Tips til din barsel


Om tre uger skal jeg være tilbage på arbejde. Ti måneder er fløjet af sted – og så alligevel.. Som jeg har læst et sted: Barsel er de længste dage og det korteste år.

Men nu er jeg hende, der kan give god råd og tips til byen. Hvornår skete det lige. Nå, men selvom jeg ikke har været så god til at komme ud ad døren på regnvejrsdage og dage, der kommer efter nætter med 4 timers afbrudt søvn, så har jeg faktisk brugt byen en masse. Denne guide er til Vesterbro, fordi der er så mange muligheder til din barsel.

Så hvis du bor i København, og er højgravid eller lige gået på barsel, så er her nogle tips. Tilføj gerne til listen i kommentarerne 🙂

Aktiviteter

Salmesang
Don’t judge. Det er faktisk ret fint, ikke særlig religiøst eller helligt og babyer i alle aldre elsker det. Nu er Gustav blevet i den alder, hvor han også synes de andre babyer er interessante, men ellers har det været sangene, bevægelserne, lyden i kirken og sæbeboblerne, der har været et hit. Jeg har flere gange befundet mig i en kirke med mindst 20 mødre og dertilhørende 20 babyer – og der bliver næsten aldrig grædt. Det tager 45 minutter og bagefter er Gustav totalt stimuleret og putteklar.

Det er gratis og jeg er typisk i Matthæuskirken onsdage kl. 10 eller 11, Kristkirken kl 11 om tirsdag eller Mariakirken på fredage kl. 14 🙂 De fleste kirker har det, så check din nærmeste kirke ud!

Rytmik
Det koster en 50’er og du kan fx. deltage i Sweet Surrender på onsdage kl. 11 eller i Absalon-kirken (der er ikke en rigtig kirke) om tirsdagen kl. 11.15 eller 12.15. Begge hold er virkelig populære, så kom i god tid for at få din billet.

Holdet på Sweet Surrender var ret intenst. Faktisk så intenst at alle babyer græd 10 minutter før timen sluttede. Der var simpelthen fart på fra 1. minut. Der måtte gerne være liiidt mere ro på til min smag. Vi skulle klappe, knipse, synge højt, efterabe hinanden, så hvis én mor kaster baby i luften, skal vi alle gøre det. Og der gik næsten sport i, hvem der kunne det vildeste med sin baby. Jesus, jeg gik derfra med sved på panden og en rundtosset baby. Det var sjovt, men tror det var en engangsforestilling fra min side 😉 Vi stoppede også et kvarter før tid, fordi alle babyer brød ud i gråd i ren overstimulering.

Rytmik i Absalon var helt anderledes. Lidt sjovere sange end salmesang og lidt mere plads til, at babyerne kan kravle og tumle sammen (haha, som om Gustav rører sig ud af flækken – men I ved, i princippet). Det tog kun ca. 30 minutter, fordi underviseren sagde, at babyer fik for meget, hvis det var en hel time. Prøv det ud – men man kan lige så godt tage til salmesang gratis. Man får stimuleret baby på næsten samme måde.

Svømmehal
Jeg har været i svømmehal med Gustav nogle gange nu. Jeg synes simpelthen, at det er det største projekt. Det tager ca 20-30 minutter i omklædning (både ind og ud) og du er kun i vandet i ca. 15 minutter (noget med overstimulering og sådan). Men baby elsker det, så hvis du har mere overskud end mig – og er lidt mere en vandhund – så slå dig løs! Hvis du ikke gider betale for hold til babysvømning, så kan jeg anbefale dig en introduktion i Øbrohallen på Østerbro. Det koster 80 kroner og du får do’s and dont’s, så du selv fremover kan tage babyer med i hallen uden at skulle nå et bestemt hold.

Caféer

Sweet Surrender
Jeg skriver denne café på, fordi jeg føler, at jeg skal. Det er den eneste 100% barsels- og babycafé, jeg kender. Den ligger lige ved siden af mig, og mødregruppen har mødtes her flere gange. Der er masser af plads til mødre og legehjørne til babyer og børn. Jeg synes dog, at den er lidt for hektisk. Der er faktisk ikke særlig hyggeligt, fordi støjniveauet er så højt. Maden og kaffen er ikke super god, men er tilgengæld billig, fordi caféen er non-profit. Den er nok bedst, hvis dit barn er begyndt at kravle og du har brug for legetøj og plads.

Café Sonja
Der er et lille legerum, der er perfekt til en mødregruppe. Så hvis det ikke er optaget, så kan jeg virkelig anbefale at stikke snuden forbi Café Sonja. Også non-profit (tror jeg?), så det er ret billigt og maden og kaffen er bedre end hos Sweet Surrender.

Træning


Crossfit Copenhagen
Jeg går en gang imellem på CFC mor-hold. Hvis ikke du har prøvet crossfit før, så skal du ikke være bange for at prøve det. Niveauet er for alle – især på MOMs holdene, hvor der nogle gange går mere mødregruppe i den end træning 😉 Man tager bare baby med, og så ligger de på række, mens du kan træne, amme, skifte og lege som det passer dig.

Morhold i Fælledparken
Jeg har faktisk ikke selv været af sted, fordi det er i den anden ende af byen, men konceptet er skønt! Jeg tror det koster 30 kr., og ellers skal du bare have barnevogn, baby og et stort håndklæde med og så trænes der i parken. Hver fredag kl. 11.30 mødes man foran Østerbro Stadion ved hallen.

FitmomCPH
Sif er selv mor til en 2-årig, så hun ved fra egen krop, hvad du går igennem. Hun har både personlig træning og bootcamphold med 8 mødre pr. hold. Hendes fine studie ligger på Vesterbrogade. Hvis pengene er til det og har du brug for kyndig, personlig vejledning (måske efter en svær fødsel), så synes jeg du skal træne med Sif. Jeg har været glad for det – selvom jeg har ret godt styr på teknikken, så var jeg ret meget i tvivl om, hvad min krop kunne efter fødslen.

Jeg håber, du kan finde lidt inspiration til din barsel. I går nogle måneder i møde med dejligt og varmt vejr, så brug nu byen en masse og chill på et tæppe i skyggen og spis en ekstra is. Jeg er sgu lidt misundelig og kunne godt nappe lidt flere måneder i boblen 😉


4 svar til “Tips til din barsel”

  1. I forhold til træning så er Trilletræning i flere dele af byen! Det er et super fedt koncept og man kan deltage alle ugens dage hvis man flytter sig efter det. Men det er i Søndermarken torsdag og Enghave om torsdagen. Hvis hvis vi skal holde os til Vesterbro området

  2. I forhold til træning så er Trilletræning i flere dele af byen! Det er et super fedt koncept og man kan deltage alle ugens dage hvis man flytter sig efter det. Men det er i Søndermarken torsdag og Enghave om torsdagen. Hvis hvis vi skal holde os til Vesterbro området

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.