de tidlige morgenstråler var bare helt, helt perfekt.

Hotellet ligger i området Trastevere, der er dejlig fredelig om dagen, men om natten bliver den fyldt med unge mennesker på de mange restauranter, caféer og barer. Virkelig dejlig stemning. Bevares, det er også ret turistet, men det er de fleste steder i Rom efterhånden, og det er ikke på den der overbefolkede, ucharmerende måde. Der sad faktisk en masse italienere på restauranterne, så jeg følte mig ikke fanget i turistfælder. Jeg kan helt klart anbefale at bo i det område – jeg var vild med det!

Jeg har været i Rom på studietur for 10 år siden. Så jeg har set Colosseum, Vatikanet, Peterskirken, de gamle ruiner. Pinligt nok kan jeg ikke huske særlig meget fra den tur – måske det havde noget at gøre med tømmermændene og den danskerbar, som vi brugte allermest tid på, på den tur. Nå, men min pointe er, at vi gerne ville undgå de største turistattraktioner for vi skal nok få dem at se igen på et tidspunkt. Når det er sagt, så fik vi efter et par dage lidt dårlig samvittighed over ikke at være kulturelle nok, så vi endte faktisk med en guidet tur på Colosseum… Tjaaa.. Historien er jo vild, og det er en flot ruin. Meeen, det bliver bare så ucharmerende i en guidet gruppe på 40 mennesker med båndoptager og høretelefoner på, der var skubber sig rundt blandt alle de andre turister også. Nu kan vi krydse det af på listen og komme videre.

Lad mig komme til det område, jeg vil bo i næste gang. Monti. Det er simpelthen det fineste område. Meget autentisk med lokale forretninger og fine små restauranter og isbutikker. Det var her vi fandt de færreste turister, men den bedste kaffe og de sødeste piazza’s. Stå af ved metrostoppet Cavour og så vader du lige ud i Monti 🙂 I samme åndedrag kan jeg anbefale en guidet tur med fx. Withlocals . Vi blev vist rundt i 2,5 time af en italiensk ung pige, der havde læst kunsthistorie. Hun fortalt os om forskellige monumenter og sjove bygninger, og hvorfor gaderne hedder, som de gør. Vi valgte den tur, der hedder “Off the Beaten Track” for at se noget andet end de klassiske turistede steder. Og det var blandt andet sådan, at vi endte i Monti. Næste gang vil jeg prøve en foodie-tur, hvor vi kommer rundt og smager på lokale specialiteter og hører historien bag Roms lækre mad.

Der var en sød følger, der anbefalede mig at spise på Osteria delle Coppelle, så vi smuttede forbi en af aftenener. Den anbefaling er hermed givet videre, HVIS du altså er ryger eller ikke bliver generet af at sidde udenfor blandt rygere. Vi var måske ikke helt vilde med røgen, der trods vi sad udenfor kom snigende en gang imellem. Men når man er forberedt på det, så er stedet SPÆKKET med lokale, unge italienere, der drikker Aperol, ryger og spiser små appetizers. Virkelig hyggeligt og hipt på samme tid – giv det et forsøg!

Området lige omkring Pantheon har en masse små gader med fine forretninger. Selvom det er vældig turistet, så er det faktisk ret hyggeligt at vandre lidt rundt i gaderne her. Men kom endelig ikke for tæt på Trevi-fontænen med mindre klokken er før 9 om morgenen, så kan I risikere at blive væk fra i hinanden i mængden af asiatiske og amerikanske kæmpe-turistgrupper, der kommer direkte fra et krydstogtskib og kun har 24 timer til at opleve hele Rom!

Som sagt er jeg ikke ekspert. Det her var bare nogle områder, men jeg rigtig godt kunne lide, men som jeg ikke havde læst mig frem til andre steder. Ellers handler Rom bare om at indtage en masse kaffe, vin, pasta og pizza <3

Flere af jer har spurgt, hvordan Gustav klarede det – eller måske nærmere, hvordan vi klarede det. Og det gik jo strålende. Der var liiige en aften, hvor han fik pludselig fik over 39 i feber, så min far blev nødt til at ringe til mig for at få hans CPR-nummer. De ringede til 1813 og fik tid på Herlev Hospital. Mit hjerte sad i halsen, og jeg fik ikke en bid mad ned. Jeg var lige ved at hoppe på første fly hjem. Heldigvis var det bare snot, snot og snot. En klassisk vuggevirus. Hele episoden varede heldigvis kun i et par timer, så kunne jeg vende tilbage til nuet i Rom.

Jeg troede faktisk, at Gustav ville lægge os lidt på is, da vi kom hjem. Det har jeg læst, at børn godt kan gøre i starten. Men han var lutter smil og grin. Han blev måske lidt opkørt og pylret om aftenen, fordi vi måske havde været lidt for vilde med gensynet. Hvis I selv overvejer om det kan lade sig gøre, så GØR DET. Hvis I altså har en pasningsmulighed, som baby er tryg ved. Det har givet os en masse overskud og det har været SKØNT at savne Gustav og mærke, hvor meget det lille menneske fylder i vores liv.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.