Berlin, din skøre skøge

Berlin, din skøre skøge

Vi har efterhånden været på en del ferier med Gustav. Men denne til Berlin var den første storbyferie og den første, hvor vi ikke havde mine forældre med (dvs. ingen aflastning whatsoever).

Vi bookede turen for nogle måneder siden efter en succesfuld tur til Italien. Vi var jo lidt skræmte efter turen til Fuerteventura, som bare ikke var, som vi havde troet. Jeg har skrevet lidt om den her . Det var den slags ferie, som man gerne vil have en ferie fra. Så kom Italiensturen (som du kan læse om her ), der klart var en større succes. Gustav kunne spise rigtig mad, sidde selv og underholde sig selv. Derfor besluttede vi os for at booke en kort tur til Berlin, nu hvor vi begge har fri samtidig.

Flere af jer har spurgt, hvor vi bookede vores lejlighed. Det gjorde jeg gennem hotels.com. Lejlighederne hedder Old Town Apartments (OTA Apartments), og lå på Schönhauser Allee i Prenzlauer Berg tæt på de fineste små butikker og caféer. Selve alléen er ret stor og larmende, men fem minutter væk kommer Alter Schönhauser Allee, som er den fineste og langt mindre gade. Generelt elsker jeg de gader, der ligger rundt om stationerne Weinmeisterstrasse og Hackescher Markt 🙂

Nu vil jeg ikke gøre mig klog på Berlin og dele alle mine små hemmeligheder. For jeg har ingen. Så godt kendt er jeg slet ikke, men jeg har trods alt set de store seværdigheder før, så denne tur handlede mest om at trille rundt, holde pauser, drikke kaffe, shoppe og bare være sammen – kun os tre.

Turen gik rigtig fint. Især fordi vi ikke havde nogen forventninger ud over at komme lidt ud af lejligheden fra København. Vi var af sted sammen i 2012 også, hvor vi cyklede byen tynd. Det var en skøn tur og vi talte en masse om alle de dejlige steder, som vi kunne genkende. I denne omgang holdt vi os dog primært til Prenzlauer Berg, Mitte og Kreuzberg. Sidstnævnte var dog ikke helt en succes, da vi ikke lige kunne overskue at finde de helt hyggelige gader, så det blev til gåtur på de større gader, som mest er fyldt med kebabsteder. Og så selvfølgelig en tur langs kanalen, som kan anbefales med en kaffe i hånden.

Vi havde vores paraplyklapvogn med, som Gustav sad og sov i. Når han ikke gad mere, så fandt vi en legeplads eller en park, så han kunne kigge på de andre børn og brænde lidt energi af. Bagefter kom han op i bæreselen for at blive skærmet lidt og så han kunne slappe lidt af. De første to dage var det dog så afsindigt varmt (30 grader I SKYGGEN), at både lille og stor blev gennemblødte på maven, når han sad der.

Den varmeste dag tog vi i Volkspark Friedrichshain. Det kan jeg klart anbefale! Også selvom man ikke har børn. Der er de fineste springvand og gamle ruiner, og så er der badebæk og soppebassin til børnene.

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi fik en masse ud af aftenener. Jeg kan lige så godt være ærlig – vi fik intet ud af vores aftener! Det gør os nu ikke så meget; som sagt er det bare en periode, og vi skal nok komme ud og nyde Berlin by Night på et tidspunkt. Men ved 18-tiden var vi hjemme i lejligheden, så vi kunne give Gustav mad og putte ham omkring 19.30. Og så var der ellers bare tysk TV og os selv i en kæmpe lejlighed med meget få møbler. Heldigvis fik vi en upgrade fra en studio-lejlighed til en familielejlighed, så vi kunne chille i stuen eller på det andet værelse, mens Gus sov i vores soveværelse. Tænk, hvis vi allesammen havde været i samme stue. Det havde virkelig været træls ikke at kunne tale eller høre musik, fordi Gustav sov i samme rum. Overvej lige det, når I selv leder efter lejlighed på ferie 🙂

Alt i alt en succes med storbyferie. Nej, vi fik sgu ikke set særlig meget. Nej, det var ikke helt det samme som sidst. Men det er helt okay, og vi gør det bedste vi kan og får det bedste ud af det <3


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.