Dermalog mod Gustavs eksem

Dermalog mod Gustavs eksem

Sponsoreret indlæg

Gustav døjer med børneeksem – ligesom 20% af alle børn og unge i Danmark. Det kommer nu egentlig ikke som en overraskelse, da Mads var plaget af det som barn og jeg i teenageårene. Og når både mor og far har haft børneeksem, så er det 75% risiko for, at baby også får det.

Så da Dermalog skrev til mig for at høre om jeg ville prøve deres cremer på Gustavs eksem, så var jeg så klar på at give det et skud. Jeg brugte selv hormoncreme, da jeg som teenager var plaget af eksem i albueleddene, men jeg vil så gerne forsøge mig med noget (meget) mildere inden jeg skrider til stærkere sager, når det gælder Gustav. Jeg ved godt, at fed creme ikke altid afhjælper eksem, og nogle gange er man nødt til at tage en tur til hudlægen og få det behandlet. Også inden det bliver alt for omfangsrigt og man så i stedet ender med at bruge endnu mere hormoncreme end man ville have gjort, hvis man blot fik bugt med det i starten. Men Gustavs eksem ligner mest tør udslæt, der under alle omstændigheder ville have godt af noget ordentligt pleje og fugt.

I ved, at jeg ikke laver sponsorerede indlæg særlig ofte. Ja, det her er faktisk det første på bloggen. Men jeg synes, at Dermalog er et kvalitetsprodukt, som jeg kan stå inde for, og som jeg er glad for at prøve på Gustav. Deres produkter sælges kun på apoteket. De er svanemærkede og AllergyCertified, hvilket betyder, at de er fri for parfume og allergifremkaldende- og hormonforstyrrende stoffer. AllergyCertified er et internationalt allergimærke, der certificerer kosmetiske produkter i hele verden. Målet er at certificere produkter over hele verden, så forbrugere altid kan genkende det internationale mærke, når de vil købe hudvenlige produkter. Kriterierne er udarbejdet af en toksikolog, der tjekker alle indholdsstoffer og koncentrationer af hvert enkelt produkt og sikrer, at det er så mildt og skånsomt for huden som overhovedet muligt.

Jeg har de sidste to uger smurt Gustav ind i Dermalogs fedtcreme med en fedtprocent på 56% (den røde tube) og Skin Cure med en fedtprocent på 63% (den fedeste creme til små hudområder i den grå tube).

Og det har gjort en kæmpe forskel for hans eksem. Selvom eksemen er svær at fange på kamera, så får I først nogle billeder fra før jeg begyndte at smøre ham ind morgen og aften i de to cremer.

Jeg har altid troet, at creme nedsætter kroppens egen evne til at producere fugt og dermed blot gør huden afhængig af creme og endnu mere tør i længden. Det er en skrøne! Det vidste jeg ikke før for nogle uger siden. Og selvom jeg ikke er plaget af eksem længere, så har jeg i den grad brug for creme på kroppen selv (!), som I kan se på mine (behårede) skinneben (pfff, det er jo ikke sommer endnu og tid til den årlige barbering… 😀 ). Så jeg har også selv prøvet nogle af deres produkter på egen hud, hvilket I kan læse mere om sidst i indlægget.

Tilbage til Gustav. Han nyder at blive smurt ind i cremen, og især om aftenen er det blevet et ritual efter den rene ble og inden han får natdragten på og bliver puttet. Hans meget tørre hud på især anklerne er nu helt væk! De fede cremer lukker de mikroskopiske sprækker i huden og lægger sig som en beskyttende hinde på hans hud.

Der er kommet nogle nye røde knopper på maven, men sådan er babyers eksemhud jo. Den ene dag er det næsten væk og dagen efter blusser det op hist og her endnu en gang. Men huden er ikke længere tør. Her får I Gustav efter de to uger:

Jeg vil blive ved med at smøre ham ind to gange dagligt og det har haft en effekt på huden herhjemme. Det eneste der mangler nu er, at Dermalog opdaterer deres lidt usexede design på tuberne, så det passer ind på de perfekte cam-cam-pussenusse-pusleborde på instagram 😉

Produkter til min hud

Inden jeg blev gravid, himlede jeg øjne af gravide og mødre, der ikke brugte parfume. Jeg er selv et barn af 80’erne, og min mor tog ikke hensyn til den slags, da hun var gravid – og jeg har det glimrende i dag. Men da jeg selv blev gravid skete der noget i mit syn på parfume og tilsætningsstoffer. Pludselig havde jeg ansvaret for et lille menneske, der ikke selv kunne vælge til og fra. Og så vil man jo bare det barn det allerbedste. Så jeg stoppede med al parfume. Jeg var ikke ekstrem, og hvis jeg var ude, så brugte jeg da shampoo med parfume eller deodorant med duft.

I dag har jeg vænnet mig til ikke at dufte af noget. Nu hvor Gustav ikke længere er i min mave kunne jeg godt starte på parfume igen, men Gustav er mod min hud hele dagen, og nu hvor han lider af eksem, synes jeg stadig, at jeg bør undgå det. Desuden savner jeg det egentlig ikke, så hvorfor starte på det igen. Når det så er sagt, så synes jeg ikke balsam, shampoo eller deodorant uden parfume (eller andet stads), virker særlig godt.

Dog har især Dermalogs balsam overrasket mig, og jeg synes andre, der er allergiske for parfume, burde give den et forsøg. Modsat andre på markedet virker den (!), og gør den mit hår blødt og nemt at rede ud. Deres deodorant er også klart bedre end andre uparfumerede på markedet, men jeg tror snart, jeg vender tilbage til dem med parfume i for de virker altså bare bedre på mig efter 12 timers løften, trillen, svingen og bæren.

Så alt i alt er jeg glad for at kunne skrive dette indlæg. Jeg er glad for, at produkterne har haft en effekt, og at jeg ærligt kan anbefale andre med atopisk eksem eller parfumeallergi at give Dermalogs serie et forsøg. Hvis I vil vide mere om de enkelte produkter, kan I læse mere på Dermalogs hjemmeside og Facebookside.

P.S Jeg skrev dette indlæg før jeg tog til Italien. Efter vi er kommet hjem er alt eksem helt væk. Han er stadig tør hud, men dét er heldigvis nemmere at have med at gøre end eksem.


2 svar til “Dermalog mod Gustavs eksem”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.