Need eller nice to have?


Der er en del, der har spurgt mig, om jeg ikke vil lave en liste over, hvad man har brug for, når man skal have en baby for første gang.

Jeg var selv i tvivl og ledte efter lister på nettet, men de er ofte lavet af butikker – og så kan de jo godt være lidt biased 😉 Jeg har lært af mine egne ‘fejl’ og tænker at lave en liste over, hvad vi har brugt meget – og meget lidt. Jeg vil ikke nødvendigvis skrive antal styk, da det er op til den enkelte, hvor meget man har lyst til at vaske og hvor stort shoppegen, man har! Vid dog, at der ofte bliver skidt igennem, så der kan bruges en del bodyer (ca. 2-4 stk) på en dag (alt efter hvor uheldig man er eller hvor sløset man var, da man satte bleen på kl. 02.30 i nat).

Vil vædde med, at andre mødre brugte andre ting, der fungerede for dem – men nu kommer jeg med mit bud med udgangspunkt i en efterårs-/vinter-/kold forårsbaby 🙂

Must have:

The basics:

Bodyer med lange ærmer – især til efterår/vinter-babyer. Gustav sover kun med langærmet body, da dynen varmer benene. Kan købes billigt (og økologisk) i bl.a. Føtex.

Uld bodyer – De er meget elastiske og kan derfor bruges i længere tid end bomuldsbodyer. Kan købes billigt i bl.a. Føtex.

Et par bomulds- og ulddragter UDEN fødder – Måske er det bare Gustav, der har store fødder, men han vokser alt for hurtigt ud af dragterne med fødder, selvom selve dragten stadig passer. Klart en bedre investering at købe dragter uden fødder, da de holder længere.

Bløde bukser – Jo jo, det er fikst med cowboybukser og chinos, men helt ærligt. Så er det bare rarest med noget elastisk og blødt. H&M er gode til det.

Strømper – Hvis du troede dine egne forsvandt nemt… Så stock up!

Et par cardigans af forskellig tykkelse – de er nemme at få af og på og er ikke så varme (i forhold til sweatre).

Stofbleer – man kan næsten ikke have for mange. I starten synes jeg, at det var noget pjat at købe de dyre fra CamCam. Men de er virkelig god kvalitet og meget bløde. Vi har et par stykker og ellers en masse hvide af den billige slags 😉

 

The basics udenfor:

1-2 huer der kan bindes under hagen. De andre glider ned over øjnene.

Ulddragt med lynlås – Ligesom bodyerne er de utroligt elastiske og kan bruges længe. Lynlås gør den nem for baby at komme ned i – og hurtigt skal det gå herhjemme for Gustav er ikke fan er varmt tøj indenfor. Kan anbefale den fra Joha.

Uldsko – også fra Joha.

Kombivogn – Jeg er meget glad for en kombivogn, der hurtigt kan laves om til en klapvogn. Den fylder meget lidt i bilen og er så nem at navigere rundt med i byen. Nogle er meget dyre, men se det som en investering (og så har du jo også klaret klapvognen) eller køb en brugt.

Voksipose eller lignende – Yes, den er dyr. Vi har én fra Trille, som er rigtig fin. Den har bæreblade, så vi pakker Gustav i lejligheden og bærer ham ned i barnevognen. Den fra Trille kan lige præcis være i vores kombivogn fra Cybex. Gustav er en meget varm dreng, så den har været for varm til ham før det blev rigtig vinter – så pak ikke jeres unger for meget ind, når I lægger dem i sådan én.

 

The gadgets og alt derimellem

Babynest med bæreplade – Vi har brugt den rigtig meget de første 3-4 måneder af hans liv. En nem måde at fragte ham op og ned af vognen, ind på caféer osv. Vores hedder Babycarrier.

Bæresele eller vikle – Gustav har altid godt kunne lidt at ligge selv. Men har du en puttetrold, så sæt baby på maven, så du har armene fri. Kan anbefale bæresele fra Ergobaby.

Babyalarmer – så snart man får taget sig sammen til at efterlade sin først arving ude af syne, så bliver babyalarmer uundværlige.

Natures Sway – Der er mange, der ikke har en slynge, som de kan lægge baby i. Men jeg tror, at min barsel er blevet 110% lettere ved at have én af slagsen.

Badekar med babyindsats – den har vi brugt meget. Mine forældre rystede på hovedet og sagde ‘bad da barnet i håndvasken’. Well, køb nu bare et badekar (vi bruger babyindsatsen).

Legestativ med farverigt legetøj – Der ligger Gustav i rigtig, rigtig mange timer i løbet af ugerne, når mor ikke gider stimulere 😉

App med white noise lyde – Okay, ingen I min mødregruppe bruger den. Vi kan ikke leve uden, når Gustav skal beroliges.

 

Nice to have – eller direkte ligegyldigt

Pusletaske –  Den er egentlig kun god, hvis vi skal på længere ture eller passes. Ellers kan du bare putte et par bleer og nogle vådservietter i din egen taske.

Babysko – let’s face it. De er for cute, men fuldstændige ligegyldige.

Bussemandsfjerner – yes, den findes. Brug saltvand eller modermælk i stedet 😉

Soveposer – Måske nogle har haft succes med en sovepose, som baby kan sove i indenfor. Gustav synes de var mega træls, så vi har en fin CamCam sovepose liggende fuldstændig ubrugt.

Babynest uden bæreblade – det er først nu, hvor Gustav sover i sin store tremmeseng, at vi har haft ‘brug’ for en. Man kan sagtens vente med at købe én til hvis behovet opstår.

Babysæde til fx. Stokke-stol – Vi har lånt den indsats, og det er da lidt hyggeligt, at han sidder med ved bordet. Men så er det heller ikke vigtigere og han gider ikke sidde der særlig længe.

Dunjakke – Det dur altså ikke rigtig. Vi lægger ham bare i Voksiposen, og der er en jakke for varm.

Bluser og skjorter – De kravler op og det er noget rod. Men selvfølgelig fint med et par stykker til festlige lejligheder 🙂

 

Der er selvfølgelig ikke noget, der er sponsoreret. Hvis I har lyst til at vide mere om antal af hver eller om et specifikt produkt kunne være værd at investere i, så spørger I bare 🙂 Kom også gerne med tilføjelser – kan være jeg er enig, men fuldstændig har glemt, hvor ligegyldigt (eller uundværligt) det er!

 

 

 

 

 

 

 


18 svar til “Need eller nice to have?”

 1. Fin liste! Tilføjer lige et par ting, som jeg ikke ville undvære hverken 1. Eller 2. Gang: – Babyindsats til trip trap-stol (ganske enkelt genial! Kan også bruges uden stol og vippe lidt på gulvet, fx mens man tager et bad, som varer mere end få minutter ) – Strømpebukser en masse! (Virkelig smart i stedet for nattøj; af med bukser, på med strømpebukser og voila – baby er soveklar. Bonus er også, at de passer i laaang tid!) – Stofbleer (Mange!! Kan bruges til alt, også efterfølgende) – Babyjogger (Når bebs er ude af kombi-barnevognen – den er altså bare genial i storbyer)

 2. Fin liste! Tilføjer lige et par ting, som jeg ikke ville undvære hverken 1. Eller 2. Gang: – Babyindsats til trip trap-stol (ganske enkelt genial! Kan også bruges uden stol og vippe lidt på gulvet, fx mens man tager et bad, som varer mere end få minutter ) – Strømpebukser en masse! (Virkelig smart i stedet for nattøj; af med bukser, på med strømpebukser og voila – baby er soveklar. Bonus er også, at de passer i laaang tid!) – Stofbleer (Mange!! Kan bruges til alt, også efterfølgende) – Babyjogger (Når bebs er ude af kombi-barnevognen – den er altså bare genial i storbyer)

 3. Rigtig fin liste, og det er så sant er der er mange ting der fuldstændigt ligegyldige Du har ret i at det er helt individuelt hvad man har brug for, men jeg har været enormt glad for vores babynest og indsats til trip trap. Babynest har vi brugt næsten fra starten af, endte hvis vores dreng hvilede på sofaen i stuen eller når han sov i sin tremmeseng. Vi valgte ikke kan købe noget vugge eller andet småt, men blot gøre tremmesengen mindre, og det har virket virkelig fint. Indsatsen til trip trap er genial når han ikke gider ligge for sig selv, men mor lige skal lave aftensmaden færdig – så ryger han i stolen og med i køkkenet. Vi bruger den stadig (han er 4 1/2 månede), og synes den er vildt praktisk når han skalhsve sin grød. Et godt råd til dig og alle andre. Kvickly har virkelig noget lækkert børnetøj, både økologisk uld og -bomuld, samme prisklasse som Føtex, bare lidt lækre, med lidt federe detaljer

 4. Rigtig fin liste, og det er så sant er der er mange ting der fuldstændigt ligegyldige Du har ret i at det er helt individuelt hvad man har brug for, men jeg har været enormt glad for vores babynest og indsats til trip trap. Babynest har vi brugt næsten fra starten af, endte hvis vores dreng hvilede på sofaen i stuen eller når han sov i sin tremmeseng. Vi valgte ikke kan købe noget vugge eller andet småt, men blot gøre tremmesengen mindre, og det har virket virkelig fint. Indsatsen til trip trap er genial når han ikke gider ligge for sig selv, men mor lige skal lave aftensmaden færdig – så ryger han i stolen og med i køkkenet. Vi bruger den stadig (han er 4 1/2 månede), og synes den er vildt praktisk når han skalhsve sin grød. Et godt råd til dig og alle andre. Kvickly har virkelig noget lækkert børnetøj, både økologisk uld og -bomuld, samme prisklasse som Føtex, bare lidt lækre, med lidt federe detaljer

 5. Vores kom først i tremmeseng ved 2 måneder, hvor vi har brugt den – ligesom dig! Og der giver det nemlig rigtig god mening. Og indsatsen bruger vi også, men måske kun 2-3 gange om ugen. En god idé at låne den, hvis man kan. Har også lavet køkkentricket så sent som i dag Og tak for tip med Kvickly – jeg må jagt!

 6. Vores kom først i tremmeseng ved 2 måneder, hvor vi har brugt den – ligesom dig! Og der giver det nemlig rigtig god mening. Og indsatsen bruger vi også, men måske kun 2-3 gange om ugen. En god idé at låne den, hvis man kan. Har også lavet køkkentricket så sent som i dag Og tak for tip med Kvickly – jeg må jagt!

 7. Har aldrig gjort mig i de strømpebukser – jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har tænkt over det. Tænkte han ville se lidt ‘nøgen’ ud Men det er jo lige så fint som dragter. Stofbleer er også på listen (of course)! Og god ide at tage indsatsen af – det havde jeg ikke tænkt over. Det gør den mere mobil!

 8. Har aldrig gjort mig i de strømpebukser – jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har tænkt over det. Tænkte han ville se lidt ‘nøgen’ ud Men det er jo lige så fint som dragter. Stofbleer er også på listen (of course)! Og god ide at tage indsatsen af – det havde jeg ikke tænkt over. Det gør den mere mobil!

 9. Hej Sofie Fin liste – sjovt at læse dine erfaringer og holde op imod sine egne. Jeg har en dreng fra 2. september, så det er så hyggeligt at følge med på Instagram og nemt at relatere sig til jeres hverdag og udvikling

 10. Hej Sofie Fin liste – sjovt at læse dine erfaringer og holde op imod sine egne. Jeg har en dreng fra 2. september, så det er så hyggeligt at følge med på Instagram og nemt at relatere sig til jeres hverdag og udvikling

 11. Hej Sofie
  Rigtig fint liste som jeg har fundet frem gang på gang de seneste uger i forsøget på at undgå de værste fejlkøb og samtidig få indkøbt de ting, man bare SKAL have.
  Vi har også købt en Cybex og glæder os til at få den igang. Jeg så, at I har købt en Voksi-mini til den, og det har vi overvejet længe. Bruger I den også nu i klapvognsdelen, eller brugte I den kun, mens han lå i barnevognsdelen? I så fald tænker jeg, det er kort tid, den kan bruges? Særligt når liften kun kan bruges til de vejer omkring 9 kg…?
  Hold op hvor synes jeg stadig der er mange ting, jeg er i tvivl om. Og jeg er 41+1, haha!
  God søndag!
  Hilsen Clara

 12. Hej Sofie
  Rigtig fint liste som jeg har fundet frem gang på gang de seneste uger i forsøget på at undgå de værste fejlkøb og samtidig få indkøbt de ting, man bare SKAL have.
  Vi har også købt en Cybex og glæder os til at få den igang. Jeg så, at I har købt en Voksi-mini til den, og det har vi overvejet længe. Bruger I den også nu i klapvognsdelen, eller brugte I den kun, mens han lå i barnevognsdelen? I så fald tænker jeg, det er kort tid, den kan bruges? Særligt når liften kun kan bruges til de vejer omkring 9 kg…?
  Hold op hvor synes jeg stadig der er mange ting, jeg er i tvivl om. Og jeg er 41+1, haha!
  God søndag!
  Hilsen Clara

 13. Hej Clara! Tillykke – så er det jo lige om lidt! Vi har ikke købt en voksi mini, men en Trille, som er samme størrelse og lige kan presses ned i Cybex’en.

 14. Hej Clara! Tillykke – så er det jo lige om lidt! Vi har ikke købt en voksi mini, men en Trille, som er samme størrelse og lige kan presses ned i Cybex’en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.